Het weer
29 oktober 2020, 08:26
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for december, 2015

Zoals vorige week al aangekondigd hebben we maandagmorgen de hokken van de vliegduiven met de hogedrukspuit gereinigd. Op de laagste plekken van de vloer hebben we in het verleden een gaatje geboord zodat het water er direct weer uit kan lopen. We hebben er dit jaar aan getwijfeld om het te doen maar nu ik het resultaat weer zie ben ik toch blij dat we de moeite weer genomen hebben. met de harde wind en de zon hadden de duiven er de volgende morgen wel weer in gekund.

Tijdens de kerstdagen hebben we de vliegduiven gescheiden 2 twijfelaars zitten nog tussen de doffers.

Ook zijn we afgelopen week met jonge duiven voor de verkoop naar de fotograaf geweest.

Inmiddels zitten de eerste kwekers op hun tweede legsel.

 

De hazze en de slak hawwe op e’ selde dei  Âldjier.

Het loopt tegen de kerst maar als je de natuur ziet breekt het voorjaar al weer aan.

Het koppelen en het op eieren komen van de kweekduiven ging afgelopen week voorspoedig . De eieren zijn inmiddels omgelegd en de kwekers maken zich op voor hun tweede legsel.

Komende week hebben we een weekje vrij . Morgenvroeg zullen we beginnen met de grote schoonmaak van het vlieghok van de oude duiven. Als alles is opgedroogd zullen we de duiven scheiden en op het vlieghok plaatsen. Dit wordt ook tijd ondanks dat we niet bijlichten maar zeker door de hoge tempraturen liggen er al koppeltjes bij elkaar in de vakjes overdag.

 

Voor een ontevreden mens bestaan geen gemakkelijke stoelen.

Het koppelen is afgelopen week voorspoedig verlopen.  Vorige week zondagavond hadden we op 1 koppel na alles al weer los in het hok. De duivin van dit koppel wil steeds weer terug naar de bak waar ze een aantal jaren geleden ook gezeten heeft  donderdag had ze in de gaten waar ze hoorde en vrijdag werd er al een groot nest gemaakt.

Gisteravond op de 8e dag lag er zowel bij een voedster als ook bij kweekkoppel het 1e ei. Dus het begin is er.

 

De moade moat men nei, al sil it himd boppe de broek.

Lag het vorige week nog in de planning om voor te koppelen ,inmiddels zitten de kwekers en de voedsters bij elkaar . Maandagavond hebben we voedster en de kweekduiven voorgekoppeld dit ging boven verwachting. De duiven stonden er perfect op en het in en uit de bak vliegen viel ook geweldig mee. We hebben daarom besloten om de duiven afgelopen vrijdag te koppelen. Dit weekend hadden we de mogelijkheid in tegenstelling tot de komende weekends om wat extra tijd aan de duiven te besteden.

Gistermorgen hebben we in clubverband geent tegen paramixo. We maken gebruik van de mogelijk in de club zodat we ook een beetje een stok achter de deur hebben en het niet steeda vooruit wordt geschoven.

Voor de liefhebbers hebben we begin januari nog een veiling van een aantal jongen uit onze kweekduiven en betere vliegers bij GPS Auctions.

 

Ongeluk zit in een klein hoekje, geluk in de rest.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.