Het weer
29 oktober 2020, 09:32
Deels zonning
Deels zonning
9°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for september, 2015

Rust in duivenland .Gisteren nog 1 duif mee gegeven op Boxtel welke weer aan de goeie kant van de middenmoot arriveerde . Voor de rest is het rustig op duivengebied.

We hebben afgelopen week de vliegduiven voor 2016 allemaal in het jongeduivenhok met de ren gedaan zodat ze lekker fris en zuurstofrijk zitten. Deze groep duiven zit nog boven het tal wat we voor ogen hebben maar laten we in elk geval mooi uitruien. De duiven beginnen nu zeker te ruien nu we ze niet meer geregeld los hebben en we gestopt zijn met bijlichten.

We laten de vliegduiven mooi op deze manier uitruien .Wel zullen we zolang mogelijk doorgaan met het enkele keren per week loslaten. Als de duiven weer beginnen aan te lopen gaan we de geslachten scheiden. Denk dat dit eerder gaat gebeuren dan andere jaren omdat we de oude duiven al weken niet meer gespeeld hebben en de jongen niet verduisterd zijn.

 

We kunnen allemaal leren van het weer. Het weer schenkt geen aandacht aan kritiek .Het weer volgt zijn eigen weg.

 

 

 

 

 

De herfst was afgelopen week zeer aanwezig gelukkig zij de vluchten afgelopen.Door het slechte weer de duiven maar een paar keer los gehad. We hebben afgelopen week ook direct een begin gemaakt met de selectie het streven is tussen de 12 en de 15 koppels uit te komen.

Maar het afgelopen stonden er nog enkele vluchten op het programma . Vrijdag 1 duif ingekorfd voor de taartvluchten. Deze duif kwam onder de vluchten gewond thuis en hopen we op deze manier wat ervaring op te laten doen. We klokken deze duif niet . Aan de uitslag te zien zou het een prijs in de middenmoot zijn.

Dan zaterdag de duivendag van de club waar we dit jaar een tijdrace voor georganiseerd hadden. Ieder lid kon 2 duiven inkorven welke allemaal 1 voor 1 gelost werden in Heino. Met avonds de afsluitende BBQ.

 

Alles wat liket is noch net wier.

Afgelopen vrijdag nog 50 duiven ingekorfd voor de laatste vlucht van dit seizoen vanuit  Sittard.   Ondanks dat ze kaal beginnen te worden werd er nog steeds goed getraind ongeveer 2,5 uur per dag .Doordat de dagen al aardig beginnen te korten laten we de jongen morgens los en gaan dan naar het werk .Doordat we het klokje aan hebben kunnen we zien hoelang ze getraind hebben.

De lossing in Sittard vond om 10.00 uur plaats . Om 12.49 komen er 4 stuks vanuit het noordwesten aangevlogen waarvan 3 direct over de antenne lopen waarbij  de 15-330 Oki het snelst is. In de club is het tegen 277 duiven goed voor het gehele podium  en 24 van de 50 in de prijzen.

Als we terugkijken op het seizoen 2015 zijn we niet ontevreden  Met de oude werden er op nest enkele mooie uitslagen neergezet .En de onverduisterde jongen haalden ook een hoog prijspercentage. Maar wat voor ons nog belangrijker is dat we het streven hadden om voor het jonge duiven seizoen met 50 jongen aan de start te verschijnen we zijn boven verwachting mat 50 geeindigd. De oorzaak zal er in zitten  dat we niet verduisterd hebben en dat het voor de jonge duivenvluchten mooi weer was om duiven af te richten.

Komende weken zullen we bepalen met welke duiven we het in 2016 zullen proberen.

Volgende week in de club nog een tijdrace vanuit Heino en het seizoen 2015 kan in de boeken.

 

Nooit niets is altijd iets.

 

 

Na een herfstachtige week en dito verwachtingen voor het weekend  vrijdagavond 51 stuks ingekorfd voor de 2e natourvlucht  . In de club kregen we te horen dat ze ook deze week weer naar Zutphen gaan. Hier hadden we beslist niet op gerekend.

De lossing in Zutphen was om 12.45  onze 1e geklokte duif om 14.23 was de 15-286 uit 12-148 X de Elzinga duivin. Ze zat in een groepje van 6 duiven in de club tegen 220 duiven was het goed voor plaats 7 .Er vlogen net niet 50% prijs namelijk 25 van de 51. Ook de rest volgde zeer vlot.

Het viel me al met al niet tegen de kale jongen en buien onderweg. We zullen ons de komende week opmaken voor de laatste vlucht van dit seizoen.

 

Dy”t himselfs  kitelje kin, kin laitsje wannear ‘t er wol.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.