Het weer
29 oktober 2020, 08:25
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for januari, 2016

31-1-2016 018

Afgelopen donderdag avond hebben we de vliegduiven gekoppeld. Direct vanaf het begin zijn we begonnen met loslaten van de koppels vrijdagavond hebben we dit om het half uur gedaan en vanaf zaterdagmorgen steeds meer koppels tegelijk. Nu op zondagmiddag hebben we alle koppels tegelijk los in het hok .We houden ze nog goed in de gaten er zijn er nog een paar die per ongeluk nog wel eens verkeerd vliegen.

Met het mooie weer van vanmorgen lokt het ook wel om de duiven weer los te laten. Dit hebben we maar niet gedaan met pas gekoppelde duiven welke niet zo snel zijn en met hun hoofd ergens anders . Het zouden dan gemakkelijke slachtoffers voor de roofvogels zijn. Wel hebben we ze met zijn allen een bad in het lege duivinnenhok gegeven van anderhalve dag opsluiten in hun broedbak worden ze niet schoner.

Zoals op bovenstaande foto te zien is hebben we inmiddels de eerste jongen gespeend.  Het ligt in de planning om de rest van de jongen met de kweekduivinnen er komende week bij te plaatsen.

Door wat tijd te kort hadden in het weekend hebben we de vliegduiven nog niet gekoppeld we gaan dit in de loop van de komende week doen.

Bij de kweekduiven en voedsters gaat tot nu toe alles top. Komende week kunnen de eerste jongen gespeend worden . Uit de 34 eieren hebben we 31 jongen geringd dat hebben we wel eens minder gehad. Het eten drinken en toebehoren valt haast niet aan te slepen vooral door de week als we alleen morgens en avonds voeren worden we middags nog net niet aangevallen als we in het hok komen.

 

It gerief is better as de pronk.

Een weekje uitstel met het koppelen van de vliegduiven. De planning was 1 dezer weken ,door de kou is het deze week nog niet geworden. Dit zal uiterlijk 29 januari worden.

De jongen bij de voedsterduiven groeien als kool en inmiddels zijn de meeste jongen van de 2e ronde ook uit hun ei gekropen.

 

De winter is het jaargetijde waarin de mensen hun huis zo warm proberen te krijgen als in de zomer toen ze over de warmte klaagden.

10012016 020

Inmiddels hebben we de eerste jongen geringd  . Ze groeien  als kool en er gaat  ook het nodige voer in.

De vliegduiven zijn we van plan om een dezer weken te koppelen de doffers zitten al mooi in de bakken.Komende weken zullen we de doffers in het donker opsluiten zodat we kunnen zien welke duiven in welke bakken zitten. Als de duiven meerdere dagen in dezelfde bak zitten gaan we er vanuit dat ze bakvast zijn en zullen we de rest van de bakken sluiten.

Op dit moment is er een veiling gaande op GPS-auctions . Deze duiven zijn nog bij ons thuis aanwezig .Mocht u de duiven willen zien maak dan vrijblijvend een afspraak om ze te keuren.

Tel 06-50542020 of sjaakvanderwal@hotmail.com

 

Ynhâlde by wille,folhâlde by leed, sa hâldt men de lei it langste beet.

 

Afgelopen week zijn we alweer in 2016 beland . Toen we morgens bij de voedsterduiven kwamen lagen hier de eerste doppen op de grond en waren er enkele jongen geboren. Inmiddels hebben de kweekduiven allemaal voor de 2e keer gelegd.

Bij de vliegduiven hebben we de geslachten volgens mij nu redelijk ingeschat er zijn een paar doffers meer dan duivinnen zodat we voor het koppelen nog een aantal doffers zullen verwijderen.

Komende week op 6 januari start de verkoop van de zomerjongen op GPS Auctions . Het betreft een ronde jongen welke aansluitend zijn geringd  wat betekend dat er geen jongen vooraf uit zijn verkocht.

Geen doel is te ver ,als je plezier hebt in wat je doet.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.