Het weer
9 april 2020, 18:15
Zonnig
Zonnig
15°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 6 m/s N
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 06:50
zonsondergang: 20:26
Meer verwachtingen...
 

Archive for juni, 2014

Ook dit weekend waren de weersvoorspellingen  niet optimaal met alleen op zaterdagmorgen een kansje op een lossing. We hadden vrijdagavond besloten om 20 duiven in te korven voor de vlucht Quievrain . Het kansje van zaterdagmorgen was voor Friesland genoeg om de duiven te lossen en de vlucht goed te laten verlopen.

Er werd al om 6.45 gelost gerekend werd op 100 km per uur ,dit haalden ze niet als eerste arriveerde onze 2e getekende 12-148 lieuwe boven de thuisbasis. Om om 10.31 geklokt te worden in de club en rayon was dit goed voor de 3 e plaats na Eite Beute en Menco Bruining. Totaal 3 top 10 noteringen en 7 prijzen.

Doordat op ongeveer 200 meter achter ons een grasbaanrace werd verreden hadden de duiven weinig zin om naar binnen te gaan wat vanaf onze 2e duif telkens minuten koste en enkele plaatsen op de uitslag.

Komend weekend een eendaagse fondvlucht waar nog over getwijfeld wordt om in te korven. en de eerste africhting van de jonge duiven.

 

Om’t ik sa dom bin ,bin ik sa slim west om mar net mei dy IQ test mei te dwan.

Voor het afgelopen weekend stonden er weer 2 vluchten op het programma Tongeren en Gien. Met het bewolkte weer en de noordenwind in het vooruitzicht werd besloten om 2 duiven op Gien en de rest op Tongeren in te zetten.

Gelukkig viel het mee en kregen we 2 goed verlopen vluchten op Zaterdag. Voor ons zelf kon het beter de eerste van Gien arriveerde in de club direct na de prijzen in groter verband is het nog wel prijs.

De duiven in Tongeren werden gelost om 8.30 als eerste arriveerde 12-185 Libbe onze 1e getekende voor deze vlucht  in de club goed voor de 4e stek .De duiven volgden elkaar snel op en binnen een half uurtje was een ieder weer present .Er vlogen in clubverband 13 van de 20 prijs in groter verband zijn dit er een paar meer.

De planning was om de afgelopen week enige keren met de jongen op pad te gaan maar door de weersomstandigheden morgens vroeg hebben ze alleen vrijdagmorgen vanaf een 5km gevlogen in de harde wind .Hopen dat we komende week een kansje meer krijgen.

 

Als blikken konden doden hadden ze er geen erwten ingedaan.

Nu het jonge duiven seizoen nadert hebben we afgelopen weekend enkele keren een klein stukje weggebracht.

Voor de oude duiven stond er laon op het programma een vlucht van 432 km welke donderdag al ingekorfd moest worden. Onze persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar dan maar iets korter en vijdag inkorven . We hebben donderdag 22 duiven ingekorfd.

Er werd in laon al om 7.00 uur gelost dit bleek achteraf aan het verloop van de vlucht te zien iets te vroeg. Aankomst 1e duif 12-145  om 13.56  wat nog net goed was voor een top 10 notering in de club. het was een vlucht met een traag verloop met helaas ook nog achterblijvers . Er vlogen in de club 8 van de 22 prijs  in de afd waren dit er 13.

Volgend weekend weer een dubbel vlucht.

 

It gappet wider as it byt!

Afgelopen woensdag hebben we in de club de jonge duiven geent. Dit was voor de duiven het eerste stressmoment waarop ze in de manden komen. Bij thuiskomst hebben we ze weer in het hok gelaten en een kwartiertje later gevoerd.

Bij de oude duiven heb ik het gevoel dat ze iets achterlopen waardoor het echte pieken dit jaar ook nog niet wil lukken niet dat we ontevreden zijn maar tevreden zijn we ook nog niet.

Met dit weekend 2 vluchten op het programma en de oostenwind van zaterdag hebben we besloten om maar 2 duiven in te korven voor de fondvlucht vanuit Sens  dit waren de 12-148 Lieuwe en de 13-562 beide uit Son of Goldenwing X Evita. De rest hebben we ingekorfd op Tongeren. We hopen hiervan de vruchten de rest van het seizoen te plukken.

Op beide vluchten werd er om 7.00 gelost . Doordat de zwaluwen morgens al in de lucht waren had ik mijn twijfels aan het verloop van de vluchten. Dit bleek ook gegrond. Om 10.32 arriveerde de 12-158 Lidewei met 2 hokgenoten dit was goed voor de 7e plaats in de club het verloop was voor een vlucht van 268 km traag en onregelmatig. Maar gelukkig was alles in de loop van de middag weer present.

Om 15.21 meldt Lieuwe zich vanuit Sens In de club is dit goed voor de 6e plaats .  Zijn zusje zat zondagmorgen vroeg op het hok dus is alles weer thuis.

Komende donderdag mag er al weer ingekorfd worden voor een midfondvlucht.

 

Met gebalde vuisten kun je geen hand schudden.

 

Afgelopen week stond er weer een midfondvlucht op het programma dit keer vanaf een station met een naam die je eerder in het oosten verwacht. Maar door slechte omstandigheden ter plaatse werd er uitgeweken naar Menen wat ongeveer 30 km is. Hier kon om 8.30 gelost worden voor een vlucht 336 km.

Door de verwachte noorden wind hadden we 3 duiven uit Son of Goldenwing X Evita als de getekenden staan. Het verloop was zoals het dit jaar steeds al gaat . Als eerste melde Lieuwe 12-148 de eerst getekende zich als 2e arriveerde Libbe de 2e getekende  In de club was dit goed voor de 3e prijs na 2 duiven van Pieter Veenstra. Ook in de afdeling was het goed voor een vroege prijs. Er vlogen 11 van 23 prijs. En helaas is er nog 1 achterblijver.

Ik zit er aan te denken de komende week te gaan stoppen met het verduisteren van de jongen ,ook zullen de jongen de komende week geent worden .

As de 1e hazze hast, hast de twadde hazze hast.

Statistieken
  • 108856Totale Hits:
  • 23Hits vandaag:
  • 20Hits gisteren:
  • 57012Totaal aantal bezoekers:
  • 22Bezoekers vandaag:
  • 19Bezoekers gisteren:
  • 163Bezoekers vorige week:
  • 181Bezoekers per maand:
  • 20Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.