Het weer
29 oktober 2020, 08:16
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for juli, 2013

Afgelopen week stond de eerste vlucht Gennep  voor de jongen op het programma.We hebben de jongen hiervoor zowel op maandag als vrijdag nog een keer weggebracht.Wel twijfelden we aan het weer van zaterdag .Ook hadden we niemand die zaterdag de duiven kon opwachten omdat we zelf niet thuis waren.Toen de afdeling besloot vrijdagmiddag om de duiven naar Heino te brengen en het concours niet mee te laten tellen was de beslissing snel gemaakt om niet in te korven.

Ondanks dat we vakantie hebben alle morgens toch maar het wekkertje gezet zodat als de mist voor 3/4 opgelost was de jongen nog even in de frisse lucht te laten trainen voordat het te warm werd.

De vooruitzichten voor komend weekend zijn weer warm hopen dat we dan toch met de jongen kunnen starten.

 

 

Het is aardig om belangrijk te zijn ,het is belangrijker om aardig te zijn.

Afgelopen week stonden 2 vluchten die voor mij neregens voor telden en waar toch een uitslag van gemaakt werd.De ouden gingen naar Tours en de jongen naar Duiven. Omdat de duiven de laatste weken goed kwamen ondanks de verwachtingen van een zware vlucht toch 5 jaarlingen ingekorfd voor Tours .Dit werd volgens de verwachtingen een taaie vlucht zodat de prijzen er avonds nog niet uit waren helaas gingen we zelf ook nat en hadden we er avonds nog geen door .Zondag morgen vroeg zijn de meesten alsnog gekomen.

 

Afgelopen week de jongen een keer naar Wijnjewoude en een keer naar Oosterwolde gehad meer en verder lukte het helaas deze week niet.

We laten ze ook nog steeds los als we morgens naar het werk gaan en ze kunnen dan zelf naar binnen gaan het nadeel hiervan is dat we de jongen nog nooit binnen geroepen hebben en ze totaal niet luisteren hier zullen  we in de komende week mee aan de slagvlucht vainigs.

Donderdag 16 duiven ingekorfd voor de laatste midfondvlucht Vervins.Vrijdag hebben we 28 jongen ingekorfd voor een trainingsvlucht van uit Heino we begonnen te laat maar kregen direct een groepje van 8 tegelijk daarna druppelde het mooi door en avonds was alles weer thuis.

De oude werden niet in Vervins maar in ST Quentin gelost om 10.30 aankomst 1e duif om 16.27.28 met een snelheid van 1179 mpm. Het was deze keer de 12 -148 Lieuwe uit alweer Son of Goldenwing X Evita op 4 seconden gevolgd door de 12-145 uit 11-277 X 11-004 Daarna volgen ze elkaar redelijk snel op.Doordat de duiven tegelijk thuis kwamen met de finisch van de Tour waardoor er 1 duif met een smerige chip zo naar binnen is gegaan deze zat in elk geval niet bij onze 1e 8.Om 17.02 kon het klepje dicht.

Het resultaat mag er zijn 1 en 2 in de ACG en 14 van 16 in de prijzen in de afdeling zelfs 15 van de 16.

Geluk is het tussenstation tussen teveel en teweinig.

Voor het afgelopen weekend stond de nationale vlucht Chatroux op het programma voor ons bijna 780 km.We hebben besloten om te passen en de duiven een weekje niet mee te doen  .De voorspellings met oostenwind en hoge tempraturen leek ons iets te veel van het goede  volgens mij moet je als je speeld met de besten meedoen en deze hebben we het komende weekend ook weer nodig.

Om de duiven toch eenigzins in het ritme te houden  hebben we ze donderdagavond in de korf gezet een clubgenoot die in Nunspeet werkt heeft ze vrijdag meegenomen door de dichte lucht kon er pas om 12.45 gelost worden om 13.46 en 13.47 waren er 18 van 20  met nog 1 om 14.10  en helaas nog een achterblijver.Zaterdag morgen hebben we de geslachten weer gescheiden en nu op naar het volgende weekend.

Afgelopen week een keer met de jongen naar Beetsterzwaag en Tjallebert geweest de rest van de dagen zat de lucht s morgens dicht.De jongen toch maar ingekorfd op vrijdag voor een africhtingsvlucht vanuit Meppel.Deze werden zaterdag gelost om 8.45 om 9.35 kwam de eeste boven het hok en bleef vliegen tot er een paar hokgenoten bij kwamen.Om 12 uur nog 4 te gaan maar de gehele dag er geen duif bijgekomen zondag morgen vroeg nog 3 stuks. Met te weinig training enkele minuten te laat en de meesten weer thuis viel dit niet tegen.

 

Men kin nea witte wêr’t de fisk sit”,sei de man en hy sette syn fûke yné daksgoate.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.