Het weer
27 oktober 2020, 21:16
Bewolkt
Bewolkt
10°C
vochtigheid: 83%
windsnelheid: 9 m/s Z
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 17:13
Meer verwachtingen...
 

Archive for februari, 2015

Vrijdagmiddag hebben we de vliegduiven gekoppeld dit ging wat stroever dan de kweekduiven .We hebben de vliegduiven helemaal niet bijgelicht en het merendeel is jaarling. Dit verschil merk je direct. De reden van de late koppeling en het niet bijlichten is dat we de eerste vluchten en mischien alle vluchten wel op nest gaan spelen en we zonder bijlichten de rui iets kunnen uitstellen.

Inmiddels aan het eind van zondagmorgen hebben we de meeste koppels ook weer los in het hok.

De eerste eieren zijn inmiddels bij de voedster en kweekduiven.

Inmiddels zijn de winterjongen al aardig in de rui gevallen we hebben ze alle morgens los en ze beginnen ook al te vliegen .

 

As immen het lok siket of dat it lok him siket, dat skeelt in soad.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we de kweek en voedsterduiven voor de 2e keer gekoppeld. De kweekduiven hebben we allemaal omgekoppeld  hierdoor is het opletten welke koppels er tegelijk los kunnen om te voorkomen dat de duivinnen weer naar hun oude partner gaan. Het is de bedoeling dat er weer een aantal koppels overgelegd gaan worden naar de voedsters zodat de kwekers nog een keer kunnen leggen. Ook zitten er nog een aantal voedsters op eieren en jongen van de snelle leggers die tussen de winterronde  en deze ronde al gelegd hebben. Op deze manier kunnen we van sommige duiven straks al 8 tot 10 jongen hebben met verschillende partners.

Het is de bedoeling dat we volgende week de vliegduiven gaan koppelen .Mochten hier door vechtpartijen of onbevruchte eieren koppels zonder eieren komen te zitten.Dan kunnen we altijd een koppel bij de kweekduiven vandaan halen.

We hebben afgelopen de zowel de vliegduiven als de jonge duiven enkele keren losgehad. Nu de dagen lengen zullen we dit nu ook door de week doen.

 

Zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de weerprofeten hebben we afgelopen week het laatste stukje winter gehad.  Door de sneeuw hebben we afgelopen week geen duiven losgehad. Nadat gisteren  het meeste sneeuw verdwenen was zijn de jongen nog even naar buiten geweest.

Vandaag zullen we proberen of we de vliegduiven ook nog even los kunnen  hebben.

Zoals het nu lijkt gaan we de kweek en voedsterduiven  komende week voor de 2e keer koppelen.

 

Der is gjin swierder wurk as neat dwan.

Snel dat gaat het zeker vorige week de jongen gespeend en vandaag voor het eerst de spoetnik open gezet en voor je het weet zitten ze in buiten. Inmiddels hebben we de jongen van de 2e ronde ook samen met de duivinnen naar het jonge duivenhok gedaan. Morgens sluiten we eerst de duivinnen op in de ren waarna we de jongen voeren. Avonds laten we duivinnen weer naar binnen waar ze evt nog de kleinste jongen kunnen voeren.

Gisteren hebben we de doffers weer los gehad  verder is het buiten het wekelijkse bad nog rustig bij de vliegduiven.

 

Alles wat je nodig hebt zijn onwetenheid en zelfvertrouwen ,dan is succes verzekerd.

 

Statistieken
  • 115570Totale Hits:
  • 28Hits vandaag:
  • 21Hits gisteren:
  • 60842Totaal aantal bezoekers:
  • 27Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 177Bezoekers vorige week:
  • 566Bezoekers per maand:
  • 21Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.