Het weer
11 juli 2020, 19:47
Deels zonning
Deels zonning
17°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 5 m/s NW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for oktober, 2013

Afgelopen week een midweekje naar een vakantiepark in Limburg geweest .We troffen het geweldig met het weer een paar dagen boven de 20 graden .

Voaor de duiven hadden we verzorging geregeld en dit zag er bij thuiskomst ook weer prima uit. Wat me dan vooral opvalt als je duiven 5 dagen niet gezien hebt hoe ze veranderen in een paar dagen.De duiven die kaal waren komen nu weer in de veer en de jongen die op de taartvluchten gespeeld werden hebben enigzins kale koppen.

Zaterdag direct alle duiven weer laten badderen .Hier werd gretig gebruik van gemaakt zodra je het lege bad in de ren zet springen ze er al in.

 

2 monologen zijn nog geen dialoog.

Zo in het stille seizoen word al gestart met de voorbereidingen voor het volgende seizoen .We hadden onder het seizoen als de duiven onderweg waren al een keer een stuk van het hok geschuurd maar aan het verven nog niet toe gekomen.Afgelopen week hebben we de voorkant van het hok geheel afgedekt met kleden tegen de regen en vocht en hebben we het hok geverfd zodat dit er voor het nieuwe seizoen er weer mooi bij staat.

Doordat we het hok afgedekt hadden zijn de duiven er afgelopen week dan ook niet uitgeweest.Dus voor de duiven een rustige periode.

Dy’t huning hawwe wol,maot it stekken fané bijen fele kinne.

 

 

 

De herfst is nu echt aangebroken vrijdag een gure dag met veel regen en een harde wind en slechte vooruitzichten voor het weekend zodat we maar besloten hebben om voor de laatste vlucht voor dit seizoen te passen .De zomerjongen zijn op de natour en 3 taartvluchten meegeweest we zullen volgend jaar zien of dit genoeg is geweest.

Zaterdag hebben we alle duiven door de hand gehad en in het jongeduivenhok met ren gedaan waar ze mooie kunnen uitruien tot eind december wanneer we ze weer op het vlieghok van de oude duiven zetten.

Dit bespaart ons zelf alle dagen veel tijd  ook word er nu helemaal niet meer bijgelicht zelfs het krabben gebeurt morgens in het donker.

 

Leen nooit een boek aan een boekhouder.

Ondanks dat de late jongen al kaal beginnen te worden hebben we ze met het verwachte mooie weer toch weer ingekorfd op de vlucht Roosendaal.

Zaterdagmorgen begon het hier helder maar al snel was het hier ook nevelig zodat een vroege lossing er niet inzat om 12.15 werd er gelost in Roosendaal.Omdat we deze zaterdagmiddag andere plannen hadden waren we aanwezig bij het thuiskomen van de duiven toen we dan ook thuiskwamen om 16.45 hoefde er nog maar 1 te komen welke even later ook arriveerde.Weer een leuke vlucht waar ze hopelijk wat van geleerd hebben.

Voorn de rest het gebruikelijke van de laatste weken alle dagen bergen veer.

We hebben nog enkele onbevlogen jongen te koop voor de liefhebbers ze varieren vanaf eind juli tot eind september.

 

Myn each is myn rij,sei baas en it miste mar sân foet.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.