Het weer
11 juli 2020, 20:32
Meest bewolkt
Meest bewolkt
17°C
vochtigheid: 53%
windsnelheid: 5 m/s WNW
Windstoten: 11 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for december, 2012

Nog nachtje slapen dan is het weer oudjaarsdag en is er al weer een jaar voorbij gevlogen.Een jaar waarin we op duivengebied het rustig aan gedaan hebben.Een seizoen waar we voor het meedoen en opleren met slechts 5 koppels op nest gevlogen hebben.Dit ging boven verwachting en met slim inkorven werden tot onze verbazing zelfs ook nog diverse kampioenschappen behaald.Ook met de jongen ging het goed zodat we voor 2013 een mooi ploegje vliegduiven hebben.

Maar regeren is vooruitzien zodat afgelopen week de vlieghokken met de hogedrukspuit uitgespoten zijn.En weer heerlijk fris en stofvrij zijn. We hebben hiervoor op het laagste punt van het hok een gaatje in de vloer geboord zodat het water er direkt weer uitloopt.Gelukkig zat het weer ook een paar dagen mee zodat de hokken alweer mooi opgedroogt zijn.

 

Veel mensen zien uit naar het nieuwe jaar om een nieuwe start te maken met hun oude gewoontes.

Nog een paar dagen dan is het weer kerst de tijd vliegt voorbij we zijn al over de helft van het stille seizoen. Ik heb nu enkele dagen vrij .We zullen proberen dan het vlieghok de jaarlijkse grote schoonmaakbeurt te geven zodat de doffers er naar toe kunnen om al vast aan hun nieuwe bak te wennen.

Inmiddels hebben de meeste kweekduiven gelegd waarbij de kweekduiven beter op eieren kwamen dan de voedsterduiven.We zullen een deze dagen de eieren omleggen zodat de kweekduivinnen nog een keer kunnen leggen.

Wij wensen alle lezers en volgers gezegende kerstdagen toe.

“Dat komt fansels werom”sei de boer,doe joech er syn baarch in stuk spek.

 

Afgelopen week denk ik goed gegokt om de duiven bijelkaar te laten.Het weer is zeer zacht en de koppeling verloopt goed .Alle duiven zijn al druk bezig om nesten te bouwen.Alleen een oudere duivin maakte in het begin van de week enige problemen zij heeft al op diverse afdelingen en hokken  gezeten maar dan altijd op de rechterkant bovenin deze keer had ik haar links onder gekoppeld .De eerste paar dagen wilde ze niet in deze bak en vloog weer naar rechts boven.Na een paar dagen ging ze gelukkig in de goede bak.En nu maar wachten tot ze gaan leggen.

Woensdag zijn we met 2 clubgenoten naar de dierenarts geweest voor een controle . Dit zag er goed uit zodat we geen maatregelen hoeven te nemen.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje ,de vliegduiven zijn nog niet gescheiden en zijn al een paar weken niet los geweest wel krijgen ze wekelijks een bad net als de kweekduiven.

Van genieten word je oud.Zo niet,heb je toch genoten.

Afgelopen week stond de afdelingstentoonstelling en de feestavond op het programma in Ureterp. Je kon hier onder andere als vereniging gratis een viertal inzetten .Als club hebben we op maandag 2 viertallen uitgezocht hiervan waren 3 duiven van mij. Donderdagavond hebben we de duiven ingekooid er waren helaas slechts 180 duiven ingeschreven .Dit is toch een teleurstelling en hieraan kun je ook zien dat de duivensport achteruithold. Daar ik mijn duiven met de olympische gedachte heb ingezet ,meedoen is belangrijker dan winnen viel de score niet tegen een oude doffer met 91,75  jonge doffer 91,75 en een jonge duivin met 92.Als club behaalden we de 3e stek.

Ik had gepland om vrijdag de kweekduiven te gaan koppelen maar het winterse weer zat tegen en we houden de vooruitzichten nu ook nauwlettend in de gaten.Uiteindelijk heb ik ze  zaterdag avond bij elkaar gedaan.Mocht de winter niet strenger worden zoals de berichten voor de komende week zijn dan laten we ze bij elkaar en anders gaan we ze maandag weer scheiden zodat ze toch voorgekoppeld zijn.En het mischien straks makkelijker verloopt.We lichten sinds een paar dagen ook wat langer bij vanaf 6 tot 20.00 uur.

Dochst minsken goed,dan krigest drek,dochst bargen goed dan krigest spek.

Gistermorgen hebben we met de club de duiven tegen paramixo geent.De laatste jaren ent ik steeds met de club.Het nadeel ervan is dat je de duiven naar het clubgebouw moet brengen al heb je daar zomers ook geen probleem mee. Het voordeel is dat het aanzienlijk scheelt in de kosten.En je hebt een stok achter de deur want mezelf kennende blijft het er dan bij en voor je het weet ben je alweer aan het kweken en sta je vlak voor de vluchten.

Ook heb ik afgelopen week een lijst gemaakt van alle aanwezige vliegduiven en hun ouders en belangrijkste prestatie s .Doordat we ze moesten vangen voor het enten heb ik ze ook direct in de hand beoordeeld.Door het vergelijken van de duiven met de lijst hebben we de selectie voor 90 procent rond.En zie je ook het verschil  tussen  een duif die 10 keer mee 10 keer mis vliegt en een duif met 1o keer raak.

Sinterklaas heeft altijd pech op zijn verjaardag stuurd men hem weg.

Statistieken
  • 112352Totale Hits:
  • 11Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58894Totaal aantal bezoekers:
  • 10Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 122Bezoekers vorige week:
  • 172Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.