Het weer
5 december 2020, 16:33
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for mei, 2014

Het afgelopen week stonden we weer voor de keuze op welke vlucht(en)  korven we in, en welke duiven gaan waarop mee. De vooruitzichten voor zaterdag werden gaande weg de week steeds beter  dat donderdag werd besloten om 10 stuks van onze betere duiven in te korven voor de eerste fondvlucht. De andere 15 werden vrijdagavond ingemand voor de supervittessevlucht vanuit Gennep.

Met het slechte weer op de hielen werd Gennep al om 7.20 uur gelost . Als eerste arriveerde Kei 11-487 uit Bruce X Gerda om 9.17 uur het was op deze vlucht onze 2e getekende. Het was voor Kei na diverse top tien noteringen en hoge prijpercentage s  de eerste keer dat hij er met 1e in club aan de haal ging. Afgelopen winter stond hij al op de nominatie om de vliegploeg te verlaten maar met de gedachte dat een snelle duif je op een supervittesse vlucht je nog wel eens kan verrassen mocht hij het nog een jaartje proberen. Totaal vlogen er 7 van de 15 duiven prijs.

De duiven in Sezanne werden om 11.00 uur gelost als eerste arriveerde de 13-552 uit 09-106 x 11-004  om 16.20 . Dit was niet een duif die we verwacht hadden en het bleek dat we inderdaad iets te laat begonnen. er vlogen totaal 4 van de 10 prijs.

Als je zaterdagavond de verschillende uitslagen op compuclub bekijkt zie dat bijna alle concoursen een onregelmatig verloop hadden afgelopen zaterdag.

De vliegploeg was zaterdag om 18.00 uur gelukkig weer compleet. We hebben de duivinnen een nachtje bij doffers gelaten en zondagmorgen gezamenlijk laten uitvliegen.

 

Glimlachen is de beste manier om je tanden te laten zien.

Na dat de duiven weer opgedroogd waren van het vorige weekend stond voor dit weekend Quievrain 352 km op het programma. Vrijdagavond zijn er 22 duiven ingekorfd .Nadat zaterdagmorgen de mist was opgetrokken werden ze gelost om 8.15 uur. Door andere bezigheden was er zaterdagmorgen niet veel tijd voor de duiven maar gelukkig konden we even thuis zijn toen de duiven arriveerden.

Om 12.52 arriveerde onze 2e getekende de 12-185 Libbe weer op de thuisbassis  hij behaalde hiermee een 5 e plaats in de club. Als 2e duif arriveerde de 12-148 Lieuwe  onze 1e getekende deze 2 broers uit Son of Goldenwing X Evita  zijn samen met een sterk seizoen bezig. Er vlogen 13 van de 22 prijs waarbij opgemerkt moet worden dat de doffers het veel beter deden dan de duivinnen dit was volgens de uitslag over het algemeen het geval.

De jaarlingen die we vorig jaar op de taartvluchten gespeeld hebben hadden er deze keer een aardige kluif aan maar gelukkig waren ze avond s allemaal present.

Bij de jongen beginnen we aan de 3e week van het verduisteren wat me hier opvalt is de grote hoeveelheid veer die morgens in het hok ligt dit hebben we de laatste  10 jaar niet meer gezien. Ook vliegen ze ondanks het ruien nog goed om huis.

Volgende week staat er een vitesse en een eendaagse fondvlucht op het programma en zullen we de groep moeten splitsen.

 

Men kin nea witte wêrt de fisk sit, sei de man en hy sette syn fûke yn e  daksgoate.

De week erg getwijfeld of we wel zouden inkorven.Het leek in de loop van de week toch dat er zaterdag wel gelost kon worden. We hadden uit voorzorg de latejongen van vorig jaar toch maar thuis gelaten  en donderdag avond 19 stuks ingekorfd voor de eerste midfondvlucht van het seizoen. Na zaterdag een dag van regen en zondagmorgen regen werd er zondagmiddag gelost vanuit Meer.

Tussen en in de buien arriveerden de duiven en gelukkig vanavond om 19.00 uur alles weer thuis .Volgende week een nieuwe kans.

Het is beter de eerste steen te leggen dan om hem te werpen.

De afgelopen de duiven weer op de normale manier verzorgd en tussen de buien door laten trainen. Duiven beginnen het spelletje een beetje te snappen en de trainingen beginnen iets feller te worden.

Vrijdagavond 22 stuks ingekorfd voor de vlucht vanuit Sittard. We hadden met de windverwachting een paar een paar thuisgehouden die vorige week aan de late kant waren.

Het werd zaterdag een lange duivendag. Omdat we in de Pr commissie van de afd zitten waren we naar Sittard afgereisd om aanwezig te zijn bij het filmen van de live beelden die op de site van de afd staan. Om 4.00 ging de wekker en om 4.15 onderweg naar Sittard waar we om 7.15 arriveerden om de apparatuur aan te sluiten. Om 10.00 werden de duiven gelost.

Daarna apparatuur ingepakt en weer terug naar huis .Op de terugreis haalden we onze eigen duiven in. Ook haalden we de vrachtwagens van afd 10 in  en in de buurt van Meppel reden we letterlijk tussen de duiven van afd 10 die rakelings vlak boven de grond over de weg vlogen. Om 13.00 waren we weer thuis en om 13.15 arriveerde onze 1e duif.

De 12 -148 Lieuwe onze eerst getekende uit Son of Goldenwing x Evita  was onze eerste gevolgd door zijn zusje en broertje .Dit waren deze week ook onze eerste 3 getekenden. Daarna volgden ze elkaar snel op en om 14.11 kon de klep dicht. In de club waren we de 2e liefhebber en vlogen er 18 van de 22 prijs.

Een lange maar een dag met een speciale ervaring waar je de duiven ziet vertrekken en weer thuiskomen.

Elk had genôch foar syn eigen door te feien.

 

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.