Het weer
29 oktober 2020, 08:28
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for februari, 2013

Doordat we afgelopen jaar verbouwd hebben zaten de kweekduiven in het zelfde hok als de vliegduiven.We hebben afgelopen week het nieuwe kweekhok zover klaar gemaakt dat de duiven er in konden.Vorige week vrijdag en zaterdag hadden we van enkele koppels de eieren over gelegd naar de voedsterduiven.Zodat het hok klaar moest zijn voor ze weer gingen leggen.Donderdagavond hebben we de eerste koppels er in gezet en zaterdag lag het eerste eitje in de pan.We hebben de koppels een bak gegeven op de plaats waar ze in het oude hok ook zaten en binnen een dag vlogen ze hier in en uit.

We hebben een hok van 5 bij 1.5 meter gebouwd waarvan de voorkant  voor een gedeeldte  open is het bestaat uit 2 afdelingen  1 van 2 bij 1,5 waar je binnenkomt en 1 van 3 bij 1,5 waar de duiven zitten zodat je door een afdeling moet om bij de vastzitters te komen en het ontsnappen bemoeilijkt.

Ook hebben we om te proberen en werk te besparen de vloer voorzien van een dikke laag erwtenstro.de duiven liggen hier graag in en het voelt ook warmer aan.Een minpuntje  is dat ze er enorme nesten van maken.

Bij de vliegduiven kon het beter er zijn nog steeds een paar koppels die elkaar niet mogen en ook nog geen eieren hebben,dit zal onder andere te maken hebben met tijdgebrek mijnerzijds en de kwakkelwinter we zullen afwachten.

 

Proast do mar net oer dysels,dot doche wij wol alsto fot bist.

Nu de dagen langer worden en zoals gister de zon er bij is begint het al voorjaar te lijken. Voor je het weet kunnen we weer inkorven.Dus gister en vandaag de vliegduiven maar weer los gehad.

Het winterje heeft wel invloed gehad op het leggen bij de vliegduiven ze hebben allemaal nog niet gelegd.

Gisteravond hebben we in de club de jaarlijkse feestavond gehad altijd leuk om elkaar in het stille seizoen tegen te komen.

Slechts weinigen denken ,maar toch houdt iedereen er meningen op na.

Na vorige week gekoppeld te hebben gaat het met de vliegduiven goed alleen hebben we een paar bakken extra opengezet zodat sommige koppels als nog verhuist zijn .Ook hebben we sinds vrijdag overdag de deur naar het duivinnenhok open gezet zodat de koppels zich ook daar kunnen terugtrekkken.Nachts is de deur dicht zodat ze in hun eigen bak zitten. Inmiddels zijn de eerste eieren er ook.Zodra de meeste gelegd hebben blijft de deur tussen de afdelingen openstaan.

Door dat het winter is hebben we de duiven nog niet weer los gehad .Na gister de hele dag buienradar gevolgt te hebben zijn ze er nog een paar uurtjes uitgeweest .Doordat ze op drijven staan hebben ze ook meer aandacht voor elkaar dan om te vliegen.De sneeuw verdwijnt hier letterlijk voor de zon mischien dat ze er vandaag ook nog even uit kunnen.

Afgelopen week aangenamere tempraturen en met de vooruitzichten voor de komende dagen hebben we besloten om de vliegduiven afgelopen vrijdag te gaan koppelen.Omdat de duiven vorig weekend voorgekoppeld zijn waren ze al aardig aan elkaar gewend na een uur zijn we al begonnen om steeds 2 koppels tegelijk in het hok los te laten.Dit werd zaterdag opgevoerd naar 3 of 4 koppels en dan de vakken om en om.Op dit moment zondagmiddag hebben  we 3/4  tegelijk los .Er zijn enkele koppels bij waar we het nog niet vertrouwen om die tegelijk los te laten dit zal wat meer tijd kosten.

Zaterdag was een mooie zonnige dag we zijn begonnen met de bouw van het nieuwe kweekhok ,de kwekers zitten nog steeds in afdeling van het jonge duiven hok.

Dat wurdt in inkele reis,sei de pappegaai,doe de kot him  yné bek hie.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.