Het weer
5 december 2020, 14:58
Zonnig
Zonnig
6°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for juli, 2015

Vakantie voor zowel voor de baas alsook voor de duifjes. we hadden afgelopen week een weekje vakantie dus extra tijd om met de duiven bezig te zijn .We hebben de jonge duiven nog weggehad en ook kon er tijd besteed worden aan de trainingen thuis.

Maar de weersvooruitzichten  werden voor het weekend als maar slechter zodat we vrijdag haast de hele dag de weerpaginas afgespeurd hebben. Na de diverse voor en nadelen op een rijtje gezet te hebben is er besloten om niet te inkorven. Volgens de voorspellingen zat er een klein gaatje zodat er gelost zou kunnen worden . Dit hoefde maar iets kleiner te worden en het kon niet meer. Omdat we zondags niet klokken en een gedeelte van de jongen niet verduisterd is  en na 2 nachten begint te ruien  hebben we besloten om niet in te korven .

Achteraf is er een prima vlucht geweest met een redelijk verloop en weinig verliezen.  Achteraf weet iedereen wel wat het beste is maar we hebben beslist geen spijt van deze keuze want die is volgens mij beter dan waneer je wel ingekorfd zou hebben en avonds de hokken leeg zou hebben.

Dus maken we ons komende week weer op voor de eerste klokvlucht met de jonge  duiven.

Donderdag avond ingekorfd voor de laatste oude duivenvlucht voor 2015. We hebben 10 stuks meegegeven naar Laon . Het lag niet in de bedoeling om nog in te korven daar we focus meer op de jongen wilden leggen maar we stonden in de club nog bovenaan op de midfond dus toch nog maar 10 meegegeven. De duiven werden om  7.00 gelost aankomst van onze 1e duif was om 11.53.47  welke binnen 20 seconden gevolgd werd door 2 hokgenoten. In de club was dit goed voor de plaatsen 2 ,4 en 5  en er vlogen er 5 van de 10 prijs. en hiermee werd ook het midfondkampioenschap binnengehaald.

Het was de bedoeling om de jongen deze week nog een keer weg te brengen voor een lapvlucht . Omdat de weersomstandigheden het niet toelieten is het bij een vluchtje vanaf Drachten gebleven op donderdagavond. Vrijdagavond hebben we alle 56 jongen ingekorfd voor de trainingsvlucht van uit Heino .  De jongen werden om 8.30 gelost  we begonnen niet vroeg maar om het middaguur waren ze alle weer present en kon het klepje weer dicht.

 

De iene kin meer mei de ponge as de oare mei”t jild.

Na een weekje rust afgelopen donderdag  15 duiven ingekorfd voor een midfondvlucht vanuit Vervins . We hebben de duiven tussendoor niet meer weggehad maar de training thuis was goed.

Vrijdagavond hebben we de jonge duiven ingekorfd voor hun eerste trainingsvlucht met de vrachtwagen. We hebben de jongen maandagmorgenvroeg en donderdag aan het eind van de middag  nog naar Oosterwolde gehad.  De jongen werden om 8.30 gelost en kwamen redelijk vlot naar huis  er ontbrak zaterdagavond nog geen 5% van de ingekorfde jongen.

Met het verloop van de jongen in het achterhoofd verwacht je dat we een mooi concours met de ouden zouden krijgen. Deze werden om 7.00 al gelost in Vervins. De aankomsten waren zeer onregelmatig en avonds waren er bij diverse liefhebbers nog lege plaatsen hier miste er nog 1 op het appel. We haalden in de club nog een top 10 notering en er vlogen 5 prijs . Dat de duif een kuddedier is werd nu weer duidelijk  na op een gegeven moment een uur en 40 minuten geen duif thuis te hebben gekregen kwamen er 5 in 7 minuten.

Vanmorgen vroeg lag Evita dood in haar broedbak . 10 jaar oud.  Na eerst een paar jaar op ons oude adres super gevlogen te hebben is ze op dit adres de stammoeder van ons eigen hok geworden.  Haar kinderen vlogen zeker 30 keer een eerste  en diverse top noteringen. Haar klein en achter kleinkinderen wonnen bij ons en op andere hokken diverse kopprijzen. De laatste 2 jaar hebben we er helaas geen jongen meer uit gekweekt.

 

Beslissen is het aantal vergissingen reduceren tot  één.

 

Een vrij duivenweekend deze week. Tot en met vrijdagmorgen ging ik er vanuit dat we zaterdagmorgen voor de hitte nog een mooi vluchtje vanuit Weert zouden krijgen maar ook deze werd afgelast. Persoonlijk denk ik dat we wel hadden kunnen vliegen met een lossing tussen 6 en 7 maar je kunt het risico niet nemen  nu er zo door andere partijen op gelet wordt en je moet het ook niet willen dat als er niet gelost kan worden om met de duiven in de snikhete auto weer terug te rijden. Heb veelal positieve reacties gehoord op het aflassen.

Voor veel liefhebbers waaronder ikzelf ineens veel vrije tijd. ook tijd om iets anders te doen zodat de bbq vrijdagavond al aanstond op een tijd waar je anders aan het inkorven was.

Waren we anders gewent om de oude duiven avonds te laten trainen ,door de warmte hebben we dit vanaf woensdag morgens om 5.30 gedaan als het nog lekker fris was het trainen viel me niet tegen en werd een klein uurtje aardig aan getrokken voordat we naar het werk gingen.

De jonge duiven hebben we maandag bijna tot Oosterwolde gehad en woensdag hebben we ze mee naar Drachten gehad waar we ze om 6.45 losgelaten hebben zodat ze voor de hitte weer thuis waren. Vanaf donderdag hebben we er om de warmte niet meer mee gereden. De jongen vliegen thuis redelijk goed en hoog had ook verwacht dat ze zouden beginnen te trekken maar dit gebeurde tot nu toe steeds nog niet. Tot vanmorgen we hadden de jongen om 6.00 losgelaten en toen ik er om 7.00 uur weer bij kwam zaten er een paar in het hok en de rest was in geen velden of wegen te bekennen na ongeveer 10 minuten kwam de rest er weer aan en kon je ook zien dat er aan getrokken hadden.

 

Earm libje om ryk te stjerren is gekkeljus dwaan.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.