Het weer
5 december 2020, 15:15
Zonnig
Zonnig
6°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2012

Het nieuwe seizoen nadert nu heel snel volgend weekend staat de eerste trainingsvlucht voor de afdeling op het programma. Afgelopen week heb ik de duiven mee gehad naar het werk (Drachten ongeveer 9 km) waar ik ze per 3 heb losgelaten als je dan thuis op het klokje kijkt blijkt dat de groepjes dan ook nog uitelkaar vallen.

Ook hebben we afgelopen week de spullen in de club weer aangesloten en klaargezet .Komende week gaan we de klokken weer  klaarmaken.Zaterdagmorgen de hokken aan de buitenkant een grote schoonmaakbeurt gegeven.

Donderdag week veel problemen met de winterjongen gehad ,weer 1 gewond door een roofvogel of kat  waardoor ze schrikachtig waren. Er zaten in de schemering nog 15 in buiten waarvan er in het donker nog 6 naar binnen zijn gegaan vrijdag voor 7 uur zijn de laatste 9 naar binnen gegaan.We hebben ze vrijdag en zaterdag vastgehouden en vanmiddag weer losgelaten het lijkt nu wel weer goed.

Zaterdagmiddag met de familie naar speelstad Oranje geweest dus een mooi trainingsvluchtje voor de oude duiven.Dit is een pittig vluchtje geworden er zullen meer duiven in de lucht geweest zijn.Om 13.oo uur gelost om 13.55 pas de eerste en om 15.15 op 1 na er allemaal weer welke pas vanmorgen om 11.00 arriveerde.

Golven is knikkeren voor rijken die te beroert zijn om te bukken.

Nog een paar weekjes dan gaat het seizoen 2012 los. Afgelopen donderdag was het prachtig weer dan lokt het om met de duiven te gaan rijden maar helaas was ik aan het werk en lukte dit niet.Dus toen zaterdagmorgen de zon doorbrak hebben we duiven voor het eerst weggebracht naar het theehuis in Ureterp ongeveer 9 km   binnen een kwartier waren de meesten er weer er was 1 die er 3 kwartier overdeed .Mischien lukt het van de week nog een keer om ze mee te nemen naar het werk.

De winterjongen beginnen lekker in een groepje te vliegen .Toen ik gister in de tuin bezig was knalde er een roofvogel in de groep er zat een jonge duif met schrik in de benen en een halve staart bij buren in de dakgoot dus dat liep nog net goed af.Bij controle in het hok zat er nog een jong niet fris bij bleek het dat deze eerder ook gepakt te zijn want er zat een gat in de zij.

Pas op,chocolade laat je kleren krimpen.

Gister en vandaag nodigt het voorjaarzonnetje weer uit om weer met de duiven bezig te zijn.We hebben nu alle dagen zowel de ouden als de winterjongen enige uren los.De jongen zijn door de dikste rui heen en we voeren ze wat lichter,ze beginnen nu ook in de groep te vliegen.

Gistermiddag hadden we van rayon de Oostgrens een verkoop van jonge duiven waar we mee in competitie kunnen vliegen onze duif werd gekocht door Gerard Pama .Zelf  kochten we een mooie duif van Menco Bruining en onze dochter Henriet die ook veel bij de duiven is wilde graag de schimmel van Tjalling vd Heide die we ook gekocht hebben.

Beter een geestige dwaas dan een dwaze geest.

Afgelopen een sober weertje waardoor de duiven ook niet alle dagen los geweest zijn .Het gaat nu wel tijd worden dat dit regelmatiger gebeurt.

Verder gaat het op duiven gebied rustig zijn gangetje er worden eieren gelegd jongen geringd en gespeend.

Afgelopen weekend was voor ons het clubweekend met vrijdagavond een prijsuitreiking met een zeer geslaagde kwis dit duurde tot in de kleine uurtjes .

Op zaterdag morgen er weer vroeg op om de duiven te verzorgen daarna hebben we de busjes bij het verhuurbedrijf gehaald en hebben we onze clubgenoten opgehaald voor een dagje voorjaarsbeurs. Op de heenreis onderweg koffie gedronken daarna door naar Houten waar we een paar uur over de beurs hebben gelopen.

Om 3 uur richting huis waarna we samen nog naar het wokrestaurant zijn geweest,avonds de bussen teruggebracht.

Al met al een druk maar zeer geslaagd weekend

Als iedereen verdraagzaam is hoeft er ook niets  meer verdragen te worden.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.