Het weer
27 oktober 2020, 21:08
Bewolkt
Bewolkt
10°C
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 9 m/s Z
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 17:13
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2014

Nog een weekje en dan start het seizoen.Vorig jaar werd het seizoen een paar weken naar achteren verschoven ivm de kou,met deze weersomstandigheden hadden we gister wel kunnen vliegen.

We hebben de vliegduiven gisteren zelf gelapt ,ondanks dat de wind oost was en het niet een geheel heldere lucht was hebben we ze een 25 km laten vliegen. De oude duiven en de ingevlogen jaarlingen moesten even zoeken maar waren er redelijk vlot weer. De jaarlingen die op de natour en de taartvluchten geweest zijn hadden er meer moeite mee. De opzet was ook om watn te leren.Wel denk ik er over om deze duiven komende week nog een keer weg te brengen.

De vliegduiven zitten nog bijelkaar met dikke jongen we willen proberen om dit tot komend weekend zo te laten zodat we ook maar 1 ploeg  hoeven los te laten.

 

Als je een regenboog wil moet je eerst de regen accepteren.

Het voer water en mineralen en grit zijn momenteel haast niet aan te slepen zoveel gebruiken de duiven met jongen hiervan, dit is natuurlijk een goed teken. hiertegenover staat dan ook dat we er emmers stront weer uitkrabben.We hebben de vliegduiven alle dagen enkele uren los waarin ze goed maar ongedwongen vliegen en in de tuin omscharrelen.

Donderdag was het een echte voorjaarsdag we hebben de vliegduiven toen ongeveer 5 km weggebracht. Ze waren allemaal in een mum van tijd weer thuis.

 

In sittend gat kin een bulte betinke.

 

Vorige week was de kop doppen dan ben je een week later als het goed gaat automatisch bij ringen.Vrijdag hebben we bij de vliegduiven en voedsters de eerste jongen geringd en als het goed is maandag en dinsdag de laatse van deze serie.Wel komen in de komende weken nog een aantal eieren uit van de kweekduiven die weer zitten te broeden.

Maandag hebben het hele erf afgerasterd met schrikdraad zodat er nu geen katten meer op ons erf kunnen komen waar we toch wel veel last van hadden.Zodoende kunnen de vliegduiven de hele dag los om huis vliegen.

Ook hebben we met het naderende seizoen in zicht deze week ons kloksysteem laten nazien daar we hier onze twijfels bij hadden.Dit bleek terecht want een kabel en een antenne bleken niet 100% te zijn.

 

Volg je hart ,want dat klopt.

Afgelopen week weer een weekje zoals we het de laatse weken steeds ging. Tot donderdag toen er op eens doppen op de vloer lagen dit was ook zaterdag en vandaag het geval  dus inmiddels zullen de meeste jongen wel uitgekomen zijn.De oude duiven slepen de doppen zelfs naar buiten waar ze ze uit de spoetnik gooien.

Gistermorgen hebben we met een paar man (en een kraan) het hok van een clubgenoot enkele tientallen meters verplaatst.

Ook hadden we gisteravond de prijsuitreiking 2013 in de club met een lopend buffet, zo aan de reacties te horen was dit geslaagd.

Nu op naar het seizoen 2014. Gister met het mooie weer zag je de eerste ploegjes duiven alweer door de lucht trekken er zullen dan vast liefhebbers zijn die al vast een keer weg gebracht hebben.

 

Pikerje net,it komt doch oars.

Weer een rustig weekje afgelopen week. De vlieg en kweekduiven zitten rustig te broeden. Afgelopen woensdag zijn we naar de dierenarts geweest die licht het geel constateerde hiervoor worden ze nu behandelt.

De afgelopen week hebben we de oude duiven steeds tussen 10.00 en 14.00 losgehad .Omdat ik zelf aan het werk ben zie ik niet hoe dit gaat.Toen ik vanmorgen zelf de duiven losliet viel het me direct op de doffers er aardig aan trokken.Dit zal wel weer wat minder worden als ze straks jongen hebben.

Vanmorgen in het voorjaarszonnetje hebben alle duiven weer hun wekelijkse bad gehad.

 

Zij die ijs eisen verlangen niet naar de lente.

Statistieken
  • 115570Totale Hits:
  • 28Hits vandaag:
  • 21Hits gisteren:
  • 60842Totaal aantal bezoekers:
  • 27Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 177Bezoekers vorige week:
  • 566Bezoekers per maand:
  • 21Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.