Het weer
9 april 2020, 17:44
Zonnig
Zonnig
15°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 6 m/s N
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 06:50
zonsondergang: 20:26
Meer verwachtingen...
 

Archive for november, 2013

Afgelopen maandagavond stond er een afspraak met de dierenarts op het programma voor een controle.We willen zo in de rui en voor het kweekseizoen binnenkort begint toch even weten hoe onze duiven er voor staan. De duiven waren schoon en stonden volgens de dierenarts er goed op.

Ook hebben we voor de zekerheid een para kuur meegenomen waar we dinsdagmorgen mee begonnen zijn. Het is niet zichtbaar en vindbaar maar soms twijfel je er toch aan en omdat de verschillende liefhebbers en artsen er ook elkaar op tegenspreken hebben we maar gekozen om te gaan kuren.

De doffers die in het voedsterhok zitten willen nog niet goed in de bakken en zitten nog steeds op de schapjes .We hebben hierom zaterdag de duivinnen ook in het hok gelaten zodat de koppels met elkaar een plekje kunnen zoeken en aan elkaar kunnen wennen. Dit vergemakkelijkt het koppelen straks hoop ik.

 

Dy’t oer bolken springt,moat oer in strie net stroffelje.

Een rustig weekje op duiven gebied.We zijn nog aan het selecteren en hebben afgelopen week weer enkele duiven naar het voedsterhok verplaatst.

Door de harde wind regende het ondanks 80cm oversteek toch in het kweekhok .We hebben hiervoor gister een doorzichtig zeil geplaatst die we omhoog en naar beneden kunnen doen. Ook voor de winter is dit wel lekker zodra de zon hierop staat warmt het lekker op.

 

De genen die zeggen dat het niet gedaan kan worden moeten de genen die het doen niet onderbreken.

Nadat we vorige week een weekje mooi najaarsweer gehad hadden was het afgelopen week herfst.Maandag een harde wind waar hier in de omgeving diverse bomen door gesneuveld zijn .De schade viel hier gelukkig mee wel liet een plastic plaatje van de ren los maar deze zit inmiddels weer keurig vast.

We zitten inmiddels in het echte stille seizoen en maken alweer plannen voor het volgende jaar.Afgelopen week hebben we het hok waar we de voedsterduiven in gaan doen afgemaakt.De broedbakken hongen er alwel in maar waren nog niet afgetimmert.Ook hebben we dit hok na lang twijfelen voorzien van roosters wat het schoonmaken aardig versneld.Inmiddels zitten de eerste doffers er ook al in.

Bij de kweekduiven hebben we de bakken even nagekeken en zijn er enkele doffers van het vlieghok naar het kweekhok gegaan .Onder andere 11-465  uit Zoon Mister Blue  X Evita  deze doffer heeft twee keer een 1e gevlogen in groter verbanden daarnaast nog enkele vroege prijzen.  En de 12 -176 met twee eerste en enkele kopprijzen . Beide doffers zijn afgelopen jaar een keer gewond thuisgekomen en hebben nadien wel prijsgevlogen maar geen kop meer .Omdat je opzoek bent naar duiven met deze afstamming en prestaties hebben we besloten om ze zelf op hetkweekhok te zetten.

 

It giet der mei de fioele yn en it moat er mei de knyptange ût.

 

Statistieken
  • 108856Totale Hits:
  • 23Hits vandaag:
  • 20Hits gisteren:
  • 57012Totaal aantal bezoekers:
  • 22Bezoekers vandaag:
  • 19Bezoekers gisteren:
  • 163Bezoekers vorige week:
  • 181Bezoekers per maand:
  • 20Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.