Het weer
11 juli 2020, 19:10
Deels zonning
Deels zonning
17°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 5 m/s NW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for juni, 2012

We hebben vrijdag 8 duiven ingekorft voor de laatste vittesse vlucht vanuit St Truiden .Zaterdag konden alle duiven uit Nederland vroeg gelost worden onze duiven gingen  om 7.30 uur los.Het was ook dit weekend  een snelle vlucht er kwamen 2 duiven tegelijk welke elk van een kant kwamen en elkaar daardoor ophielden.Als eerste werd Superstar geklokt om 10.06 met een snelheid van 1738 mpm wat goed was in de club voor de 3e en de 4e plaats er vlogen 6 van de 8 prijs.Tjeerd Dijk behaalde zowel op St Truiden de 1e plaats.

Zo het nu lijkt hebben we in de club het rayon en het ACG  het 1e kampioenschap op de vitesse behaalt dit valt alles mee met slechts 5 koppels nestduiven.

Voor het komende weekend staat  de eerste africhting van de jonge duiven op het programma.We hebben de jongen al enkele keren opgeleerd en proberen ze komende week nog een vluchtje van ongeveer 25 km te laten maken,als dit lukt en de weersvooruitzichten zijn goed gaan ze komende week mee.

Maak haast als je tijd hebt,dan heb je tijd als je haast hebt.

Het was afgelopen donderdag inkorven voor de midfondvlucht St Quintin met een afstand van 421 km.Hierdoor konden de duiven met jongen die ik niet om kon leggen helaas niet mee.En werden er 7 duiven ingekorfd.

Zaterdagmorgen eerst slecht weer zodat er pas om 9.30 uur gelost kon worden.Met een harde zuidwesten wind werden de duiven naar huis geblazen.Dit zijn over het algemeen niet mijn vluchten maar SUPERSTAR arriveerde om 13.28 wat een snelheid betekende van 1767 meter per minuut oftewel 106 kilometer per uur.In de club was dit goed voor de 3e plaats. Binnen 17 minuten waren alle 7 weer thuis maar er vlogen maar 2 prijs.

Donderdagavond een bezoekje aan de dierenarts gebracht voor een controle van de jonge duiven,er zat een beetje geel en een luisje op hiervoor hebben we ze behandelt zodat we zolangzaam aan aan de jonge duiven vluchten kunnen denken.

 

DE   MINSKEN   MEITSJE   FALS   JILD   EN   IT   JILD   MAKKET   FALSKE   MINSKEN.

 

De weersberichten gaven voor zaterdag een harde zuidwestenwind aan.De meeste liefhebbers denken dan ook een snel verloop .Vaak is de snelheid van de duiven wel hoog maar schieten de meesten mee door en moeten ze tegen de wind in weer terug zodat het concours in verhouding lang openstaat.Als het minder hard waait en de duiven tussen de 1300 en 1600 meter per minuut vliegen is het concours vaak in enkele minuten gesloten.

Vrijdag avond 9 duiven ingekorfd voor de vlucht St Truiden wat voor mij een afstand van 272 km is.Zaterdag om 7.00 uur gelost met een harde zuiden wind aankomst 1e duif de 11-440  om 9.23 uur wat een snelheid opleverde van 1907 mpm  3 minuten later de 2e wat goed was in de club tegen 146 duiven voor de 6e en de 10 e prijs  totaal slechts 3 prijsjes.

Het was een vlucht met een grillig verloop die 25 minuten openstond de meeste duiven zijn mee doorgevlogen even voor 12 waren alle duiven weer thuis.

Over superstar kunnen we deze week kort zijn ze was helaas te laat,wel zit ze inmiddels te broeden dus volgende week een nieuwe kans.

Inmiddels moeten we ook al aan het jonge duivenseizoen denken voor komende week staat een bezoekje aan de dierenarts op het programma zodat we zeker weten dat de gezondheid van de jongen in orde is.

Hoe lang een minuu duurt ,hangt ervanaf aan welke kant van de wc deur je je bevind.

 

Afgelopen vrijdag 10 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht Quivrain.De vooruitzichten waren fris maar goed weer.

Zaterdag morgen lag er in Belgie een koudefrond na lang wachten kon er toch nog om 11.30 gelost worden.Om 16.24 melden de 11-487 en de 422 zich.Dit is in de club tegen 174 duiven goed voor de 5e en 6e plaats.Er werden 4prijzen behaald in de club .Nu op zondagmorgen 8.00 uur moet er nog 1 komen.

Mark Ytsma pakte de 1e prijs in de club wat ook een vroege duif in de afdeling is.Dit is een duivin van 2010 welke vorige ook al een 3e vloog ze is een kleindochter van Evita x Zoon mister Blue.

Superstar had deze week een groot jong dit is niet echt een goede stand voor een duivin (vrouwtje) dit bleek ook ze was onze 6e duif en zal waarschijnlijk  in het acg nog een prijsje vliegen.Ik verwacht dat ze komende week weer eitjes gaat leggen zodat ze de komende weken weer voor een topklassering gaat.

De spreuk van de week kregen we deze week door Hieke aangeleverd.

Wês in sinnestriel ,in oar het der ferlet fan.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.