Het weer
29 oktober 2020, 08:35
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for december, 2013

Toen we vanmorgen bij de voedsterduiven kwamen lagen de eerste eierdoppen op de roosters.Dus het begin van het komende seizoen is er. Inmiddels hebben de kwekers op Evita na voor de tweede keer gelegd. We leggen de eieren van Evita niet meer om omdat ze dan te zwaar wordt en de 2e keer niet legt. Als ze de normale cyclus volgd hebben we het beste resultaat.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel .Zo ook afgelopen week  door de harde wind waren de vlieghokken zo weer droog zodat we dinsdag de duiven hebben gescheiden en de doffers op het vlieghok hebben gezet .Na enkele dagen vechtpartijtjes en dunne mest is de rust nu aardig teruggekeerd.

Onmogelijk betekent alleenmaar dat je de oplossing nog niet hebt gevonden.

Komende 2 weken vakantie dus even tijd om dingen aantepakken die zijn blijven liggen. Gister hebben we direct de hokken van de oude duiven een grote schoonmaakbeurt gegeven.We doen dit alle jaren eind December. Met de hogedrukspuit worden alle broedbakken schapjes wanden en de plafonds schoongespoten.We hebben hiervoor op het laagste punt van het hok een gat in de vloer geboord zodat het water zo weer naar buiten loopt.

Andere jaren maakten we gebruik van een kachel om de duiven zo snel mogelijk terug te kunnen plaatsen.Omdat alle vliegduiven nog bijelkaar in het jonge duiven zitten laten we het dit jaar gewoon drogen.

Als de hokken komende week weer droog zijn gaan we de vliegduiven scheiden en op het hok plaatsen waar ze komend seizoen gaan vliegen.

Inmiddels hebben de meeste kweekduiven voor de 2e keer gelegd deze eieren gaan ze zelf uitbroeden.

 

Wa hie op sân strange neiwinter rekkkene sei it âld wyfke en hja hie mei de kryst de turf al op.

Afgelopen zaterdag hebben we in clubverband de duiven geent tegen paramixo. Hier zijn we met de vliegduiven naartoe geweest.

Inmiddels hebben de kwekers en de voedsters binnen 12 dagen gelegd .We hebben inmiddels de eieren ook omgelegd zodat de kweekduiven aan hun tweede leg kunnen beginnen.

Vanmorgen hebben we alle duiven weer even laten badderen.

 

Je kunt beter een keer vallen dan nooit het gevoel van klimmen hebben gehad.

Gisteravond de jaarlijkse prijsuitreiking van de afdeling we hadden een uitnodiging gekregen om de prijs voor het 2e kampioenschap midfond en 6e generaal snelheid in ontvangst te nemen .Helaas kwam er en kink in de kabel en konden we er zelf niet aanwezig zijn.

Het koppelen gaat tot nu toe voorspoedig we hadden tot woensdag een probleempje met een  kweekduivin die nu een vak lager zit dan vorig jaar maar ook dat gaat nu goed .Er liggen inmiddels in alle schotels mooie nesten.Vanmorgen vroeg vonden we het 1e eitje bij een kweekduivin dus het begin is er.Voor mijn gevoel gaan de kweekduivinnen iets sneller leggen dan de voedsters in dat geval gaan de eieren even in de bijkeuken.

Doordat we de koppels al enige keren bijelkaar hadden zijn er weinig vechtpartijen geweest we overwegen om het ook zo bij de vliegduiven te gaan doen die overigs nog gescheiden moeten worden.

 

As dwaan net doocht,is litten better.

Met de temperaturen van afgelopen week en het einde van de rui begint het in het duivenhok ook drukker te worden.We hebben alle vliegduiven nog steeds bij elkaar in het jonge duivenhok met ren zitten. We voeren en maken de hokken schoon in het donker maar door het zachte weer beginnen de duiven zich alweer te intresseren voor het andere geslacht. De planning was om ze tussen kerst en nieuwjaar naar het vlieghok te verplaatsen we zullen zien of we dit nog redden.

De voedster en de kweekduiven hebben we zaterdag voor het echt gekoppeld voor hen zijn het ideale omstandigheden. We laten ze eerst koppel voor koppel los .Nu zondagavond hebben we steeds 3 koppels los we zullen afwachten wat het ons brengt.

 

 

De jaren leren ons veel wat de dagen niet weten.

 

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.