Het weer
27 oktober 2020, 22:05
Meest bewolkt
Meest bewolkt
10°C
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 10 m/s Z
Windstoten: 21 m/s
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 17:13
Meer verwachtingen...
 

Archive for juli, 2014

Afgelopen week weer een weekje vrij  waarin we maandag een bezoekje aan de man met de witte jas gebracht hebben net voor de jonge duiven vluchten. Er werd lichtelijk geel gevonden wat we avond s direct aangepakt hebben. Ook zijn we dinsdag en donderdag met enkele sportgenoten de jongen wezen lappen.

Voor dit weekend stond de laatste training op het programma vanuit Heino ca. 80 km. Hiervoor hebben we 39 jongen ingekorft.

Zaterdagmorgen prikte de zon tegen de verwachting in al in de ogen. Er werd gewacht met lossen tot 9.15 toen was het hier inmiddels zwaar bewolkt geworden. Om 10.18 arriveerde de eerste duif  de duiven druppelden het eerste uur mooi door wat opviel dat er haast geen duif alleen thuiskwam de meeste kwamen met een groepje vreemde duiven. Er was 1 achterblijver die we ook al 2 x opgehaald hadden.

 

De beste manier om een chaos te veroorzaken ,is alles te regelen.

Met de verwachtingen voor het afgelopen weekend hadden we zondag al besloten om geen oude duiven in te korven. Een vlucht van 750 km met oostenwind en 30 graden er zijn maar weinig duiven die dit aankunnen. We hadden daarom de duiven tot dinsdag morgen bij elkaar gelaten. Er werd besloten om er een vlucht van 500km van te maken  nog pittig .

Voor de jongen stond er een vlucht vanuit Heino op het programma welke werd ingekort naar Meppel. Ik vond het nogal een risico met zulke tempraturen en heb besloten ook hier geen duiven in te korven. Achteraf was het verloop van de vlucht goed.

Achteraf mischien wel een andere keuze gemaakt maar de keuze hier was om dit weekend op zeker geen duiven te verspelen.

We gaan zien hoe het volgend weekend gaat de jonge duiven beginnen al aardig te trainen .Het luisteren is nog niet geweldig meestal hebben we dat binnen een paar dagen onder de knie we zijn er inmiddels al een paar weken mee bezig en het gaat nog niet super maar we hebben nog 2 weekjes tot de 1e klokvlucht.

Wat elke zomer is gebleken is dat het warm was ,met de winter vergeleken.

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend stonden de vluchten Laon en Meppel op het programma .Ook de vooruitzichten voor dit weekend waren niet super maar desondanks toch 15 duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Laon. De oude duiven werden na teruggebracht te zijn naar beter weer om 15.00 uur gelost in Gennep zodat deze vlucht helaas nergens voor meetelde. De duiven kwamen redelijk met helaas op dit moment nog 1 achterblijver .

De jongen hadden we vrijdagmorgen nog even naar Oosterwolde gehad . Doordat het vrijdag zo warm was twijfelde ik nog aan de deelname vooral omdat het voor de jongen de eerste keer was dat ze in de mand gingen. Omdat we zaterdagmorgen toch bij de lossing aanwezig moesten zijn hebben we de jongen zelf meegenomen en aldaar losgelaten.

 

Het lytste aas hat it measte geraas.

Een rustig duivenweekend .We hadden voor ons zelf al besloten om de oude duiven een weekje rust te geven en ze niet in te korven voor chatroux .De planning was om er zaterdagmorgen  mee naar Steenwijk te rijden en ze daar tussen de jongen te lossen.

Maar ook africhting van de jonge duiven werd afgelast. Dit was volgens mij het juiste besluit .Ondanks het redelijke weer van zaterdagmorgen moet je het ook niet onderschatten wat er op de jonge duiven die voor de eerste keer in de mand zitten afkomt. De warme en benauwde lucht op vrijdagavond en zaterdag is zeker niet in het voordeel van de jonge duiven.

We hebben zaterdagmorgen vroeg de oude duiven nog even gelapt op ongeveer 30km. het was om 8.00 uur al 22,5 graad. Ze deden er dan ook een half uur over om thuis te komen (.2 duivinnen zelfs 1,5 uur). Nadat ze enkele uren bij elkaar gezeten en gebadderd hadden hebben we de geslachten weer gescheiden en gaan we weer op voor de laatste midfondvlucht van dit jaar.

 

Hij,die voortdurend aarzelt over het nemen van een stap,zal zijn hele leven op 1 been staan.

 

 

Statistieken
  • 115570Totale Hits:
  • 28Hits vandaag:
  • 21Hits gisteren:
  • 60842Totaal aantal bezoekers:
  • 27Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 177Bezoekers vorige week:
  • 566Bezoekers per maand:
  • 21Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.