Het weer
29 oktober 2020, 08:05
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for april, 2013

Afgelopen week weer alle mogelijke weertypes gehad de ene  keer loop je in de korte broek en de andere dag kunnen  de handschoenen weer aan.

We hebben de oude duiven alleen avond s los zodat we morgens er bij kunnen zijn als we de jongen los hebben momenteel lopen er hier veel katten rond en als de jongen van de plank op de grond vallen zijn ze voor de poes.

Vrijdagavond konden we inkorven voor de vlucht vanuit Hapert wat voor mij 212 km is we hebben 11 doffers en 12 duivinnen dus 23 duiven ingekorft.

Door de kou zat er geen  heel vroege lossing in.Er werd om 10.00 uur gelost aankomst 1e duif om 13.00.54 uur wat goed was voor 1171 mpm.Het was onze 1e getekende Kay uit Zoon Mister Blue X Evita in de  club was dit goed voor de 9e plaats tegen 259 d. Totaal 11 van de 20 prijs.Hier vloog Pieter Veenstra weer de 1e.

In de ACG en het Rayon vlogen er 13 van de 23 prijs.

Geluk is een goede gezondheid en een slecht geheugen.

 

Afgelopen maandag hebben we ingekorft voor een trainingsvlucht van uit Duiven .Echt snel ging het niet en avonds nog 1 achterblijver.

Woensdag een benauwde dag zodat de duiven niet geweldig trainden .Donderdag een harde wind zodat de training ook moelijk viel in te schatten.

Vrijdag avond stonden de duiven me nog niet aan.We hebben 12 doffers en 12 duivinnen ingekorfd voor de 1e echte vlucht van dit jaar vanuit Gennep voor ons 166 km.

Zaterdag zijn de duiven gelost om 10.30 aankomst van ons eerste duif om 12.49.24 wat goed was voor 1195 mpm.Het was de jaarling doffer 12-173 Lucky welke uit de 08-103 Harris X 11-015 vandaan komt.De duiven volgen elkaar mooi op met helaas 1 achterblijver.

In de club tellen we dit jaar op de vitesse alleen de 1e  20 van de inkorfstaat. We waren hier 4e tegen 268 duiven  na de 3 podiumplaatsen van ons nieuwe lid Pieter Veenstra .We hebben hier 15 van de 20 in de prijzen.

Ook in het rayon en de acg doen we direct goed mee met enkele kopduiven en 18 van de 24 in de prijzen.

Afgelopen week stond Evita op de voorpagina van het spoor der kampioenen zo aan het aantal reacties te vernemen is de meeste liefhebbers dit wel opgevallen.

Dat rint yné  papieren ,sei de jonge en hy pisse yné brievebus.

 

 

 

 

Na een lange winter gewacht te hebben nu toch voorjaar en het begin van het duivenseizoen. Afgelopen week werden de temparaturen beter maar was het niet helder zodat we de duien zelf niet meer weggebracht hebben.

Vrijdagavond 13 doffers en 12 duivinnen ingekorft voor een trainingsvlucht van de afdeling uit Meppel.Het was zaterdag direct weer wachten want er kon pas om 14.40 uur gelost worden.De afstand van Meppel 52 km .We hadden de jongen nog maar net uit de ren geroepen toen er al 2 duiven vielen om 15.16.23  als 1e werd de 11-487  geklokt een zoon van Bruce x Gerda de 2e was het de 11-465 uit Son of Mister Blue  x  Evita deze deed er vorige week nog 3,5 uur over om uit Tjallebert te komen.Binnen 4 minuten hadden we de helft terug en toen moesten we wachten op de duiven die te er gevlogen waren met om 17.30 nog 1 te gaan welke zondagmorgen om half 8 arriveerde .In de club hadden we een uitslag met enkele prijsjes en werd de 5e plek behaald.

Maandagavond kunnen we nog een keer inkorven voor een training welke dinsdag gelost gaat worden zoals het er nu naar uitziet gaan ze allemaal weer mee om toch kilometers in de vleugels te krijgen voor de midfond en eendaagse fondvluchten welke binnen enkele weken ook al starten.

Glimlachen is de beste manier om je tanden te laten zien.

N a de lange winter nu toch lente. Ondanks de kou hebben we de duiven paasmaandag vanaf  ongeveer 5 km gelapt in een paar minuten was alles weer thuis.

De meeste jongen zijn bij de vliegduiven vandaan en de geslachten zitten op een paar koppels na gescheiden we  hebben de duiven na werktijd  om de kou steeds vrij laten vliegen.

Gister was het hier in het noorden 10 graden en veel zon dus ideaal weer om de duiven weg te brengen en volgens mij was ik niet de enige die er zo over dacht .We hebben de duiven naar Tjallebert  bij Heerenveen gebracht ongeveer 30 km.We hebben de 13 duivinnen eerst gelost en de doffers 5 minuten later. Na 3 kanwartier kwamen er 6 duivinnen en de rest zijn per 1 of 2 thuis gekomen de laatste een 2 jarige doffer zelfs pas na 3,5 uur. Er waren veel duiven die uit een groepje kwamen en waarvan de rest doorvloog zodat ons vermoeden dat er gister veel afgetraind werd  werd bevesticht .

Helaas weten we nog niet wat de afdeling komende week op het programma heeft.

 

Hwa’t him sels net sa great achtet is faack  folle mear as er sels leaut.

v

Statistieken
  • 115613Totale Hits:
  • 8Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60875Totaal aantal bezoekers:
  • 8Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 166Bezoekers vorige week:
  • 599Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.