Het weer
5 december 2020, 16:26
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for januari, 2015

Nadat  vorig weekend wel voorjaar leek was het dit weekend echt winter met een mooi pakje sneeuw. Onder deze winterse omstandigheden hebben we de winterjongen gespeend die bij de voedsterkoppels lagen.  We hebben de voedsterduivinnen nachts bij de jongen en overdag in de ren zodat ze de hulpbehoevende jongen nog kunnen bijvoeren .In het begin van de komende week komen hier dan de kweekduivinnen met hun jongen dan bij welke iets jonger zijn.

Voordat we de jongen gespeend hebben, hebben we afgelopen woensdag de jonge duiven hokken nog met de hogedrukspuit gereinigd nadat we de afgelopen 2 jaar de zitplaatsen niet meer gereinigd hadden . Hier is het aardig van opgefrist  en na 2 dagen mooi droog weer was het zaterdag morgen weer droog om de jongen er in te zetten.

Nadat we vorig weekend de vliegduiven voor het eerst weer los hebben gehad was het dit weekend door de sneeuw helaas niet mogelijk maar we hebben de tijd.

De tiid flean’t sei de boer en smyt de wekker troch de keamer.

Inmiddels zijn onze doffers al aardig bakvast aan het worden al bleek afgelopen week dat er nog een duivin tussen de doffers en een doffer tussen de duivinnen zat.  Afgelopen dinsdag hebben we de vliegduiven voor de zekerheid tegen pokken geent. Je hoort in het seizoen toch vaak enkele keren van een uitbraak en afgelopen seizoen kwam het zelfs voor bij een club waar ook onze duiven in de auto zitten.

De jongen bij zowel de voedsters en de kwekers groeien als kool de jongen bij de voedsters hadden al wel gespeend kunnen worden hier wachten we nog even een paar dagen mee omdat de voedsters toch niet eerder weer gekoppeld gaan worden dan met de kwekers.

 

Waar een wil is ,is een weg; waar geen wil is,is wel een omweg en waar onwil is,is altijd wel een uitweg.

Afgelopen week weer een gewone week waar alles weer gewoon zijn gang gaat. Inmiddels hebben de doffers een bak uitgezocht en beginnen we komende week de lege bakken af te sluiten.  We willen komende weekeinden proberen de duiven voorzichtig weer los te laten zodat de jaarlingen ook op het vlieghok kunnen wennen. Door de harde wind lukte dat dit weekend nog niet.

Bij de voedsterduiven groeien de jongen als kool en zijn het voer en de bijproducten haast niet aan te slepen. Bij de kweekduiven is de 2e ronde uitgekomen en kunnen we komende week de jongen ringen.

Ik sjoch op gjin hûndertsje ,sei de man,en hy seach yn it lege jildkistke.

Allereerst willen we onze volgers veel heil en zegen toewensen in 2015.

Na 2 weekjes verlof morgen weer de werkelijkheid. In deze 2 weken hebben we het vlieghok grondig schoongespoten inmiddels hebben we de duiven gescheiden en zitten de duiven op het vlieghok. Wat me opvalt dat er enkele doffers zijn die nog op de grond zitten terwijl er bakken genoeg zijn.

Op nieuwjaarsdag hebben we de ringen gehaald waar we op 2 januari de eerste jongen mee geringd hebben.

 

Twee halve waarheden maken nog geen hele waarheid.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.