Het weer
5 december 2020, 16:40
Helder
Helder
4°C
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 5 m/s Z
Windstoten: 7 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for september, 2013

Ook deze week hebben we de latejongen ingekorfd voor de taartvluchten .De voorspellings waren oosten wind tijdens de jonge duiven vluchten twijfel je dan om in te korven  maar in deze tijd van het jaar hebben ze er minder moeite mee. De duiven kwamen dan ook goed naar huis.

De rui zal voor deze duiven komende weken ook een probleem worden.We hebben de jongen overdag doorelkaar en avonds zetten we de jongen waar nog mee gevlogen wordt apart en lichten we ze nog bij.

De rest van de duiven is al aardig in de rui en willen ook haast niet meer vliegen we hebben ze nu ook 2 keer per week in bad.

 

De enige echte fout is degene waar we niets van leren.

 

Zoals de laatste jaren steeds het geval hebben we het seizoen ook dit jaar in de club afgesloten met een speciale vlucht namelijk een tijd race vanuit Heino.

De leden werden zaterdag morgen met koffie en gebak ontvangen in het clubgebouw waar elk van de leden twee duiven kon  inkorven .De  plaats in de manden was vooraf door loting bepaalt en genummerd.Vervolgens werden de duiven weggebracht door 2 leden  welke op losplaats om de 5 minuten een duif los lieten en het nummer en de tijd van het vakje opschreven.

Middags was er klokafslaan  het lukte niet om in te schatten wie er goed bij zat daar de lossingstijden bij de liefhebbers niet bekent waren.

We hadden zelf een oude en een jonge doffer mee.

Avonds onder het bbq en werd de uitslag bekent gemaakt en bleken we als eerste onze beide duiven weer terug te hebben en waren daarmee de winnaars.

Al met al weer een mooie en leuke afsluiter van het seizoen.

Bovenstaande kon bij ons ook allemaal maar net we hadden namelijk de hele week de 12-210 op het oog om in te zetten maar deze viel in de nacht van vrijdag naar zaterdag voledig kaal zo erg dat ik bang was als hij nog enige uren in de mand zou zitten hij mischien niet eens zou kunnen opvliegen.

Dus de rui is in alle hevigheid losgebarsten.

Vrijdagavond hebben we nog 6 late jongen ingekorfd op de taartvlucht de Meern waarvan 1 nog niet eerder in de korf heeft gezeten.Deze moet helaas nu nog komen. Deze duiven klokken we niet maar hebben we zolang het nog kan mee om enige ervaring op te doen.

 

Slut freonskip mei dyn buorman mar brek it sket net of.

De zomer is nu echt in  1 keer voorbij.Afgelopen week de duiven klaargestoomd voor de laatste vlucht.De voorspellingen voor zaterdag waren slecht dus uit voorzorg besloten om de jongen die afgelopen week begonnen te ruien  thuis te houden. En tegen beter weten in 9 oude duiven in te korven.

Na zaterdag op buienradar gekeken te hebben toch een beetje hoop op een lossing in de middag ,maar helaas is het hier de gehele dag niet droog geweest zodat de lossingscommissie wijselijk besloot om uittestellen naar vandaag.

Vanmorgen kon er gelost worden in Pommeroeuel en zijn de duiven mooi naar huis gekomen .Een slot van een seizoen die je liever anders ziet.

Komend weekend hebben we in de club een tijdrace vanuit Heino.

Ook willen we de late jongen zolang het mogelijk is nog enige ervaring op te laten doen op de taartvluchten.

De rest van de duiven kan uitrusten en beginnen met rui voor het seizoen 2014.

Afgelopen week de verzorging net als de weken voordien met dit verschil dat we de oude en de jonge duiven met elkaar laten trainen. Het voordeel hiervan dat ze elkaar op gang helpen en het de helft aan tijd scheelt  wat we op dit moment zeker kunnen gebruiken nu de dagen snel inkorten.

Afgelopen vrijdag 28 duiven in concours gezet  we hebben vorige week 1 verspeeld  en 1 die zwaargewond thuiskwam.

De bedoeling was dat we naar Tongeren zouden gaan maar door de weersvoorspellingen is de afd naar Duffel gereden.Helaas kon hier zaterdag niet gelost worden en is er uitgesteld naar zondag zodat we geen concours hebben.

Het nadeel is dat de kans groot is dat de jongen in de rui vallen en komende week niet meer gespeeld kunnen worden. Maar zoals  Cruiff al zei elk nadeel heb zijn voordeel de jongen inclusief de laten krijgen nu 2 nachten mand.

Nadat het vanmorgen de gehele morgen geregend heeft komt de zon er nu door zodat er is besloten om 12.00 uur te lossen we wachten af.

 

Na regen komt zonneschijn.

Hapert de 2e van de 4 natourvluchten stond zaterdag op het programma  Vrijdagavond 32 duiven ingekorfd die in concours stonden e nog enkele late jongen.

De voorbereiding van de jonge duiven is nog steeds als de laatste weken veel thuis trainen.De oude duiven op een jonge duif van een week.De voorspellingen voor zaterdag waren niet super met een grote kans op een late lossing .

Er werd om 13.15 gelost voor een vlucht van 212 km als eerste arriveerde Melle 13-527  uit zoon EvitaX Don Leo duifje om 16.14 wat goed was voor een snelheid van 1182 mpm.Er vlogen 22 vande 32 prijs  met op dit moment nog 1 achterblijver .De late jongen zijn allemaal weer thuis.

Nog 2 weken en het seizoen zit de dagen worden al weer snel weer korter zodat het loslaten morgens ook moeilijk begint te worden.

Dy”t aaien het,kin doppen meitsje.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.