Het weer
11 juli 2020, 19:42
Deels zonning
Deels zonning
17°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 5 m/s NW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for augustus, 2013

Afgelopen weekend stond de 1e natour vlucht op het programma vanuit Gennep.

De jongen zijn de laatste week aardig opgeknapt en als we ze morgens loslaten zijn ze 3 kwartier verdwenen ze lopen dan ook zelf weer naar binnen omdat we dan inmiddels naar het werk vertrokken zijn. We hebben ze daarom deze week ook niet weggebracht.Wel zal het de komende weken moeilijk worden om ze in de veer te houden.

De oude duiven zaten op jongen van een dag of nog broeden .Als 1e getekende hadden we Lidewei 12-158 welke als je haar optilde de jongen met haar pootjes meetrok dit gedrag zie ik graag bij duivinnen op nest.

Vrijdagavond 32 duiven ingekorfd welke in concours stonden en nog een paar late jongen welke ook nog geen chip om hebben.

De lossing was mooi op tijd om 8.15 zodat de duiven om koffietijd konden komen dit is lang geleden.

Met de harde oostenwind werden de duiven naar het westen van de afdeling gedreven een enkeling wist uit de groep te ontkomen zo ook de 13-536 welke na enig omtreuzelen om 10.13 werd geklokt wat een snelheid van 1402 mpm opleverde.Als 2e bijna 4 minuten later 12-158 Lidewei waar we ook op gerekend hadden.Daarna nog een gaatje van 4 minuten en dan komen de duiven vanuit het noordwesten aan.

In de club  de plaatsen 1 en 2  en 6 bij de eerste 10 inde acg tegen 1467 duiven 2 en 4 en er vliegen 27 van de 32 prijs.

 

 

Wie de wijsheid zoekt is wijs,wie denkt de wijsheid te hebben gevonden is een dwaas.

Door het slechte verloop bij de jongen de afgelopen weken op ons hok hebben we besloten om het afgelopen weekend alleen op de trainingsvlucht vanaf Zutphen in te korven.We hebben de jongen 5 dagen aan sa mix gehad en anderhalve dag vitamines .Hier zijn ze niet minder van geworden .Ook hebben we alle duiven donderdag nog een keer naar 30 km gebracht omdat de late jongen nog niet verder dan 15 km geweest zijn en ze vrijdag al in de korf moesten voor de 1e vlucht.

Vrijdag de jongen late jongen en een aantal oude duiven ingekorfd voor een africhtingsvlucht van 113km vanaf Zutphen. De duiven werden om 11.30 gelost zoals verwacht een oude duivin voorop welke een jonge duif bij zich had .In het begin komen de oude beter met de ingevlogen jongen welke binnen anderhalf uur na de eerste ook wer thuis zijn.Als we 2/3 van deze duiven thuis hebben komt het 1e late jong waarvan er nu nog 2 van moeten komen.

Bij de jongen de komende weken proberen de veer er een beetje in te houden zodat ze nog een aantal keren mee kunnen.

Us pake is oars as oars,sei de jonge : syn fuotten rûke en syn noars rint.

Afgelopen week dagelijks de late jongen mee naar het werk meegenomen deze zullen komende weekend op de baan de baan moeten voor de natourvluchten.

Maandag hebben we een bezoekje aan de man met de witte jas gebracht ,die constateerde enig geel waartegen we de afgelopen week hebben behandeld.

Ook hebben we de jongen en ouden dondermiddag nog een vluchtje laten maken van 40 km.

Vrijdagavond 10 oude en 19 jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht Hapert. We hebben uit voorzorg een paar jongen thuis gehouden die iets achterop geraakt zijn door het kuren.

De duiven werden zaterdag om 9.30 gelost  de eerste duif om 11.58 was een oude duivin op een week broeden de 12 -158 Lidewei uit de Eelco X Don Leo duifje. Dit was in de club en het rayon goed voor de 1e plek tegen een handvol duiven in afdelingsverband was het goed voor de 16e plaats er vlogen 8 van de 10 oude duiven prijs.

Om 12.oo de 1e jonge duif het was net als vorige week de 13 -527 onze 1e getekende uit zoon Evita X Don Leo duifje in de club was dit goed voor de 7e plaats. Er vlogen 8 van de 19 prijs met al weer teveel achterblijvers we zullen overwegen wat we het komend weekend zullen doen.

Wel speciaal dat zowel de oude als de jonge duif uit het Don Leo duifje komen welke we bij de comb van der Stouwe Douna uit Donkerbroek vandaan hebben. Terwijl zij met slecht 1 oude duif mee uit een duif hiervandaan weer vroeg  in de  afdeling klokken.

 

Een heleboel mensen denken dat ze DENKEN,wanneer ze enkel hun vooroordelen wat anders rangschikken.

 

 

Na een aantal weken rust nu weer een vlucht die meetelt voor de punten.Omdat we de duiven het vorige weekend niet mee hadden hebben we ze afgelopen week een aantal keren zelf gelapt.

Vrijdagavond hebben we 9 oude en 28 jongen ingekorft voor de vlucht Gennep van 166 km. Zaterdagmorgen was het gelukkig iets frisser dan de dagen ervoor.De duiven werden gelost om 09.05  om 10.58 komen er 2 duiven vanuit het noorden het zijn de oude doffer de 12-185 uit zoon goldenwing x Evita  en de jonge doffer 13-527 onze eerste getekende  uit 11-521 Son of Mister Blue X Evita  en de 08 978 Don Leo Duifje welke bij de comb vander Stouwe Douna vandaan komt.Deze Combinatie spelen de 1e in de afd met de ouden met een doffer die uit een duif bij ons vandaan komt.

Er vliegen 14 van 28 jongen en 5 van de 9 ouden prijs met helaas een paar achterblijvers. Op naar volgende Week.

 

Dy”t fan e  bargen net omwrot wurde wol,moat fan e rûchskenne bliuwe.

 

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.