Het weer
29 oktober 2020, 09:09
Zonnig
Zonnig
8°C
vochtigheid: 98%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for februari, 2016

Na enkele natte  nu een zonnig weekend. We hebben de jonge duiven er morgens vroeg uit. We hebben ze inmiddels al aardig onder controle zodat we ze aan het eind van de morgen binnenroepen. Na de jongen hebben we de laatste dagen de oude duiven eruit tot het einde van de middag zodat zowel de doffers alsook de duivinnen er uit komen.

In middels zijn de eieren van de vliegers en de voedsterduiven aan het uitkomen zodat het dagelijks doppen ruimen is.

 

Wa aaien het kin doppen meitsje.

001

Een rustig weekje op het duivenhok.  De vliegers zitten te broeden en proberen we dagelijks even los te laten.

Van de kweekduiven hebben we de eieren overgelegd naar de voedster en de vliegduiven zodat ze weer opnieuw kunnen leggen. Ook hebben we aantal eieren aangeschaft en opgehaald bij Kock en Nienhuis uit Geesteren  welke we ook onder de voedsters gelegd hebben. Op de foto lijkt het net een bak met bingoballen we zullen afwachten of de hoofdprijs er tussen zit.

De winterjongen zijn er dit weekend 2 keer uit geweest maar zoals de laatste weken is het hier geen geweldig weer voor.

 

Als de haan niet kraait voor het avondrood…   gaat het regenen… of de haan is dood.

Afgelopen week hebben we de jongen die we vorige week op de grond hadden gezet bij de kwekers gespeend zodat we een een ploegje van 31 vroege jongen hebben. Inmiddels beginnen de jongen van de eerste groep al te ruien.

De kweek en voedsterduiven kwamen redelijk tegelijk met eieren zodat we deze nog een keer kunnen omleggen begin komende week.

Het leggen bij de vliegduiven hebben we wel eens beter gehad maar echte zorgen maak ik me er nog niet om.

Afgelopen week hebben we de vliegduiven weer enkele keren los gehad nu de dagen weer langer worden likt dit allemaal net weer.

 

Men moat net alles sizze wat men wit , mar wol alles witte wat men seit.

07022016 001

 

Vorige week leek alles koek en ei bij de vliegduiven, maar vanaf maandag toen er minder toezicht was probeerde een oude doffer er een broedbak bij te pakken terwijl hij hier de hele winter nog niet naar gekeken had. De eerste dagen deze koppels steeds om en om losgelaten dit was helaas ook niet de manier om het op te lossen. We hebben daarom wat drastischere maatregelen genomen zoals je op de foto kunt zien. We hebben aan beide poten een knijpring gedaan en deze verbonden met een elastiekje. De doffer kan zich nu bij een gevecht niet meer schrap zetten  en is steeds de verliezende partij. Tot nu toe gaat het goed. Wel halen we het elastiekje er zo nu en dan even tussenweg zodat hij wel kans krijgt om de duivin te treden.

Vanmorgen de jongen bij de kwekers op de grond gezet zodat ze iets zelfstandig kunnen worden en de duivinnen weer kunnen leggen. Inmiddels zitten de eerste jongen overdag in de ren en vanmorgen waren er al enkele buiten.

We hebben onder dit schrijven ook de vliegduiven er weer voor de eerste keer weer uit na de winter. Inmiddels hebben er enkele koppels gelegd en zal de rest wel snel volgen aan het gedrag van de duivinnen.

 

De dagen lengen, maar we krijgen niet meer tijd.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 1Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.