Het weer
29 oktober 2020, 09:30
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for februari, 2012

Vorige week zaterdag zijn we met een groepje duivenvrienden naar de Fugare in Kortrijk geweest.Wat ons opviel was de matige kwaliteit van de jonge duiven  enige uitzonderring daargelaten.Een leuk dagje weg wat uiteraard werdt afgesloten met een etentje.

Onze kinderen waren al een paar dagen ziek en daar ben ik zelf zondagmorgen ook achteraangegaan zodoende lukte het me vorige week ook niet om hier iets te schrijven.Dit buikgriepje was wel van dien aard dat ik de hele week thuis geweest ben.

Inmiddels wordt het weer haast tijd om de oude duiven wat regelmatiger los te laten.het seizoen nadert al snel.

De jongen hebben we er dagelijks uit  ze komen ook al mooie door de dekrui heen,en het viel me gister op dat er al een jong was wat zijn 2e pen gegooid had.

Komend weekend staat het feestweekend van de club op het programma met vrijdag een feestavond en voor zaterdag hebben we busjes gehuurd waarmee  we naar de voorjaarsbeurs gaan.

Een compromis is de eerlijkste manier om iedereen ontevreden te stellen.

Na een paar spannende dagen van gaat hij door of niet (elfstedentocht) lijkt vandaag de dooi in te vallen. Vanaf morgen kunnen we de duiven weer op de normale manier verzorgen.

De vliegduiven zijn 15 dagen gekoppeld en ondanks minimaal bijlichten en de strenge vorst  heeft dik de helft gelegd dit valt me niet tegen maar toch zouden we dit liever anders zien.

Bij de kweekduiven die slechts een week gekoppeld zitten en al vanaf begin november goed worden bijgelicht waren gisteren de eerste eieren alweer.

De jongen zijn ook deze week niet in buiten geweest maar zitten morgens zodra als we het hok open zetten direct in de ren.

Wie te vroeg juicht heeft toch plezier gehad.

Het is nu echt winter geworden afgelopen week de schaatsen alweer ondergebonden. Avonds halen we de waterbakken uit de hokken zodat nachts in huis kunnen ontdooien.Morgens maken we alleen de broedbakken schoon en avonds als alles een beetje ontdooid is de vloeren.Overdag is het met het zonnetje erbij best lekker in de hokken.

Inmiddels heeft de 1e duivin bij de vliegduiven gelegd en de rest is al druk bezig om nesten te bouwen voor de jaarlingen zal het door de kou vast iets later worden.

Zaterdag zijn de kweekduiven voor de 3e ronde gekoppeld ik hoop de eerste eieren naar de laatste vliegduiven over te leggen ook zijn er een aantal voedsterduiven gekoppeld.

Door de sneeuwval hebben we winterjongen helaas niet meer los het is te hopen dat de sneeuw snel weg gaat zodat ze weer naar buiten kunnen.

Bij schaatsen over dun ijs ligt onze veiligheid in onze snelheid.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.