Het weer
29 oktober 2020, 08:01
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for augustus, 2014

Om in de lossingscommissie te zitten was afgelopen zaterdag niet een positie om te benijden. Afd Friesland loste als 1 van de weinige afdelingen de jonge duiven om 14.30 in Menen en de natour om 15.55 in Hedel.

Afgelopen donderdag 23 jonge duiven ingekorfd voor de jonge duivenvlucht. De jongen zitten momenteel niet superstrak meer in de veren maar ik wil ze graag een vlucht met 2 nachten mand en een 350 km laten vliegen. We begonnen op deze vlucht veel te laat en hadden slechts 3 prijsjes. De nakomers moesten door de vroeg invallende duisternis overnachten vanmorgen zijn de meeste jongen nog wel gekomen maar op het moment van schrijven helaas toch noch een paar achterblijvers. Wat we het komend weekend met de jongen gaan doen zullen we de komende dagen gaan bekijken.

De oude duivinnen en enkele jongen hebben woensdag een africhtingsvlucht van de afdeling gehad welke snel verliep ,dit geeft altijd een goed gevoel voor de zaterdag. 17 duiven hadden we vrijdag over de inkorfantenne laten gaan  .  De kans van een vroege lossing was erg klein zodat we enkele duiven hebben thuisgelaten om op de jongen te passen.

Om 17.37 melde 13-564 Minke zich wat goed was voor een snelheid van 1679 mpm. Minke komt uit 09-107 Zoon Evita X 11-923 P.Veenstra. Dit was goed voor de 1e plaats in club rayon en acg tegen 2294 duiven. Er vlogen er 14 van 17 prijs. o.a  1,3,6,9,10 in de club.

 

Ik moat help hawwe,sei de boer,helje my gau in healfearntsje jenever.

 

Na de mooie zomerweken is het momenteel al herfst geworden en moet alles tussen de buien door. De duiven komen dan ook vaak een half uurtje vroeger of later los om ze droog te houden. Door het korten van de dagen en het donkere weer is het afgelopen week al een paar keer voorgekomen dat we al naar ons werk waren voor de jongen binnenkwamen. We hebben dan de bakken royaal voorzien van voer en meestal zitten er tussen de 1e en de laatsten die binnenlopen maar een paar minuten.

Van het opleren van de oude duiven is nog maar weinig terecht gekomen het is de bedoeling om ze maandagavond in te korven voor een opleervlucht van de afdeling.

Vrijdagavond hebben we 26 jongen ingekorfd voor een vlucht vanuit Tongeren. Door het slechte weer konden de duiven helaas pas om 15.00 gelost worden in Weert. Het verschil tussen verduisterde  en minder of niet verduisterde jongen zie je nu zeker op de uitslag. We begonnen in de club zelf pas op de 25e plaats. Het was onze 2e getekende 14-688 een schimmelduivin die we bij A Dijkstra uit Houtigehage vandaan hebben  het was voor de 4e keer dat ze prijs speelde net zoals haar doffer de 14-193 dat onze 1e get was en tegelijk met haar arriveerde.In de club vlogen er 12 van de 26 prijs in groter verband een aantal meer.

 

Die andere dokter is beter, maar helaas is hij ziek.

Afgelopen weekend stond de 3e jongeduivenvlucht vanuit Sittard op het programma met voor ons een afstand van 239 km. Afgelopen week hebben we de jongen op woensdagmiddag nog een keer gelapt vanuit Appelscha toen we thuiskwamen zaten de meeste jongen alweer in of op het hok. Verder trainen de jongen 2 keer daags een dik uur aan huis. Door dit intensieve trainen houden de jongen de veer nog enigszins vast al zal het wel moeilijk worden om ze tot de laatste vluchten te spelen. Wat afgelopen week ook opviel door het donkere weer was dat de dagen al weer aardig beginnen te korten zodat we soms voer in de bakken doen en de duiven uit zich zelf naar binnen gaan als we al naar het werk zijn.

Er werden afgelopen weekend 27 junioren ingekorfd welke zaterdag om 9.30 uur gelost werden. Onze eerste duif 14-220 kwam pal uit het oosten en liep vlot naar binnen waar ze om 12.30 uur geklokt werd op een snelheid van 1329 mpm. In de club waren we ook deze week de 3e liefhebber op plaats 17  er vlogen er 10 prijs .

De ouden zitten rustig te broeden en hebben we vrijdag 10 km weggehad dit zullen we komende week nog een keer doen zodat ze komend weekend mee kunnen op de trainingsvlucht van de afdeling.

 

Dy’t net oplûkt ast byt rekket grif syn beaske  kwyt.

Voor het afgelopen weekend stond de 2e jongeduivenvlucht vanuit Weert op het programma  .Maar vermoedelijk door de verwachte harde westenwind werd uitgeweken naar Meer waar onze duiven om 10.25 uur gelost werden met een harde zuidwesten wind.

Bij voorbaat weet je vaak al dat het bij harde wind een beetje geluk is en dat het vaak even duurt voor de prijzen verdient worden. Een klein beetje geluk hadden we want om 12.24 wordt de 14-224 geklokt uit een vliegkoppel. Direct gevolgd door onze 1 getekende duif. In de club waren we de 3e liefhebber. In het begin viel het me mee hoe de duiven kwamen . Er vlogen er in de club 14 van 33 prijs.

Door de harde wind zijn er op veel hokken nog lege plaatsen ook hier zijn er nog enkele schapjes leeg.

Inmiddels hebben de oude duiven die op de natour gaan afgelopen week gelegd. Deze duiven hebben nog een echte zomerstop en hebben de hele dag open hok.

Als je denkt dat alles tegen zit, denk dan opnieuw.

 

 

 

Voor het afgelopen weekend stond de eerste klokvlucht met de jonge duiven vanuit Gennep op het programma. Hiervoor hadden we 36 junioren ingekorft.

Omdat de voorspellingen morgens mist en snel oplopende tempraturen met zuidoostenwind was toch maar besloten om de jongen vrijdagmiddag nog even te voeren zodat er een beetje benzine in de tank zat en ze nog even gingen drinken.

De lossing was zaterdagmorgen al om 7.30. De kloktijd van de 1e duif die binnenliep 9.31 het was de 14-193 uit 11-465 Kay X 11-004 Dochter Prima Donna  in de club was dit nog goed voor de 5e plaats. De 1e 2 duiven waren er al enkele minuten eerder maar wilden er met geen mogelijkheid in. Ook de rest waren deze keer geen geweldige binnenlopers. Totaal vlogen er 21 van de 36 prijs.

Om even voor 10 ben ik zelf weg gegaan  er waren toen 21 thuis met de verwachting dat de rest spoedig zal volgen maar de laatsten hebben het zeker niet kado gekregen. Nu nog 3 onderweg.

Dwazen en gekken sjogge nei in oar syn lekken en brekken.

Statistieken
  • 115613Totale Hits:
  • 8Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60875Totaal aantal bezoekers:
  • 8Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 166Bezoekers vorige week:
  • 599Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.