Het weer
11 juli 2020, 18:35
Meest zonnig
Meest zonnig
17°C
vochtigheid: 58%
windsnelheid: 5 m/s WNW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for oktober, 2012

Afgelopen week een weekje  vrijaf met aardig weer al krijgen we nu al te maken met winterse tempreturen.Zoals aangegeven hebben we deze week enkele broedbakken in het jonge duivenhok geplaatst voor de kweekduiven.Dezelfde dag hebben we de kweekdoffers en enkele voedster doffers op dit hok geplaatst.Ik had verwacht dat het na enkele uren een vechtpartij zou zijn maar dit viel 100% mee.De kweekduivinnen zitten nu in het hok voor de weduwduivinnen en alle vliegduiven in het jongeduivenhok met ren.

Mijn bedoeling was om de vliegduiven overdag op te sluiten in de overkapte ren maar omdat er hier ontzettend veel katten zitten en ook om de ren lopen hebben we duiven toch maar de mogelijkheid gegeven om ook naar binnen te gaan.

Better de Bûk te barsten ite ,as it iten bedoarn.

Het is rustig in het duivengebeuren we hebben de duiven nog steeds een beetje onregelmatig los en ondertussen is de meeste veer er ook uit.Doordat we maar kort verduisterd hebben en de oude duiven niet tot het eind doorgespeeld hebben staan de meeste duiven nog op 1 of 2 pennen.We hebben alle duiven meerdere keren per week in bad.

Schreef ik vorige week dat de duiven minder aten in het begin van de week toen het wat kouder was zaten ze al weer op hun oude rantsoen.

Komende week een weekje vrij, omdat de verbouwing nog niet af is en er ook nog geen nieuw kweekhok is zullen we deze week de broedbakken in een jonge duiven hok plaatsen zodat de doffers vast aan de bakken kunnen wennen .

We zullen de komende tijd de prestatielijsten uitpluizen en aan de hand van deze resultaten zullen we de site ook langzaam aanpassen.

Te veel of te weinig is minder dan genoeg.

Het najaar is echt aangebroken met lagere tempraturen en veel regen onze duiven zitten dik in de rui.Afgelopen week keerde de 12-142 lotte niet terug op het hok waarschijnlijk is ze gepakt .We laten nu de duiven in de rui en dus niet zo snel zijn daarom ook onregelmatiger los zodat een rover niet denkt om tussen 17.00 en 18.30 is het etenstijd.Als we ze los hebben gaan alle duiven lang niet naar buiten en vliegt de groep maar even.

Doordat de training op een heel laag pitje staat eten de duiven ook een stuk minder dit scheelt denk ik wel een derde.We voeren nog steeds een beetje meer dan ze opkunnen.Ook gaan de duiven meerdere keren per week in bad.

Ook het vergaderseizoen is weer begonnen en de dingen waar het over gaat zijn volgens mij de bijzaken en eigenbelang in plaats dat er eens een plan voor toekomst komt zodat er minder leden afhaken.

 

In gouden kaai iepent elk slot,útsein dat fan it paradys.

Het seizoen is afgelopen dus voor je zelf en de duiven rust. We hebben afgelopen week de kweekduiven gescheiden en alle toekomstige vliegduiven in het jonge duiven hok gedaan waar ze overdag in de ren zitten.Avonds mogen ze nog een paar uurtjes los .Nadat we gestopt zijn met bijlichten beginnen de duiven goed te ruien .We zijn van plan om de vliegduiven pas in december te scheiden zodat ze nu weer terug naar de natuur gaan en lekker kunnen relaxen.

De planning was om de late jongen nog in te korven dit hebben we niet gedaan.We hebben de late jongen ook bijgelicht net als de andere jongen hierdoor vertraag je rui wel enigzins zodat deze jongen in een redelijk verenpak op de natour gespeeld konden worden.Omdat we alle duiven bij elkaar in 1 hok hebben worden deze jongen ook niet meer bijgelicht zodat ze afgelopen week  in de rui vielen en met halve staarten en vleugels zaten.De weersvooruitzichten waren noordenwind met regenbuien .Zodat we niet ingekorfd hebben.

Wat we zien ,hangt vooral af van wat we zoeken.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.