Het weer
29 oktober 2020, 08:46
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for januari, 2012

Vrijdagmiddag hebben we de vliegduiven gekoppeld  zodat we zaterdag en zondag de koppels om de beurt los kunnen laten.we hebben de duivinnen tot nu toe niet bijgelicht en met het wintertje in het vooruitzicht zal eieren leggen wel iets langer duren.We lichten nu wel een paar weken bij vanaf 6.45 tot 21.00 uur zodat we voor en na werktijd  nog enige tijd in de koppels kunnen steken.

Inmiddels zitten de kweekduivinnen met de jongen van de tweede ronde  in het jongeduivenhok.De planning is om deze in de loop van de week weer te gaan (om)koppelen.

De jongen van de 1e ronde zijn er zaterdag en vandaag voor het eerst uitgeweest  altijd weer een spannend  moment die jongen die amper kunnen vliegen zo los in buiten.

 

Het is winter als het huis meer brandstof vergt dan de auto

 

Op dit moment is er echt een stille periode bij de duiven.Vorig weekend zijn de eerste jongen gespeend en inmiddels komen de eersten hiervan ook al in de ren. Komende week zal de tweede ronde gespeend worden en met  de duivinnen naar het jonge duivenhok gaan.

De planning is om komend weekend de vliegduiven te gaan koppelen de duiven zijn door het zachte weer haast niet meer te houden .

Als er geen slechte mensen waren,zouden er geen goede advocaten zijn.

Een week waar het voor veel mensen in Friesland en Groningen spannend was of ze droge voeten zouden houden.Gelukkig ligt Opende hoog zodat we hier niet direct natte voeten krijgen.

De duiven hebben we de hele week in binnen gehouden (ook niet in de spoetnik) vanwege de harde wind en regen.Gelukkig konden ze er op zaterdag en zondag even uit voor het strekken van de spieren en hun wekelijkse bad.

De jongen komen mooi op er gaan momenteel dan ook bakken voer door.Bij de kwekers ligt de 2e ronde waarvan de oudste vandaag geringd zijn en de jongste vandaag uitgekomen.

Door het zachte weer beginnen de hormonen ook bij de vliegduiven op te spelen,zodat ik vanmorgen ontdekte dat er nog een duivin tussen de doffers zat. De vliegduiven zullen nog een paar weken moeten wachten voor we ze gaan koppelen.

 

Tennis is eigenlijk het zelfde als ping-pong. Alleen ,bij tennis staan de spelers op de tafel.

Afgelopen week een weekje vrij .Dinsdag morgen met de hogedrukreiniger de oude duivenhokken helemaal schoongespoten.De vliegduiven zaten zolang in het jonge duivenhok.We hebben enige jaren geleden op het laagste punt in de vloer een gaatje van 15 mm geboord zodat het water er direct weer uitloopt en we kantelen de broedbakken iets naar voren zodat hier geen water in blijft staan. Morgens schoonspuiten en laten uitlopen en middags het laatse vuil en water van de vloeren verwijderen.

Woensdagmorgen hebben we met de club tegen paramixo geent en in de middag hebben we de vliegduiven weer terug in hun eigen hok gezet.Door de harde wind was het hok grotendeels alweer droog zodat we ook de hokken van de jongen direct konden uitspuiten.Dus in 2 dagen alles weer heerlijk fris en schoon.

Inmiddels zijn de eerste jongen ook alweer voorzien van een mooie rode ring.

Verder wensen uiteraard het beste toe in 2012.

 

Een nieuw jaar is mooi,maar je nadert wel je uiterste verkoopdatum.

 

 

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.