Het weer
29 oktober 2020, 08:47
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for december, 2011

Vandaag alweer 1e kerstdag  vanmorgen vroeg de hokken alweer schoon gemaakt en bij de voedsterduiven de eierschalen opgeruimd de eerste jongen liggen alweer in de broedschalen.We hadden 14 koppels gekoppeld waarvan van 1 koppel de duivin steeds weer naar haar oude doffer wilde ,deze hebben we de 2e ronde weer gekoppeld en ze heeft inmiddels gelegd.Ook een oudere duivin wilde niet meer leggen hier hebben we een ander koppel ondergelegd.Dus konden we 12 koppels omleggen hiervan is door de voedsters 1 koppel stukgevochten er zijn nu 21 uitgekomen of aangepikte eieren.Dus het voorkoppelen en de rest van de voorbereiding heeft wel degelijk zijn vruchten opgeworpen.Nu afwachten wat volgende week de 2e ronde opbrengt.

Gister en vanmorgen de duiven weer in bad gehad en de vliegduiven weer losgehad aan de schrikreactie van de duiven te zien zijn er wel roofvogels in de buurt gelukkig hebben ze nog geen duiven gepakt.

Komende week een weekje vrij we zullen dan proberen het vlieghok de jaarlijkse grote schoonmaakbeurt te geven.

Voor de liefhebber heb ik nog enkele zomerjongen zitten (oa kleinkinderen van Evita) deze kunnen Januari gekoppeld worden.

We wensen u fijne kerstdagen toe.

 

Overdrijven is een vak,aldus de kapitein van de veerpont.

Afgelopen week een rustig duiven weekje .De meeste van de kweekduiven hebben voor de 2e keer gelegd en deze ronde mogen ze zelf groot brengen.Verder naast het loslaten en baden geen bijzondere dingen deze week.

Afgelopen week een avondje gebrainstormd over de feestavond van de club en de bijdrage van de duivenclub aan de feestweek in het dorp hier kwamen enkele bijzondere leuke dingen uit welke we verder willen uitwerken.

Als blikken konden doden hadden ze er geen erwten ingedaan .

 

 

 

Vanmorgen nadat we alle hokken hadden schoongemaakt het dofferhok opengezet zodat ze er uit konden zodra het licht werd. In het schemer kwamen de eersten al in buiten om ongeveer 8.30 spatten de doffers van het hok de lucht in en een gedeelte in de tuin of het hok vermoedelijk een roofvogel. Als we om 10.30 de doffers tellen mist er 1 en is er 1 die alle broedpennen aan 1 kant mist.Aan het eind van demorgen kom ik in de garage hier zit helemaal in een hoekje weggedoken de laatste duif.Inmiddels hebben we duivinnen gewoon losgehad.Dus alles is weer met een sisser afgelopen ,maar we zullen er vanaf nu beter om moeten denken met loslaten.

Afgelopen week hebben alle kweekkoppels voor de 1e keer gelegd en zijn de eieren naar de voedsterduiven overgelegd zodat de kwekers direct aan de 2e ronde kunnen beginnen.

WIE ZIJN BILLEN BRANDT MAG BLIJ ZIJN DAT IE NIET ANDERSOM STOND.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.