Het weer
1 juni 2020, 13:42
Zonnig
Zonnig
21°C
vochtigheid: 31%
windsnelheid: 7 m/s ONO
Windstoten: 11 m/s
zonsopgang: 05:15
zonsondergang: 21:53
Meer verwachtingen...
 

Archive for april, 2015

Een dagje later dan normaal ons wekelijkse stukje op de site.

Afgelopen week stond Weert op het programma waarvoor we vrijdagavond 22 stuks hebben ingekorfd. De weersvoorpellingen waren niet ideaal zodat er al besloten werd om naar Tilburg te rijden waar om 13.00 uur gelost werd .Onze eerste duif arriveerde om 15.00 uur. Door het regenachtige weer was het verloop slecht we hadden 12 van de 22 prijs en gelukkig avonds alles weer thuis. wat zulke vluchten opvalt dat alle liefhebbers duiven klokken en het verschil kleiner is.  Zoals J.C al zei . Elk nadeel heb zijn voordeel.

Vrijdagavond 21 duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Gennep 166km. 1 duivin minder dan vorige week die zaterdag haar 2e eitje moest leggen.

Het was zaterdagmorgen al vroeg bekent dat er om 10.00 uur gelost kon worden voor een frisse vlucht met noord oosten wind.

De verwachtingen waren ongeveer 2,5 uur vliegen zodat we nog even naar het sporten van de kinderen konden. Toen we daarvandaan kwamen zagen we al duiven in de lucht. bij thuiskomst waren er al 7 duiven geklokt waarvan de eerste om 12.13.10 wat goed was voor een snelheid van 1251 mpm.

De eerste duiven moeten nog wat vroeger maar er vlogen 18 van de 21 prijs en tussen de 15e en de 18e duif werd er ook nog 1 door het systeem overgeslagen.

Vanmorgen vroeg hebben we de laatste jongen gespeend waar we mee gaan spelen. Welke  we vanaf nu overdag los gaan laten . De winterjongen krijgen nu avonds hun trainings uurtje.

De beleving van de een is niet de realiteit van de ander.

 

 

 

Vrijdag avond de mogelijkheid om in te korven voor de eerste klokvlucht voor 2015. Omdat de voorspellingen niet 100% waren toch vrijdag de bakken maar vol voer gegooid zodat de duiven de jongen nog goed konden voeren. Alle 22 weer ingekorft.

Zaterdagmorgen direct al mooi weer met middags regen. De lossing was dan ook al om 8.00 uur.  Op een gegeven moment de eerste duif  die een rondje vliegt en direct waren er 7 bij  zodat ze met het groepje bleven vliegen en achter langskomende duiven aangingen. Na enkele minuten gingen ze er toch in wat helaas een plekje in de subtop opleverde. Er vlogen 16 van de 22 prijs.

Het blijft natuurlijk jammer en je baalt op dat moment enorm maar aan de andere kant was het de eerste keer van dit jaar . En 8 duiven van de 22 op die tijd boven het hok is natuurlijk ook niet slecht .We gaan er van uit dat het van het jaar vast een keer beter wordt.

Afgelopen vrijdag was het dan zover we konden inkorven voor een trainingsvlucht vanuit Heino.

De voorbereiding was afgelopen week door het herfstachtige weer niet zo als we gepland hadden. Er waren afgelopen 2 dagen bij  dat we ze helemaal niet los hebben gehad. Ook hoorden we van veel liefhebbers dat het africhten traag en met verliezen ging door de kou. Zelf waren we vrijdag vrij zodat we de duiven vrijdagmorgen nog een vluchtje vanaf Heerenveen hebben laten maken waar het verloop goed van was.  Dus vrijdagavond toch alle duiven ingekorfd voor Heino.

Het was zaterdag al vroeg duidelijk dat het een mooie koude dag ging worden er werd dan ook gewacht met lossen tot het iets warmer was om 10.45.   Om 11.56 kwam de 13-528  uit een zoon van Evita X het Don Leo duifje aangevlogen. Dit was in de club goed voor de 3e prijs achter 2 duiven van Menco Bruining.  Dit was de enige duivin die nog zat te broeden de rest heeft jongen. Totaal vlogen er 14 van de 22 prijs.

 

As it goed dwaan net goed dien wurdt, dan docht it kwea.

Statistieken
  • 110930Totale Hits:
  • 15Hits vandaag:
  • 32Hits gisteren:
  • 58146Totaal aantal bezoekers:
  • 13Bezoekers vandaag:
  • 22Bezoekers gisteren:
  • 168Bezoekers vorige week:
  • 13Bezoekers per maand:
  • 22Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.