Het weer
29 oktober 2020, 08:49
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for augustus, 2015

De dagen beginnen al aardig te korten we vernemen dat het najaar in aantocht is. Nog 2 weken met de duiven en het seizoen 2015 is weer voorbij.

Afgelopen week gewikt en gewogen over wat we dit weekend zouden doen .Donderdag avond hebben we 14 duiven uitgezocht die mee konden naar Quievrain maar we hebben ze toch maar weer losgelaten .De rui is ons te ver gevorderd om de jongen 2 nachten mand te geven zodoende hebben we alle jongen 51 stuks ingekorfd op vrijdagavond voor de natour vlucht vanuit Zutphen.

Er werd om 9.15 gelost voor de vlucht van 113 km. De eerste groep die over komt zit ontzettend hoog hier zitten 7 duiven van ons in waarvan 2 links en de rest rechts uit de groep gaat voor ze hergroeperen en geklokt zijn zijn we 1,5 minuut verder. De 15-338  uit 09-106 zoon Evita X Een duivin die vorig jaar aangeschaft hebben van Tj en J Elzinga loopt als eerste naar binnen maar deze wordt helaas niet geklokt. De 15-307 uit de zelfde moeder X 12-148 ook een zoon van Evita volgt binnen een paar seconden en wint daardoor de 1e in de club. tegen 264 duiven wordt het 1 tm 6 en vliegen er 37 van de 51 prijs.

 

Komen de pluimen aan het riet bedenk dan het is nazomer en geniet

 

Na dat we in het begin van de week herfst hadden en daardoor de duiven ook een paar niet los hebben gehad was het aan het eind van de week weer zomers. We kunnen inmiddels wel vernemen dat de dagen al weer aardig beginnen te korten. We hebben de jongen al los als het nog niet eens helemaal licht is en ben daardoor ook al een paar naar het werk gegaan voor de jongen uitgevlogen waren.

Voor dit weekend stond de vlucht vanuit Tongeren  op het programma de laatste jongeduivenvlucht met maar 1 nacht mand. Ondanks de hoge tempraturen en de oosten wind hebben we 48 jongen ingekorfd voor deze vlucht.  Ook werden er nog 3 schadegevallen ingekorft voor een africhtingsvlucht vanuit Heino.

De duiven in Tongeren werden om 8.30 gelost aankomst van onze 1e duif was 11.41 wat goed was voor een snelheid van 1401 mpm. Het betrof de 15-295 een jong uit de 09-101 een volle broer van Evita die sinds dit seizoen weer in ons bezit is X 12-158 Lidewij.  In de club tegen 328 duiven was dit goed voor de 4e plaats . Er vlogen 4 in de top 10 en er werd precies 50% prijs gevlogen. Op 1 na zijn alle duiven er weer dit viel al met al niet tegen met onverduisterde jongen.

Wat we komend weekend gaan doen gaan we in de loop van de week bepalen. Zelf ben ik bang dat de onverduisterde jongen met 2 nachten mand nog harder beginnen te ruien we zullen vermoedelijk dan ook een aantal op de natour met maar 1 nacht mand spelen.

 

Dy’t net tefreden is , is net te helpen.

Afgelopen week nog een weekje vakantie gehad zodat we wat extra tijd voor de duiven hadden. Maar dan kom je ook probleempjes tegen die er anders niet zijn. Zo zat het hier dinsdagmorgen potdicht van de mist  als dit anders om 6.45 niet verbeterd is gaan de duiven er gewoon niet uit en ben je om 7.30 gewoon klaar. Maar als je thuis bent stel je het uit en zijn de duiven er om 9.00 uur pas uitgegaan  zodat we de hele morgen in de duiven zaten.

