Het weer
5 december 2020, 16:17
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for februari, 2014

Afgelopen week zijn de vliegduiven allemaal op eieren gekomen.Dit binnen 14 dagen en dat is zeker boven verwachting hieraan zullen het voorkoppelen en de zachte tempraturen zeker aan bijgedragen hebben.Inmiddels lichten we morgens niet meer bij en avonds nog een uurtje. Zowel zaterdag als zondag hebben we de vliegduiven tussen 10.00 en 15.00 uur vrij uit laten vliegen zodat zowel de doffers als de duivinnen in buiten komen om de vleugels te strekken.

Bij de kwekers gaat het zoals verwacht wat trager met het leggen maar dit zal komende wek ook wel goed komen.

Nu het morgens al wat vroeger licht word komen de jongen er ook meer uit het verwonderd telkens weer dat ze na slecht enkele keren losgeweest te zijn van uit de lucht over het huis met grote precisie weer op de spoetnik landen.

 

It is sa’t it falt,krekt as mei’t âldwiif har noasdrip.

Zoals ik vorige week schreef gaat het koppelen tot nu voorspoedig.Vorige week vrijdag gekoppeld en zondag avond hadden we alle vliegkoppels los op het hok,volgens mij heb ik nog nooit eerder meegemaakt.Maandag overdag heb ik ze het duivinnenhok er ook bij gegeven zodat ze zich daar ook even terug kunnen trekken.Er zijn bij de vliegduiven nog geen eieren maar dit verwonderd mij ook niet omdat we niet lang bijlichten.

Bij de kweekduiven loopt het wat minder omdat ze maar een week gescheiden zijn geweest  moesten we hier wat meer moeite doen om de duivinnen aan de goede doffers en hun bak te laten wennen.Hierbij nu nog een duivin die als haar oude bak open staat hier weer ingaat .Inmiddels zijn bij de kwekers en de voedsters wel de eerste eieren.

Vrijdag hadden we een dagje vrij,zodat we morgens de jonge duiven voor het eerst los hebben gehad altijd spannend vooral omdat dit eigenlijk een week eerder had gemoeten en ze al aardig kunnen vliegen.Alles is gelukkig goed gegaan en inmiddels zijn ze vanmorgen weer los geweest en zitten ze weer binnen.

Vrijdagmiddag en vanmiddag hebben we vliegduiven losgehad ,ook indeze tijd van het jaar een hachelijke onderneming omdat ze als ze gekoppeld zitten allen maar aandacht voor elkaar hebben en dus niet voor hun omgeving.

 

Dieren kunnen niet praten,als ze zeggen dat ze dat wel kunnen,dan liegen ze .

 

Nadat we de vliegduiven het vorig weekend voorgekoppeld hadden hebben we ze vrijdagavond voor het echt gekoppeld . Het grote voordeel van het voorkoppelen is dat de duiven elkaar nu accepteren en de duivinnen al een beetje weten in wat voor bak ze thuishoren. Nu op zondagmiddag hebben we de meeste koppels bij de vliegduiven al weer los in het hok.

Ook de kweek en enkele voedsterkoppels hebben we vrijdag gekoppeld .Dit loopt zoals verwacht iets minder voorspoedig omdat we enkele koppels hebben omgekoppeld . De kweekduivinnen waren nog maar een week bij doffers vandaan en willen nog weer terug naar hun oude bak.Deze duiven lichten we morgens en avond s bij zodat we hier voor en na het werk onze tijd nog in kunnen steken om de koppels om de beurt los te laten.

Ook was ik van plan om de jongen in het weekend in buiten te laten maar door de harde wind stellen we dit maar een weekje uit.

 

Dyn wurden binne goed ,mar de hin leit aaien.

Vorige week het wekelijkse stukje iets te snel gemaakt en willen plaatsen waardoor het niet op de site is gekomen.Het had als titel winter en dat hebben we afgelopen week een beetje gehad.Maar inmiddels vandaag een prachtige zonnige dag.

Vrijdag aan het eind van de middag hebben we de vliegduiven gekoppeld  en zijn direct begonnen om de koppels om de beurt los te laten. Zaterdagmorgen hebben we de kweekduivinnen met de jongen naar het jongeduivenhok gedaan,met de gedachte om ze in het volgend weekend te herkoppelen.

We hebben toen ook besloten om de vliegduiven zondagmorgen weer uit elkaar te halen en deze het komend weekend samen met de kweekduiven te koppelen zodat in het geval van pech door vechtpartijen  of onbevruchte eieren  we de eieren bij de kwekers vandaan naar de vliegduiven kunnen verleggen.

Dus het koppelen van vrijdag is op voorkoppelen uitgelopen.

Vanmorgen hebben we de duivinnen direct na het scheiden in bad gehad en de doffers mochten de hele morgen vrij uit vliegen.Inmiddels zitten de doffers in bad en hebben we de duivinnen voor de eerste keer na de winter weer los.

Allen ga je sneller ,samen kom je verder.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.