Het weer
5 december 2020, 15:53
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for november, 2012

Op duivengebied een rustig weekje we hebben de duiven dit weekend niet losgehad gister was het de hele dag mistig en vandaag stormt het in buiten.

We hebben als club woensdag op de opendag van het AOC Terra uit Oldekerk gestaan met enkele films en ander materiaal. Er werd geschat dat hier tussen de 1000 en 15oo mensen kwamen.Dus een mooie mogelijkheid om de duivensport te promoten al levert het direct geen leden op je brengt de duivensport wel weer in beeld.

Vandaag 25 november de datum dat de echte winterkwekers weer gaan koppelen met deze tempraturen en bijlichten moet dat ook zeker gaan lukken.We gaan zelf met een paar weken de kwekers weer koppelen,wel zijn we vanaf vandaag begonnen met bijlichten.

Dy”t olle potten en pannen beslikje wol,kriget op it lêst een splinter yn e tonge.

Tot zaterdag een rustig weekje op duivengebied.Maar het was hier zaterdag prachtig najaarsweer en dan laat je duiven even los en omdat ze niet meer in het ritme zitten en we ruim voeren kwamen ze niet direct weer naar binnen met als resultaat dat er 1 gepakt is.De duif kon gelukkig ontsnappen maar bij de rest zat de schrik er goed in zodat er in de schemering nog 14 op het dak van het huis zaten.Toen het echt donker was hebben de lampen in de hokken aangedaan en een bouwlamp op het hok gericht,na ongeveer een half uur zijn er 9 naar binnen gegaan de rest heeft de nacht buiten doorgebracht.

Zondagmorgen vroeg zijn deze ook naar binnen gegaan en tot mijn verwondering lagen ze een uurtje later weer met de rest in bad.

Falen is niet het vallen,maar het blijven liggen.

Vandaag is het al weer 11 november en dus Sint Maarten wat hier gisteren al gevierd is.Volgende week komt ook de andere Sint en voor je het weet is 2012 weer voorbij.

Het weer is vrij zacht en de duiven die al voor het grootste gedeelte door de rui zijn beginnen al weer belangstelling voor elkaar te krijgen.We hopen dat als de dagen nog korter worden en de tempraturen nog iets zakken zaltoch de vliegduiven pas in december of januari te scheiden.

Zonet even de prestatielijsten van de vliegduiven doorgebladerd.We hebben voor volgend jaar 3 kinderen van Evita op het vlieghok zitten waarvan 1 een 1e gevlogen heeft en 1 10 op 10 prijs gevlogen heeft en ze alle 3 een paar keer bij de 1e 10 in de club gevlogen hebben.

Ook viel mijn aandacht op de 12-195 uit 08-103 x  11-915 welke 10x meegeweest en 6 prijzen bij de 1e 10 in de club gevlogen heeft waarvan een 7e tegen 350 duiven de slechtste is.

Nu weten we allemaal inmiddels wel dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden maar het geeft meer hoop dan 10x mee en alle weken te laat.

Gjin gerop en gjin geklei ,op is op en wei is wei.

Voor de duivensport is dit het stille seizoen ook bij ons op de hokken is dit het geval.Afgelopen week de gewone dingen schoonmaken en voeren vrijdagmiddag even los en vandaag alles in het bad.1 x per week mineralen en grit ververzen (niet op de zelfde dag).

De zin van het leven is de zin die je erin hebt.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.