Het weer
27 oktober 2020, 22:08
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 10 m/s Z
Windstoten: 21 m/s
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 17:13
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2013

Evenals in 2008 een witte 1e paasdag vanmorgen ondanks dat de zomertijd vanacht is ingegaan is het zomerse gevoel nog ver te zoeken.Zoals het nu lijkt wordt ook de opleervlucht van komende zaterdag 6 april  afgelast.

De planning was om de oude duiven op jongen op te leren en afgelopen zaterdag na thuiskomst op weduwschap te zetten.Het voordeel van het opleren op jongen is dat je maar 1 groep duiven hebt en het dus minder tijd kost.We hadden de hoop om komende week nog enkele keren met de duiven weg te gaan maar zoals de weersberichten nu zijn wordt dat ook moeilijk.Zoals het er nu naar uit ziet halen we de jongen er morgen bijweg en gaan we de geslachten scheiden.

 

Voor een gek is alles normaal.

Ondanks dat de dagen lengen wil de tempratuur maar niet meewerken.Ik heb het gevoel dat de duiven er minder last van hebben dan hun eigenaars.Inmiddels is bekend dat de afdeling de opleervlucht van volgende week afgelast heeft. Volgens mij hebben de meeste liefhebbers de duiven zelf ook nog niet opgeleerd dus een verstandige keuze.Zelf hebben we afgelopen maandag na werktijd de duiven 2 km weggebracht.Maar door de kou en de harde wind is het hierbij gebleven.

We hebben de vliegduiven ondanks de kou en wind wel alle dagen los ze vliegen dan niet verplicht tussen een kwartier tot een uur.Nu de meeste jongen in de veer komen kun je zien dat de ouden weer beter trainen.

Omdat de jongen die we vorige week gekocht hebben nog niet speenklaar waren hebben we gisteren een schimmel doffertje bij Tjalling van der Heide opgehaald.De duif van Wim komt komende week.

 

Wa’t nea fan hûs is,mist de freugde fan it thûskommen.

Ondanks het weer hebben we de vliegduiven alle dagen enige uren los ze trainen nog niet geweldig maar dit hoeft ook pas over enkele weken.Jongen groeien als kool en er gaan momenteel bakken aan voer door. Ook krijgen de vliegduiven de ene dag vers grit en de andere dag een mengeling allerhande waar ze gretig gebruik van maken.

Gister was de verkoop van het rayon voor de schenker koper competitie hier hebben we 1 duif ingezet en 2 gekocht.De eerste is een duif van clubgenoot Wim Huisman welke de garantie op de duif geeft als je hem binnen 6 weken kwijt bent je een nieuwe kunt halen.De tweede is een jonge duif van Tjalling van der Heide uit de Wilp we zullen zien wat ze ons dit jaar brengen.

Realiteit is datgene wat,wanneer je er niet meer in gelooft,toch blijft bestaan.

Afgelopen week een paar prachtige voorjaarsdagen. Ik hoorde van een liefhebber die de duiven al gelapt had maar helaas is het nu weer winter met sneeuw.We hadden de duiven alle dagen los maar zullen ze om de sneeuw nu enige dagen vast houden.

Inmiddels hebben we de eerste jongen bij de vliegduiven geringd. De laatste kweekduiven zijn naar het nieuwe hok verhuist.Dus zo langzamerhand is alles weer klaar voor het nieuwe seizoen.

As dwaan net doocht,is litten better.

Afgelopen weekend was de voorjaarsbeurs in Houten helaas konden we door andere verplichtingen hier niet heen,maar het betekent wel dat het seizoen  nu heel snel nadert.

We zijn nu de dagen weer aardig beginnen te lengen afgelopen week weer begonnen met het dagelijks loslaten van de vliegduiven. We laten ze omdat ze  nog op het  nest zitten enkele uren los en laten ze ook nog niet verplicht vliegen.Inmiddels zijn de eieren van de vliegduiven ook aan het uitkomen.

Bij de kweekduiven hebben we afgelopen week weer enkele koppels naar het nieuwe hok gebracht dit gaat boven verwachting goed.

Zaterdagmorgen vroeg de jongen die inmiddels kunnen vliegen voor het eerst losgehad enkel uren later zaten ze op 2 na weer in het hok .Aan het eind van de middag zat ook de laatste weer tussen de oude duiven dit is dus goed afgelopen.Zondag morgen direct weer los en inmiddels zitten er allemaal weer in.

 

Het leven wordt niet gemeten naar het aantal ademhalingen,maar naar de momenten die ons de adem benemen.

Statistieken
  • 115570Totale Hits:
  • 28Hits vandaag:
  • 21Hits gisteren:
  • 60842Totaal aantal bezoekers:
  • 27Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 177Bezoekers vorige week:
  • 566Bezoekers per maand:
  • 21Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.