Het weer
29 oktober 2020, 08:31
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for mei, 2015

De weersvoorspellingen waren niet super voor zaterdag ondanks dat toch 18 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Quievrain. Beslist niet verwacht werd er al om 7.30 gelost . Zodat de duiven met enkele buitjes te maken kregen.

Aankomst van onze 1e duif om 11.16 wat veel te laat was en goed voor een 15e plaats in de club. Er vlogen toch nog 10 van de 18 prijs. Daarna was alles vlot weer thuis. Zo zie maar in de duivensport is de ene week de andere niet.

We hadden bij de kweekduiven een jong vergeten te ringen welke zeker al 18 dagen was. Hiervoor een busje cockpitspray bij de action gehaald  door de kou van het spuiten krimpt de poot en de spray smeert de ring en de poot zodat we de ring er zo om heen konden schuiven.

Woensdag hebben we de tussendeur bij de jonge duiven opengezet zodat de verschillende rondes nu bij elkaar bij elkaar zitten.

 

Een ding is zeker,niets is zeker endat is zelfs niet zeker.

 

Afgelopen weekend 2 kansen om in te korven Weert en Sens. Omdat we het dit jaar rustig aan doen en nog steeds op nest spelen werd er alleen op Weert ingekorft op vrijdagavond.

19 stuks hebben we meegegeven er zit nog 1 geblesseerde en een duivin die haar 2e ei zaterdag moest leggen,

Zaterdagmorgenvroeg regende het hier en deze regen ging langzaam naar het zuiden dit deed de lossingscommissie  besluiten om naar vuren te rijden en daar om 14.2o te lossen.

Om 16.41 melden zich 3 duiven waarvan de 1e er direct indook en de andere 2 nog een ererondje maakten. De 1e was Minke  uit 09-107 en dus een kleindochter van Evita X 11-923 welke bij P.veenstra vandaan komt. In de club speelde ze de 1e prijs wat voor haar al de 2e keer in haar loopbaan was.  De 2e duif 14-183 en de 3e 12-185  vlogen ook de 2e en de 3e prijs. Er vlogen 11 van de 19 prijs.

Het voordeel van 1 vlucht zit er zeker in dat we zaterdag alles al weer thuis hadden en niet het gehele weekend met de duiven bezig zijn  . Ook hebben we minder verschil in de duiven en kunnen we morgen weer met een nieuwe week beginnen.

 

Ien hawe-ik is better as tûzen hie-ik.

Vrijdag ingekorft met het gevoel dat er zaterdag gevlogen zou worden. 18 stuks mochten het op Quievrain proberen vorige week zijn we 1 verspeeld  en tijdens de trainingen thuis zijn er afgelopen week een paar gewond geraakt waaronder een jaarling doffer die kan worden afgeschreven.

Zaterdagmorgen maar hopen .Maar helaas uitgesteld naar zondag . Zodat de rest van de zaterdag overblijft voor andere dingen.

De lossing was zondagmorgen mooi vroeg zodat de duiven op tijd en vlot thuis waren. Om 15.00 hebben ze het bad al weer achter de rug. dit was deze keer ook zeker nodig want ze zagen er niet uit.

 

De belangrijkste dingen in het leven zijn geen dingen.

Afgelopen vrijdag 20 duiven ingekorfd voor de 1e midfondvlucht vanuit Quievrain. Helaas afgelopen week 2 gewond geraakt tijdens een lapvluchtje.

Door het dorpsfeest lukte me het niet om de eerste duiven zelf op te wachten. De verwachte aankomsttijd was tussen kwart voor en kwart over 12 dit was ook de verwachte aankomsttijd van de stoet praalwagens met muziekkorpsen op ongeveer 150 m van ons hok . Dit in combinatie met de harde wind  kon het wel eens slecht binnen komen kunnen worden.

Onze 1e duif arriveerde om 11.48  met een snelheid van 1917 mpm mooi voor de drukte op. Vanaf de 8e duif heb ik ze zelf zien binnenkomen deze duiven trokken zich niets van de drukte aan en doken zo het hok in. In de afdeling waren we 25e tegen dik 20000 duiven. Er vlogen 9 van de 20 prijs in de club.

 

Dy’t byt hat, dy moat ophelje.

Vrijdagavond 22 duiven ingekorfd voor de 4e vlucht van dit seizoen waarvan de meesten ongeveer 10 dagen zitten te broeden. Zaterdagmorgen was het fris maar mooi open weer zodat de duiven om 9.00 gelost werden  onze 1ste 3 duiven werden binnen enkele seconden geklokt waarna de duiven elkaar redelijk vlot opvolgden en er in de club 17 van de 22 in de prijzen vliegen.

We laten de jongen momenteel morgens los en sluiten na een uur het hok zodat ze alleen nog maar naar binnen kunnen . Als ik middags thuis kom roep ik de rest van de jongen  binnen wat al heel goed gaat.

Doordat we deze groep jongen overdag los hebben laten we de winterjongen avonds na de training van de oude duiven los . De winterjongen zijn al door de rui en vliegen dan ook al minimaal een uur waarvan ze vaak ook nog een gedeelte van uit het zicht zijn verdwenen.

Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.