Het weer
29 oktober 2020, 07:58
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for mei, 2012

Afgelopen week is de zomer echt begonnen ook de duiven kunnen na het koude voorjaar weer even bijtanken.De duiven wennen er snel aan de 1e dag gaan ze zitten met de snavels open maar de tweede dag maken weer gewoon hun trainingsrondjes.

Dinsdag hebben we met de club de jongen geent.

Donderdag heb ik met Geert de Jong het project duivensport onbekent maakt onbemind afgesloten.We hebben de scholen bezocht om de prijzen  uit te rijken .De kinderen waren nog steeds laaiend enthousiast en op de vraag in de klas wie wil er een duif gingen alle vingers in de lucht we zullen zien of het nog duivenchoaches opleverd,maar we hebben in elk geval in Opende de duivensport op de kaart gezet.

Voor het afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op het programma  Boxtel en Pithiviers omdat we maar 10 duiven op nest hebben en hierdoor wisselvallig presteren met elke week andere duiven heb ik besloten om ze alle 10 op Boxtel in te korven.

Zaterdagmorgen werden de duiven gelost om 7.45  in Boxtel met een afstand van 184 km.Om 10.13.57 werd Kay geklokt met een snelheid van 1236 meter per minuut.Kay is een zoon van Evita x Zoon mister Blue .In de club was dit goed voor de 1e plaats.Ook in het ACG tegen 978 duiven werd hij als winnaar afgevlagd.De uitslag in de club tegen 205 duiven 1,5,6,7,8,en 10 en 7 van de 10 in de prijzen.

Voor de Fans van Superstar .We hadden Superstar ondanks haar mindere neststand toch weer als favoriet ingekorfd .Superstar was zaterdag de 5e duif die thuiskwam en behaalde tegen 205 duiven in de club de 8e plaats.Dus al 3 weken achterelkaar een top 10 notering.

Bij de jongen zijn we vrijdag gestopt met het verduisteren en hebben we de winter de verduisterde en de latere jongen bijelkaar gelaten zodat ze 1 ploeg gaan vormen waarmee we gaan vliegen.

Wees jezelf,er zijn al anderen genoeg.

 

Afgelopen vrijdag alle 10 duiven ingekorfd voor de voor mij eerste midfond vlucht van dit seizoen.De voorspellings waren voor zaterdag goed voor de 352 km verre vlucht.

Zaterdag werden de duiven gelost om 8.15 uur  ,aankomst 1e duif weer superstar die ook weer 1ste getekende stond om 11.05 wat goed was voor een 9e in de club tegen 230 duiven.De grote man in de club was de van oorsprong harrekiet Menco Bruining welke ook de 1e van het afdelingsconcours pakte.Totaal 7 vd 10 prijs.

Afgelopen week 3 jonge duiven kwijt door vermoedelijk een roofvogel woensdagmorgen liet hij een duif los doordat ik met mijn armen zwaaide en schreeuwde.Deze duif kwam pas middags laat angstig weer thuis.

GJIN  NIJS   YNE  KRONTE   SEI  DOUWE , IT   BINNE   DESELDE   LETTERS   FAN   ALTIDEN , SE   STEANNE   ALLINE MAR   WAT   OARS.

(geen nieuws in de krant zei douwe ,het zijn dezelfde letters fan altijd,ze staan alleen wat anders)

Afgelopen week is het een druk weekje geweest om de duivensport op uitnodiging van de dorpsfeestcommissie te promoten. Dinsdagmorgen zijn we naar 2 scholen geweest om iets over duiven en het programma voor deze week te vertellen.Ook gaven de kinderen de duiven die voor hun zouden vliegen een naam .Woensdag eindigde de fietstocht met ongeveer 100 deelnemers bij ons clubgebouw waar we enkele dingen uitgestald hadden zodat de deelnemers konden zien wat er in dit gebouw gebeurde.Donderdag een breefing voor zaterdag.Tussendoor nog even snel met duiven naar Oosterwolde geweest.

