Het weer
29 oktober 2020, 09:00
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2015

Nadat vannacht de zomertijd is aan gebroken  en voor volgende week de eerste africhting op het programma staat wordt het tijd om komende week alles op de rit te krijgen.

We gisteren alle jongen bij de vliegduiven geringd,dus weinig leeftijdsverschil.

Ondanks de zomertijd is het vandaag herfstweer en voor de komende week zijn de voorspellingen ook niet super al zegt dat ook niet altijd alles.

We hebben de vliegduiven afgelopen week 2 keer gelapt 1 keer middags na werktijd hebben we ze op 3 km losgelaten dit is wel risicovol want als ze verkeerd vliegen hebben ze haast geen kans op voor donker weer thuis te zijn. Maar gelukkig waren ze alweer present toen we thuiskwamen. De 2e keer hebben we ze zaterdagmorgen op ongeveer 10 km losgelaten ook hiervan was alles weer present.

Vanmorgen vroeg de winterjongen al losgelaten die ook al aardig vliegen ,toen plots enkele jongen uit de lucht doken onder de stuiken en het hok. 1 werd achtervolgd door een roofvogel tot ze beide uit het zicht verdwenen waren. Voor mezelf was deze duif al afgeschreven maar bij het tellen vanmiddag waren ze er allemaal.

 

Er zijn 2 dagen in het jaar ,waaraan je niets kunt doen,de ene is gisteren de andere morgen.

 

 

 

Nog 2 weken en dan kan er weer ingekorfd worden. Daarom deze week even naar de dierenarts geweest om een controle voor het seizoen. Er werd een klein beetje geel geconstateerd waar we nu tegen behandelen.

In tegenstelling tot vorige jaren is de roofvogel aardig actief we misten afgelopen week een jonge duif en zo net vielen de oude duiven uit de lucht en doken onder de struiken en het hok.

De planning was om de duiven zaterdag even weg te brengen maar helaas is het de laatste weken door week mooi en in het weekend  het mindere weer.

 

Dy”t himselfs kitelje kin,kin laitsje wannear”t er wol.

Bij de voedsterduiven hebben we afgelopen week eerste  doppen gevonden van deze ronde dit zal nu de komende 2 weken denk ik dagelijks gebeuren bij alle oude  duiven.

De vliegduiven mogen momenteel dagelijks enkele uren vrij in en uit vliegen, zodat zowel de doffers als ook de duivinnen in buiten komen.

De winterjongen staan morgens om 7.00 uur al in de lucht. We hebben hier 2 schimmels bij zitten deze waren dag op dag weg je begint dan direct te denken dat een rover het op deze kleuren heeft voorzien.  We hebben daarom de jongen 2 dagen niet losgelaten om het ritme een beetje te verbreken zodat het geen tafeltje dekje voor de rover gaat worden. 1 werd opgegeven door de fugelhelling waar hij gewond was binnengebracht en enkele uren later was overleden. De andere kwam 3 dagen later op eigen kracht weer terug. deze heeft in ieder geval aardig ervaring opgedaan.

De dingen zijn nooit wat ze zijn .Ze zijn wat je er van maakt.

In tegenstelling tot veel liefhebbers zijn we niet naar Houten geweest maar hebben we thuis genoten van de eerste voorjaarsdagen. Zaterdag nog even in de verleiding gestaan om de oude duiven even weg te brengen maar door de harde wind hier maar vanaf gezien . Het duurt ook nog bijna een maand voor we de eerste klokvlucht hebben.

Inmiddels hebben we alle kweek en voedsters zitten te broeden en bij de vliegduiven moet er nog 1 koppel leggen.

De vliegduiven hebben we er dagelijks uit en ze beginnen al aardig te vliegen of het vanmiddag door het mooie weer of de aanwezigheid van enkele buizerds lag weet ik niet maar ze vlogen al meer dan een uur en dat hoeft nu zeker nog niet.

De winterjongen beginnen al weer glad te worden en daarmee begint  er ook een groep al aardig te vliegen.

 

Better in bline hyst as in leech helter.

Gisteravond net voor het seizoen hebben we de laatste feestavond van de winter gehad. De prijsuitreiking van rayon de Oostgrens in ons eigen clubgebouw.

We hebben afgelopen week de meeste eieren van de kwekers naar de vliegduiven verlegd.Het wachten is nu tot ze weer gaan leggen.

Inmiddels hebben de vliegduiven ook al de nesten gebouwd en verwachten we daar 1 dezer dagen ook de eerste eitjes.

We hebben momenteel morgens de winterjongen en middags de oude duiven enkele  uren los zodat ze vrij in en uit kunnen vliegen. Inmiddels beginnen de oude duiven in de groep er ook al aardig aan te trekken.

 

Beter onbegonnen dan ongeëindigd.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.