Het weer
29 oktober 2020, 09:17
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for juni, 2015

Ook dit weekend stond er weer een midfondvlucht vanuit Quievrain op het programma vrijdagavond hebben we 18 stuks voor deze vlucht ingekorfd. Aan de gezondheid hoefde het niet te liggen want bij de maandelijkse controle deze week mankeerde er niets aan.

De duiven werden om 11.30 gelost omdat er in de morgen problemen waren met een koudefront. Door de krachtige wind vanuit het westnoordwesten had ik de duiven na 16.00 verwacht het was dan ook een verassing dat er om 15,51 een duif op de antenne lande.

Het was de 14-195 Nienke uit de 09-107 X 12 -193 Lianne   (kind x kleinkind van Evita x Son of Mister Blue)die als eerste arriveerde. In de club was dit goed voor de 1e prijs we hadden 3 bij de eerste 10 en er vlogen 10 van de 18 prijs.

De eerste 3 waren alle duivinnen op een jong van 2 dagen.

Voor volgende week is het afwachten of we door de verwachte hittegolf kunnen vliegen we zullen zien.

 

Als er twee wegen zijn neem dan de moeilijke , want op de gemakkelijke is het meestal dringen.

 

 

Na advies van lossingscommissie en een hek die op slot stond vrijdag 17 duiven ingekorfd die uiteindelijk gelost zijn  zaterdag om 8.15 in Duffel. Een pluim voor de mensen die dit wekelijks voor ons mogelijk maken. Hoeveel mensen zijn bereid om in de nacht het besluit te nemen om dan naar Duffel te rijden en de leden om 5.00 uur hiervan op de hoogte te brengen via de site.

Onze 1e duif 14-211 Nova word geklokt om 11.48.59  een seconde later gevolgd door de 12-186 Levi  uit Son of Goldenwing  X Evita dit was in de club goed voor de plaatsen 2 en 3.  Er vlogen 10 van de 17 prijs en binnen het uur konden de hokken afgesloten worden.

Afgelopen maandagmorgen vroeg 6.45 de jongen op ongeveer 8 km gelost binnen het uur waren er geen duiven thuis na 5 uurtjes waren de meesten weer thuis en hebben we ze afgevoerd . Al met al 2 achterblijvers  dus weer met sisser afgelopen.

 

Hjoed is hjoed,mar moarn is in ûnbegryplike dei.

Gisteren een duivendagje na vrijdag avond 18 stuks te hebben ingekorfd voor een midfondvlucht vanuit Quievrain. De duiven werden door de weersomstandigheden middags om 13.00 gelost met een zuidwestenwind zodat ze naar huis konden racen. Dit deden de eersten ook maar thuis aangekomen doken de eerste 2 in een plas water wat net gevallen was op het dak. Dit koste helaas enkele minuten en met deze snelheden enkele plaatsen op de uitslag.

Succes met onze duiven was er wel bij de Combinatie vd Stouwe Douna  die de eerste in hun club pakten met een duif gekweekt uit een duivin bij ons vandaan.Proficiat.

De duivendag begon gistermorgen met het enten van de jongen in de club .We hadden deze keer dhr Lewin uit Gorredijk die de jongen zeer zorgvuldig geent heeft . Hij maakte eerst de nek met watten en een ontsmettingsmiddel schoon waarna hij de duiven met een spuitje in plaats van een pistool ent.

We hebben de jongen afgelopen week weer een keer weggehad  de bedoeling was nog een keer maar donderdagmorgen was het hier mistig en vrijdag vond ik het te warm worden.

 

In een caravan kan je alles doen , maar nooit tegelijk.

 

Voor het afgelopen week stonden er weer 2 vluchten op het programma waarvan we onze 19  duiven op Sittard hebben ingekorfd. Na de warme vrijdag en het onweer was de verwachting dat de duiven vroeg gelost zouden worden maar door een koudefront gebeurde dit pas  om 11.3o uur.

Om 14.23 arriveerde onze eerste duif de 14-204  uit 12-185 Libbe X 12-180 en jaarling doffer op een groot jong uit onze vliegers en kleinzoon van Evita. Hij klasseerde zich in vereniging en rayon op een 5e plaats . Er vlogen 9 van de 19 prijs.

Met de jongen zijn het spannende tijden. Doordat we het momenteel te druk hebben zaterdagmiddag na de oude duiven de jongen voor de eerste keer gepakt. We hebben ze op ongeveer 2 km gelost waar ze maar bleven vliegen nadat ze weg waren naar huis gereden waar het nog 3 kwartier duurde voor de grootste groep arriveerde na 1,5 uur volgde op 1 na de rest welke avonds tussen 9 en 10 weer thuis was.

 

Mannichien hat tefolle jild,maar nimmen hat genôch.

 

 

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 1Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.