Het weer
9 april 2020, 19:50
Zonnig
Zonnig
12°C
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 6 m/s NNO
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 06:50
zonsondergang: 20:26
Meer verwachtingen...
 

Archive for november, 2015

Het is en blijft maar herfst met veel regen en wind. De verzorging van de  vliegduiven staat op een laag pitje . Morgens maken we zo goed als het gaat de hokken in het donker schoon en avonds met het invallen van duisternis worden de duiven gevoerd.

Inmiddels lichten we de kweekduiven enkele uren per dag bij. Mischien dat we kweek en voedsterduiven komende week een keer gaan voorkoppelen. De doffers zijn inmiddels op de bakken gewent. Ook geven we de kweekduiven enkele keren per week tarwekiemolie over het voer. Uiteraard staat bij alle duiven de bak allerhande en grit dagelijks tot hun beschikking.

 

Dy’t net tefreden is,is net te helpen.

Op eigen hok is het echt het stille seizoen. Andere jaren koppelde ik vaak op 25 november de kweekduiven  als het weer en de duiven het toelaten zal dat dit jaar in december gebeuren een datum hebben we hiervoor nog niet geprikt.

Afgelopen weekend hebben we de selectie teruggebracht tot 30 vliegduiven . Hier zullen we zeker niet mee aan de start verschijnen in 2016. Er zaten nog 2 duiven tussen waar ik iets aan het geslacht twijfel .We zullen dan ook op 12 a 14 koppels uitkomen voor 2016. De vliegduiven zitten nog steeds samen in het jongeduivenhok waar ze dagelijks in de ren kunnen.

We hebben afgelopen week weer een dag op een opendag van een school gestaan . Als je dan ziet hoe onbekend de duivensport is en hoeveel belangstelling er wel voor de duif is dan valt er zeker nog wat te winnen.

 

Ik ben een optimist, want een pessimist is nooit teleurgesteld.

We zitten nu echt even in het stille seizoen er wordt even niet geweekt en gespeeld.  Inmiddels korten de dagen al weer zover dat we morgens de hokken bij de vliegduiven in het donker schoonmaken en avonds net voor het intreden van de duisternis  nog snel even voeren. Bij de kweekduiven lichten we inmiddels al een paar uurtjes bij zodat we hier de volledige verzorging avonds kunnen doen.

Vandaag een prachtige dag zodat ik de verleiding niet kon weerstaan om de vliegduiven aan het einde van de morgen even los te laten. Maar sinds we ze niet meer dagelijks los hebben komt er van  vliegen weinig terecht.

 

Elk hâld syn eigen protter foar in lyster.

Statistieken
  • 108858Totale Hits:
  • 25Hits vandaag:
  • 20Hits gisteren:
  • 57014Totaal aantal bezoekers:
  • 24Bezoekers vandaag:
  • 19Bezoekers gisteren:
  • 165Bezoekers vorige week:
  • 183Bezoekers per maand:
  • 20Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.