Het weer
29 oktober 2020, 09:22
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2011

De eerste trainingsvlucht zit er op

Nadat we de duiven zelf afgelopen week nog een keer naar Diever gebracht konden ze vrijdag ingekorfd worden voor een trainingsvlucht vanuit Heino. Na het weerbericht bekeken te hebben ,ondanks de kou toch besloten om in te korven alle duivinnen en de jaarlingdoffers zijn meegeweest zodat de oudere doffers evt de jongen konden voeren.De duiven waren om 10.00 los en om 11.10 de eerste duif (10-702 een duif voor de beute comp. in de club) in 15 min. 21 van de 26 thuis daarna 1,5 uur moeten wachten om in 10 minuten 3 duiven te krijgen.

Ik heb 4 duiven overgehouden die vorig jaar alleen maar op de natour en 1 taartvlucht meegeweest zijn dit waren ook de duiven die doorgevlogen zijn  en te laat kamen. Voor ervaren duiven hebben deze vluchtjes mischien niet veel nut maar zeker deze zomerjongen leren hier veel van.

Afgelopen nacht is de zomertijd begonnen  ik wil komende week alvast een beetje structuur in het loslaten en voeren brengen. We gaan de duiven ook niet meer de hele dag loslaten maar aleen aan het eind van de middag .Volgende week  weereen aftraining en dan begint het op 9 april.

Een trein die op tijd rijdt,is zeker perrongeluk.

Nadat ik afgelopen week een kleine ingreep aan mijn hand heb gehad ben ik 2 weken thuis, hierdoor ook even wat meer tijd voor de duiven.We hebben de oude duiven nog steeds los vanaf 7.00 tot 14.00 uur doordat ik er nu tijd voor heb worden de duiven nu ook  3 a 4 keer per dag gevoerd.

De jongen die bij de vliegduiven liggen zijn ongeveer 18 dagen ,morgen gaat er 1 jong met de duivin naar het duivinnenhok zodat  de duiven vanaf nu gescheiden zitten en de duivinnen niet weer gaan leggen.Vrijdag worden de jongen dan gespeend.

De vliegduiven zijn inmiddels 2 keer weggebracht op 5 en 18 km mischien dat ik ze nog een keer wegbreng. De planning is om in elk geval de zomerjongen die alleen op de natour gespeeld zijn komende vrijdag in te korven.De duiven komen dan op het vlieghok binnen waar de jongen dan gespeend zijn en waar ze hun partner aantreffen.Vanaf dan staan ze op weduwschap.

Met boksen ,meer kans op slagen

Nog een paar weken en dan start het seizoen 2011,we beginnen in onze afdeling op 26 maart en 2 april met een trainingsvlucht om op 9 april voor het echt te starten.

De vergaderingen van de vereniging het rayon en de afdeling komende week en het klaarmaken van de computer dan is het zomaar 26 maart.

De meeste jongen bij de vliegduiven zijn geringd,de derde ronde van de kweekduiven is aan het uitkomen en de 4e ronde is afgelopen week gelegd.

We hebben de vliegduiven alle dagen los van 8.30  tot 15.00 uur  zodat zowel de doffers als de duivinnen los komen ook breng je op deze manier nog geen druk op de duiven en is het vliegen nog ontspannend terwijl er alvast conditie opgebouwd wordt. Tot nu toe gelukkig nog maar 1 kwijt .Daarna worden de jongen nog losgelaten deze beginnen inmiddels al goed te ruien.

Vroeger was ik een twijfelaar,ik ben daar nu niet meer zo zeker van.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.