Het weer
11 juli 2020, 19:33
Deels zonning
Deels zonning
17°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 5 m/s NW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for april, 2014

We waren van plan om deze week te beginnen met het 2 keer daags los te laten van de doffers en het voorzichtig laten wennen aan de manden van de winterjongen.Doordat het afgelopen week morgens vaak nog mistig en donker was zijn we hier nog niet aan toe gekomen.

De trainingen van de vliegduiven kunnen mijn inziens wel iets snediger ,maar deze klachten hoor je meer liefhebbers mischien wil je wel te veel in deze fase van het seizoen.

Afgelopen weekend stond voor het eerst de vlucht Weert op het programma voor ons 217 km.De duiven werden gelost om 10.45 uur en om 12.07 arriveerde de 12-185 Libbe op de thuisbasis.  Libbe is een zoon van Son of Goldenwing x Evita en stond deze vlucht als 2e getekende.In de club behaalde hij de 6e plaats na 5 duiven van de zeer goed klokkende Pieter Veenstra .

We hadden weer 25 mee en speelden 18 prijzen in de loop van de middag waren alle duiven weer thuis zodat we ze een bad hebben gegeven voor we ze weer gingen scheiden.

Als ik zou willen dat je het begreep,had ik het je wel beter uitgelegd.

Afgelopen week was het voor het echt .De voorbereiding was door omstandigheden niet zoals we gewenst hadden.De trainingen zit gelukkig wel een stijgende lijn in.Bij het inkorven vrijdagavond viel het me wel tegen.Maar achteraf is het me meegevallen.

Vrijdagavond hebben we 12 doffers en 13 duivinnen ingekorfd voor de vlucht vanuit Gennep met een afstand van 166 km.

Zaterdag werden de duiven om 10.45 gelost om 12.48.31 en met een snelheid van 1349 mpm arriveerde de duivin 13-536 als onze eerste ze iseen dochter uit 2 vliegduiven 12-172 x 12 180. Daarna 4 kinderen van Evita . Ook wisselden de doffers en duivinnen elkaar mooi af. In de club was dit goed voor de 3e plek tegen 322 duiven na 2 duiven van Pieter Veenstra. In het rayon tegen ca 800 duiven was het goed voor de 4e stek. Totaal vlogen er 14 van de 25 prijs .

Inmiddels komen de jonge duiven ook buiten en proberen hun eerste rondjes te maken. De winterjongen trekken inmiddels dagelijks een half uurtje ertussen uit.

 

As de kat fleane koe wie der gjin protter mear yn é loft.

Afgelopen zondag hebben we de jongen van de vliegers gespeend en de duiven op weduwschap gezet. Maandag dus het dubbele werk wat betreft het loslaten. Maandag en dinsdag zochten de doffers nog om de duivinnen in de tuin en in het weiland  ik vind dit geen verkeerd teken maar toch zie je ze liever vol gas door het luchtruim suizen,hopelijk komt dit de komende weken.

Vrijdagavond konden we inkorven voor de 2e trainingsvlucht van uit Zutphen. Zaterdagmorgen werden ze door de mist pas om 11.20 gelost onze eerste werd geklokt om 12.36  waarna de rest binnen het uur volgde en we deze vlucht zonder verliezen kunnen afsluiten.

In de club werd er een uitslag gemaakt en al om de paaseieren gevlogen. 1e werd Jan Bosma en na Pieter Veenstra werden we zelf derde  er vlogen 12 van de 24 prijs.Om eerlijk te zijn was dit voor deze week boven mijn verwachting.

 

Schuld heb je alleen ,nooit collectief.

De kop is er af .Vrijdagavond de duiven ingekorfd voor de 1e trainingsvlucht van het seizoen vanuit Heino. Omdat het afgelopen week niet mooi duivenweer was zijn we er zelf niet meer mee weg geweest.De vooruitzichten waren voor zaterdag gunstig dus toch ingekorfd.

Het werd direct een zaterdag van wachten niet direct op de duiven maar op de lossing deze vond pas plaats om 14.30 plaats. We begonnen iets te laat maar binnen een uur na de eerste kon de klep dicht.Dus een mooie snelle training.

Vorige week schreven we dat we wilden proberen om de duiven tot dit weekend met de jongen bijelkaar te laten.,dit is ook gebeurd.We hebben ze ook afgelopen week gewoon nog enkele uren per dag vrij laten uitvliegen waarin ze dankbaar gebruik maakten om in de tuin te gaan wroeten. De duiven zijn hierdoor super rustig en ontspannen met als resultaat dat sommige duiven bij thuiskomst gisteren eerst op hun gemak de omgeving en de tuin gingen verkennen.

We zullen komende week dit probleem proberen op te lossen door vandaag de jongen op hun eigen hok te zetten en de vliegduiven te scheiden.Ook zal komende week worden begonnen met het loslaten op vaste tijden zodat er wat discipline ontstaat.

 

Wer’t wy op é wrâld ek binne,oeral skynt deselde sinne.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.