Het weer
29 oktober 2020, 09:28
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for december, 2014

Alweer een week voorbij en daarmee de laatste volle week van 2014. Een jaar waarin het op duivengebied met de tijd en middelen zeker niet is tegengevallen.

Terwijl 2014 nog niet eens is afgelopen lagen er op 1e kerstdag de 1e jongen in de schalen. De 2e leg daar in tegen bij kwekers gaat niet zo als de 1e keer er zijn nu een paar koppels die elkaar niet kunnen zien of luchten en dit heeft inmiddels ook al een koppel eieren gekost helaas.

De dag voor kerst hebben we het vlieghok uitgespoten met de hogedrukspuit .Door het drogende weer van die dag en de kerstdagen is dit ook alweer opgedroogd zodat we binnenkort de doffers op de vakken kunnen zetten.

Op duivengebied weer een rustig weekje  .De kweekduiven zijn bezig aan hun 2e leg hier zit al iets meer verschil in dan de 1e keer.

De vliegduiven hebben vanmorgen hun wekelijkse bad weer gehad. De komende 2 weken zijn we als het goed is vrij het is de bedoeling dat als we een droge dag hebben dat we het vlieghok gaan uitspuiten zodat we vliegduiven kunnen gaan scheiden en op het hok kunnen plaatsen.

 

Heal smoar is wei smiten jild.

Inmiddels hebben de kweekduiven voor de eerste keer gelegd en zijn de eieren omgelegd naar de voedsterduiven. De kweekduiven kunnen nu aan hun tweede leg beginnen. Zowel de kweek als de voedsterduiven lagen op de 9e en de 10e dag dus ook geen problemen met te grote verschillen.

De vliegduiven zijn afgelopen zaterdag geent tegen het PMV .

Ook hadden we gisteravond de feestavond van de afdeling waar we moesten verschijnen.

 

Als je denkt te klein te zijn om het verschil te maken, probeer dan eens te slapen met een mug.

Door het vervoersverbod was het enten in de club afgelast .Nu maar hopen dat het volgende week wel kan anders zullen we de dierenarts binnenkort thuis moeten uitnodigen.  De vliegduiven zitten nog steeds bij elkaar en hebben vanmorgen weer hun wekelijkse bad gehad.

Het koppelen bij de kweek en voedsterduiven ging voorspoedig inmiddels hebben er enkele koppels gelegd . Bij de kweek en voedsters evenveel en dat hebben we wel anders gehad.

De Ûnderfining makket wiis ,mar it gjit faaks tjin een hege priis.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.