Het weer
5 december 2020, 14:53
Zonnig
Zonnig
6°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for januari, 2011

Afgelopen donderdagavond 27- jan de vliegduiven gekoppeld ik heb de koppels samen opgesloten zoals ik ze vorige week al had voorgekoppeld.Vrijdag avond begonnen met het het loslaten van steeds 2 koppels,zaterdagmorgen steeds 3 en 4koppels los middags de helft tegelijk los  zondag morgen 2 keer een groep los gehad en laten baden.Zondagmiddag heb ik op 1 na alle koppels los op hok.

Dit ene koppel is een oude doffer die probeert enkele jaarlingen uit hunbak te zetten.Dit probleem probeer ik op te lossen door als ik aanwezig ben de doffer aan elke poot een knijpring te doen die ik verbind met een elastiekje zodat hij zich niet schrap kan zetten bij vechtpartijen en de strijd zal verliezen.

Ondanks de vrieskou is het overdag met de zon op de ramen lekker in het hok , en zijn de meeste koppels al druk aan het nest bouwen.

Ik ga er vandoor zei de papagaai,en de kat had hem in de bek.

Afgelopen weekend heb ik de vliegduiven (voor)gekoppeld. Ik had zaterdag een uurtje over en heb de duivinnen gevangen en de doffers opgesloten in hun broedvak,en ben begonnen met het bijelkaar zetten van de vliegduiven

Na ongeveer 2,5 uur zonder noemswaardige problemen heb ik ze weer gescheiden zodat ze alvast aan elkaar gewend zijn zodat  we volgende week kunnen koppelen.

Op dit moment is er een veiling gaande van 10 jonge duiven (2010) van mij op GPS-Auctions.

Afgelopen weekend hebben we de feestavond van de club gehad. We hebben vrijdagavond een jaarlingkeuring door Gert Jan Beute gehad.Op deze avond mocht iedereen 2jaarlingen en een voor hem speciale duif inzenden.Als speciale duif had ik de Blauwe 10 ingestuurd welke al 5 generaties 1e prijswinnaars voortbrengt.

Bij de jaarlingen hadden we van ieder een inschrijfformulier ontvangen met een beoordeling/verwachting van de liefhebber zelf.Nadat Beute de duif gekeurd had werd de beoordeling van de liefhebber op een scherm gezet zodat.We het verschil konden zien.Ik zelf had 2 duiven ingezet welke beide al een 1e in het rayon gewonnen hebben.De 10-302 haalde een 7 en de 10-280 haalde een 8. De winnaar van de jaarlingkeuring werd een geweldige doffer van Tj Dijk met een 8+ .Komend jaar gaan we met deze duiven een speciaal jaarlingen kampioenschap vervliegen.

Zaterdag avond werden de kampioenen gehuldigd .Ook hingen de keuringsverslagen bij de kooien en konden met toestemming van de eigenaar de duiven uit de kooien gehaald worden zodat je met eigen ogen en handen kon zien wat Beute bedoelde.

Ook werden door filmpjes en vragen enkele vrouwen van liefhebbers aan ons voorgesteld.We kunnen zeggen een geslaagd weekend en een stuk promotie voor de duivensport.

Op eigen hok is het rustig de jongen komen goed op en ik probeer in weekenden de duiven alweer zoveel moelijk los te laten zolan dit goed gaat.

 

We wensen u een gelukkig 2011

Het zal de meeste lezers opgevallen zijn we hebben de site de laatste maanden aardig onder handen genomen.
Dit wordt hoofdzakelijk gedaan door mijn broer Arjan.
Hij heeft de belangrijkste vliegers en kweekduiven op de site gezet.Op de site worden de beste prestaties getoond en sinds afgelopen weekend kun je door op de stamboom te klikken deze bekijken.

Ook op duivenhok is het seizoen reeds gestart op nieuwjaarsdag lag het 1e jong in de broedpan.

Op oudjaarsdag heb ik het hok van de vliegduiven grondig gereinigd met de hogedrukspuit zodat alle vuil en stof weer weg is voor het kweek en vliegseizoen.Als alles volgens planning verloopt ga ik de vliegduiven eind januari koppelen.

Ik zal proberen via deze site u op de hoogte houden van het reilen en zeilen van ons duiven houden.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.