Vrijdagavond zijn er 9 duiven ingekorfd voor Boxtel .Dit gebeurde in het MFC in het dorp hierbij konden de kinderen hun duifje nog even succes wensen.Hier zijn schat ik tussen de 150 tot 200 toeschouwers geweest.

Zaterdag werden de duiven om 8.30 uur gelost.We hadden om 10.00 uur ongv 100 mensen in het theater zitten waar ons lid Geert de Jong met behulp van een beamer een presentatie gaf over de duivensport.Om 10.30 gingen de liefhebbers met de fietsers naar de hokken en om 10.45 werd er live overgeschakeld naar 4 hokken.Om 10.55 melde de 11-490 uit  Eli X kleindochter Evita door de kinderen Superstar genoemd zich.Op de ouderwetse manier gummie eraf aan de fietser gegeven die fietste er mee naar het theater waar deze werdt geklokt.

Het werd een snelle vlucht in 20 minuten 8 van de 9 en de laatste was een kwartiertje later.In de club was tegen 164 duiven 2 en 5 en 5 vd 7 prijs .In het rayon en acg 7 vd 9.

Na het klokken direct de klokken geopend en de uitslag opgemaakt en het programma afgesloten.

De fietsers waren ontzettend fanatiek zodat de duiven handmatig vaak een hogere snelheid maakten dan in de echte uitslag.

Veel werk maar een zeer geslaagd evenement.De opzet is ook niet dat je er direct leden bij krijgt maar wel om de duivensport possitief in het licht te plaatsen.

MET BEIDE BENEN OP DE GROND,KOM JE GEEN STAP VERDER.

 

 

Na afgelopen de weerberichten te hebben bekeken leek het er op dat er zaterdag niet gelost kon worden.Vrijdag toch met de korf naar het hok  gelopen en daar het voor 90 procent zeker was dat het niet doorging en ik geen zin had om het hele weekend met de duiven bezig te zijn toch maar besloten om niet in te korven.Dit is achteraf een wijs besluit geweest gezien het verloop van deze vlucht.Er wordt door verschillende liefhebbers naar de lossingscommisie gewezen maar vergeet niet hoevaak het wel goed ging,en ook deze mensen hebben zelf duiven in de korf en staan ook bij een leeg hok.

Ik persoonlijk denk dat de afdeling er verstandig aan doet om volgende week de fondvlucht af te lassen en alleen een vitessevlucht vervliegd.

Momenteel zijn we in samenwerking met de dorpsfeestcommisie bezig met een promotie tijdens de feestweek in Opende.

Op dinsdag gaan we 2 scholen bezoeken om een toelichting op ons programma  van de rest van de week te geven.

Woensdag is er fietstocht die eindigt bij ons clubgebouw waar enige info over de duivensport geven.

Vrijdag avond gaan we de duiven voor Boxtel inkorven in het dorpshuis waar de duiven van schoolklassen ook hun gummi omkrijgen.

Zaterdag is het spektakelstuk alle schoolklassen hebben 2 duiven toegewezen gekregen welke op Boxtel ingekorft en voorzien van een gummi zijn.Vanaf 10 uur zullen we een presentatie geven in het Barontheater voor zowel kinderen en volwassenen .Het is de bedoeling dat we de thuiskomst van Boxtel live op 4 hokken gaan volgen op een groot scherm.Bij  deze hokken zitten voor elke schoolklas een fietser die de gummiring naar het Barontheater brengt waar deze in aanwezigheid van de mensen daar geklokt gaat worden.Hier hebben we een programma voor die de fietstijd verrekent zodat je hier  nog tijd kunt winnen of verliezen.

Het wordt dus een spannend en druk weekje en we hopen dat het weer en het verloop meezit.

Klagen is zinloos:doe iets of vergeet het.

Statistieken
  • 115613Totale Hits:
  • 8Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60875Totaal aantal bezoekers:
  • 8Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 166Bezoekers vorige week:
  • 599Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.