Het weer
29 oktober 2020, 09:02
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for april, 2012

Afgelopen vrijdag weer 10 duiven ingekorfd voor de eerste midfondvlucht van dit jaar .De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig en helaas werd de vlucht uitgesteld naar zondag.Zondagmorgen was het weer  ook niet goed en zijn de duiven teruggebracht naar Hazeldonk waar het er ook omspande dat ze gelost konden worden.We hadden er op gehoopt dat ze maandagmorgen gelost zouden worden zodat we toch een concours zouden hebben.Maar om 12.30 kon er gelost worden.

We waren zelf niet thuis bij het arriveren van de duiven in 40 minuten waren alle 10 weer thuis dus een goed verloop.En de eieren weer uit de broedmachine weer terug gelegd.Morgenvroeg de duiven in het bad en volgende week nieuwe kansen.

Gisteren de jonge duiven in de korf gehad en na een uurtje gelost op 100 meter afstand.

Waarom noemt men een uil wijs en zijn jong een uilskuiken.

 

 

Het leek dat het moeilijk zou worden om zaterdag te lossen toch op vrijdag 10 duiven ingekorfd op St Truiden 272 km.Woensdag hebben 2 duivinnen nog gelegd en dus vrijdag het 2e eitje het werd nog spannend of er donderdag of vrijdag nog gelegd ging worden dit was gelukkig niet het geval en konden alle duiven mee.Er werd ingekorfd op grote jongen en enkele koppels zaten dus ook net te broeden. Buiten de duiven stond de zaterdag aardig vol gepland en gelukkig werden ze al om 8.20 uur gelost .Om 10.52 was ik thuis en om 10.59.39 melde de 11-444  (103 harris x geke ) zich wat een snelheid van 1752 mpm opleverde.

In de club was dit goed voor de 3e plaats tegen 350 duiven  na Menco Bruining en Gerard Pama welke beiden een kleinkind van Evita voorop klokten. Het duurde even voor onze 2e kwam maar uiteindelijk 5 van de 10 prijs.

De winterjongen beginnen thuis goed te trainen en trekken ook al weg . De volgende groep gaan we vanaf nu verduisteren.

Vanmorgen hebben we jongen bij de vliegduiven vandaan gehaald en hebben de vliegers de hele morgen open hok gehad.Vermoedelijk gaan de laatste duivinnen komende week leggen en gaan ze volgende week op broeden mee.

 

Een bijrijder zit er altijd naast.

Afgelopen vrijdag voor de 2e vlucht dit jaar Boxtel 184 km weer alle 10 duiven ingekorft.1 koppel op eieren van 3 dagen en de rest op jongen van ongeveer 3 weken.Zaterdagmorgen was het hier autoruiten krabben en met de goede vooruitzichten zat een vroege lossing er niet in.Om 10.15 uur klonk het startschot nadat we via liveduiven eerst de aankomsten bij Beute gevolgd hadden hadden we berekend dat er om 12.39 geklokt moest worden.Om 12.38.47 wordt de 11-422 geklokt met een snelheid van 1280 mpm dit is in de club goed voor de 1e plaats en omdat we maar 10 duiven meehadden levert het ook 1000 punten op.Totaal scoren we 7 prijzen van 10 duiven welke allmaal 1 op 10 zijn.

De 11-422 is een doffer uit Eddy X Gerda in de club worden de eerste 3 plaatsen ingenomen door 3 kleinkinderen van Evita.Gerard Pama klokte zijn duivinnen uit een zuster van Gerda op plaats 2 en 3.

 

Als je geen zin meer hebt, kun je er ook geen punt achter zetten.

Afgelopen vrijdag 10 stuks voor de 1e vlucht Wijchen ingekorft. De lossing op zaterdag was om 10.10 met een lage tempratuur en een nno wind.Nadat we om 11.00 uur een enorme hagelbui hadden gehad waarbij alles wit werd hadden er een hard hoofd in.Achteraf viel dit gelukkig mee .Om 12.37 klokten we de 465 zoon van Evita als eerste  dit was in de club tegen 294 duiven goed voor de 18e plaats.We zullen het dit jaar moeten accepteren dat we wat later zitten met 5 koppels op nest is het niet direct bingo.Wat wel positief was  dat we voor 13.00 uur er 9 van de 10 thuis hadden waarvan er 6 in de prijzen vlogen en om 15.00 uur kon het klepje dicht.

Wat wel opviel was dat de duiven die vorige week niet mee waren slechter kwamen.In de club klokte na een goed training vorige week Eit Beute de 1 ste van Wijchen.

Bij de winterjongen hebben we afgelopen week de drinkbakken vervangen door de drinkgoten zodat ze daar alvast aan kunnen wennen.

Spoed komt meestal door voorafgaande traagheid.

Het komende seizoen gaan we het rustig aan doen.Enkele weken geleden is een groot gedeelte van de oude duiven weggegaan. Nadat we hier enkele ronden uit gekweekt hadden.We hebben nog een paar  koppels oude duiven waaronder nog Evita.Afgelopen najaar hebben we bij P.Veenstra 5 jongen gehaald en met deze duiven gaan we verder.We proberen deze weken ook de site aan te passen inmiddels staan de meeste stambomen van de kwekers weer op de site.

We hebben nog 5 koppels vliegduiven die dit jaar voor enkele trainingsvluchtjes meegaan,deze duiven worden op nest gespeeld zodat we hier niet veel werk van hebben.

Gister dus de 1e trainingsvlucht van uit Heino doordat de voorspellings voor zaterdag niet echt goed waren en ik er van uit ging dat de duiven middags pas gelost zouden worden hebben we alleen de doffers meegehad.De duiven zaten op jongen van 5 dagen en ik durfde al de jongen niet zolang onder maar een paar koppels te stoppen.

De duiven werden om 11.45 gelost in Heino een afstand van 80 km in de club klokte Gerard Pama de 1e  en zelf zaten we tegen 207 duiven met 5 duifjes mee op plek 4 met de 10-277 en plek 5 met 11-465 zoon Evita  totaal 3 prijzen en 2 mooi op tijd.

Hier klopt iets niet zij de cardioloog.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.