Het weer
29 oktober 2020, 08:44
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for november, 2014

25 november is de datum om te koppelen voor de winterkweek. Omdat we deze week ook nog andere verplichtingen hadden hebben we donderdag 27 nov. de kweek en voedsterduiven gekoppeld.

Omdat er een koude oostelijke wind stond hebben we aan het begin van de week het zeil laten zakken bij de kweek en voedsterduiven zodat ze nu beschut zitten en de tempratuur een stuk aangenamer is vooral als de zon een klein beetje schijnt. Dit is voor de duiven maar zeker voor baas een stuk aangenamer.

Door het voorkoppelen hebben we nu zondagmiddag alle koppels weer los op het hok. Inmiddels hebben ze beschikking over genoeg nestmateriaal zodat ze hun nesten kunnen bouwen en hierdoor bakvaster worden.

 

Geen pech hebben is al mazzel genoeg.

Afgelopen week hebben we net als de laatste jaren met een aantal leden deelgenomen aan de open dag van het agrarisch opleidings  centrum in Oldekerk om de duivensport te promoten. Hierbij hadden we een gelukje op dinsdag werd het vervoersverbod opgeheven zodat we woensdag met duiven aanwezig konden zijn en donderdag werd er een nieuw vervoersverbod afgekondigd. Wat mij opviel dat de jeugd tot 16 jaar niet eens wist wat een postduif is en al helemaal niet wist dat er wedstrijden mee gedaan worden.

De pech van het vervoersverbod zat er deze week in dat de dierenarts ons bezoek aan hem annuleerde. We wilden voor het koppelen nog een een laatste check doen.

 

In grinende ko kriget altyd wat.

Vandaag een echte herfstdag met veel regen ook de tempraturen zijn nog aan de zachte kant hierdoor beginnen de vliegduiven die nog steeds bij elkaar zitten elkaar alweer aardig te vinden.Hierom sluit ik vooral in het weekend hele dagen op in de ren om iets af te koelen.

Voor de kweek en voedsterduiven zijn deze tempraturen wel bevorderend .We hebben vrijdagmorgen zowel de kwekers als de voedsters bij elkaar gezet  bij de kweekduiven klikt het beter dan bij de voedsters zodat we de kweekduiven zaterdagavond alweer gescheiden hebben en we de voedsters vanavond pas gaan scheiden.

 

“t giet zoals het giet, Als het niet giet is het droog

Na dat afgelopen week de koude wind op de hokken stond was het zaterdag aangenaam met het zonnetje erbij . We hebben de voedsterduivinnen bij de doffers gelaten zodat ze alvast een partner uit kunnen zoeken. Zodra er een koppel bij elkaar in een bak zitten sluiten we het op zodat de rest elkaar kan vinden. Het gaat nog niet echt snel ,maar vanaf nu laten we ze elk weekend tot het koppelen even bij elkaar zodat we er straks minder werk van hebben.

It gapped wider as it byt.

Het is dat de bladeren van de bomen vallen anders zou je dit weekend denken dat het voorjaar is.

We hebben de duiven allemaal hun badje weer gegeven .Inmiddels komen de vliegduiven weer in de veer ,de kweekduiven zitten inmiddels al weer strak in het pak en al weer bijna klaar om gekoppeld te worden. Door het zachte weer zien de vliegduiven die nog niet gescheiden zijn elkaar alweer zitten.

 

Wees dankbaar voor wat je hebt.Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die willen hebben wat jij hebt.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.