Vorige zondag en maandag begonnen de jongen al aardig veer te gooien maar de trainingen en het eten was afgelopen week nog steeds goed. de voorspellingen voor zaterdag waren niet super maar we hebben vrijdagavond toch 52 jongen ingekorfd  voor de vlucht vanuit Weert. Denk dat als we een week zouden overslaan de jongen meteen kaal zullen vallen. We hadden zelf ingeschat dat middags de grootste kans op lossen was en omdat er dan noordwesten wind voorspelt werd hebben we jongen de hele inkorfdag nog voer tot hun beschikking gelaten. Waarvan we achteraf denken dat dit niet had gemoeten.

De jongen werden om 8.10 gelost  en om 10 .40 kwamen er hier al duiven over. Om 10.47 werd onze 2e duif geklokt terwijl onze eerste hier al enkele minuten rondvloog. Ondanks dat we te let waren kwamen de duiven verder redelijk goed af en vlogen er toch nog 25 prijs in de club.

Wat wel op viel dat de duiven geen eten hoefden toen ze thuiskwamen dit werd pas avonds beter ik heb dan gisteren ook gedacht dat ze colie hadden.

Vanmorgen was het allemaal al weer veren in  het hok .We hopen als de weersverwachtingen goed zijn ze volgende wee nog een keer te kunnen inkorven.

 

Leen geld van een pessimist, hij verwacht het toch niet terug.

Nu we midden in het zomerweer zitten is het duiven houden een stuk makkelijker te plannen. Zo doende stonden we woensdagmorgen met jongen voor een lapvluchtje om 7.00 al in Beilen. Voor de rest hebben de jongen ook hun normale trainingen kunnen volgen afgelopen week. Ook de voorspellingen voor zaterdag waren goed zodat we 50 jongen ingekorft  hebben voor de vlucht vanuit Gennep.

Zaterdagmorgen was het even anders dan dat we dachten en werden de duiven pas om 11.50 gelost voor de 166km lange vlucht. Inmiddels was al bekent dat de andere vluchten hier in het noorden stroef verliepen en zit je dus met dubbele spanning te wachten . Om 14.10 arriveren er 2 duiven  als eerste loopt de 15-348 over de antenne  een jong uit de vliegduiven met als grootouders oa de 12-210 Lolke  en 11-004 de 2e duif was de 15 -300  die deze beide duiven als ouders heeft. Tegen 378 duiven vlogen er 3 bij de eerste 10 en 28 van de 50 prijs.

Avonds was alles weer thuis dus al met al een prima verlopen vlucht.  Van vorige week misten we nog 1 en hadden we 2 geblesseerden plus de 2 die zich deze week blesseerden hadden we nog 50 om in te korven.

We hopen dat we de jongen aan de gang kunnen houden  ondanks dat ze niet verduisterd zijn anders zullen ze de laatste vluchten op de natour gespeeld worden.

 

Dy’t altyd nei syn meardere sjocht krijt yné wrald net folle nocht.

Na vorige week niet ingekorfd te hebben was het de bedoeling om afgelopen week de duiven nog een keer weg te brengen. Maar het duivenhouden gebeurde hier afgelopen week op buienradar en dan lukte het niet om de duiven droog te laten trainen laat staan om ze weg te brengen. Op donderdagmorgen lukte het net om voor het werk op de duiven nog even naar Tjalleberd te brengen. Na hier gewacht te hebben tot het droog was hebben we de duiven tussen 2 buien door gelost .

Maar met de goede vooruitzichten voor zaterdag hebben we vrijdagavond 55 jongen ingekorfd voor de vlucht vanuit Varsseveld .  De duiven werden zaterdag gelost om 8.15  .Om 9.52.54 arriveren de eerste 2 duiven met een snelheid van 1409 mpm. Als eerste wordt de 15-287 Ovian over de antenne uit 09-106 zoon van Son of Mister Blue X Evita    X  Lianne   de 15-293 uit 2 duiven bij de comb. vd Stouwe Douna vandaan  loopt als 2e over de antenne  Deze 2 duiven vliegen 1 en 2 in de club tegen 500 duiven. We klokken vervolgens 5 bij de eerste 10 en vliegen er 34 van de 55 prijs.

De eerste 3 duiven waren winterjongen.

Je kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.