Het weer
5 december 2020, 15:51
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for oktober, 2015

Afgelopen week een weekje op vakantie geweest naar het Belgische Peer .Even een weekje zonder de dagelijkse beslommeringen en de duiven. Op de duiven is deze week goed gepast door de verzorgers. Als je er in deze tijd van het jaar een weekje tussenuit gaat veranderen de duiven zichtbaar vooral de kweekduiven werden in een weekje weer glad.

Nu het afgelopen nacht weer wintertijd geworden is zullen we de tijdstippen van verzorging komende week ook weer iets aanpassen.

Vanmorgen  was het dan ook weer vroeg licht en met het zonnetje er direct bij leek het een schitterende dag te worden. Omdat we de duiven door onze afwezigheid maar een weekje vasthouden hebben leek het me vanmorgen een goed idee om de duiven ook nog van het mooie weer te laten genieten door ze nog even te laten vliegen. Maar helaas bracht de buurman binnen 5 minuten nadat we ze losgelaten hadden een duif terugbrengen die bij hun tegen het glas was gevlogen. Deze jonge doffer werd achterna gezeten door 2 roofvogels toen hij zich te pletter vloog. Ik had deze doffer gisteren nog in de handen gehad om hem te verwijderen maar dit is inmiddels op deze manier gebeurd. Binnen een half uur hadden we de rest gelukkig weer binnen.

 

Alles wat liket is noch net wier.

Dit weekend voor het eerst geen duiven mee gehad dit seizoen en hiermee was het het seizoen dus ook afgelopen. We hebben gisteren de dag besteed aan het baden en verplaatsen van de duiven.

De kweekduivinnen zitten nu in het vlieghok zodat ze dagelijks in de spoetnik kunnen zitten. Ook hebben we zowel gisteren als vandaag  de vliegduiven nog even los gehad.

 

Bij twijfel vertel de waarheid.

 

 

 

 

 

Sinds we gestopt zijn met vliegen is dit de derde zaterdag op rij met prachtig vliegweer. Vrijdagavond dus ook maar weer een duif meegegeven op de taartvluchten vanuit Sittard. Ze arriveerde zoals de laatste weken steeds in de middenmoot van de uitslag.

Voor de rest is het rustig  hier de vliegduiven komen er nog dagelijks even uit . De duiven zitten nu ook goed in de rui de meeste staan nog op 2 oude pennen.  Ook proberen we enkele malen per week een bad te geven.

 

Een hin is een sin ,en gjin gewin.

 

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.