Het weer
11 juli 2020, 18:24
Meest zonnig
Meest zonnig
17°C
vochtigheid: 58%
windsnelheid: 5 m/s WNW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for maart, 2016

Het seizoen nadert met rasse schreden . We hebben de duiven vrijdag middag nog een trainingsvluchtje gegeven vanaf Oosterwolde. Inmiddels zijn ook de meeste jongen van de vliegers tijdig . Zodoende hebben we vliegduiven volgens planning zaterdagavond op weduwschap gezet. Enkele jongen die we met een paar dagen gaan spenen zitten nog bij de duivinnen.

We hebben de winterjongen een afdeling opgeschoven zodat de jongen die we sinds gisteren tot over een dikke week spenen in het grote jongeduivenhok kunnen.

Wie een goed geheugen heeft kan bepaalde dingen gemakkelijker vergeten.

Met het mooie droge weer afgelopen week begint het al een klein beetje te kriebelen. We hebben de duiven donderdag een klein stukje weggehad  na werktijd . Toen we thuiskwamen zaten er enkele in het hok en vloog er een groep rond. De gedachte was dan ook alles is goed gegaan ,maar bij het tellen bleek dat er nog een paar moesten komen .Deze zijn vrijdag alsnog thuisgekomen.  Dat is het nadeel van na werktijd opleren als het iets mis gaat zit er te weinig tijd tussen voor het donker wordt.

Aan het eind van komende week gaan we jongen bij de vliegduiven spenen en de duiven op weduwschap zetten zodat ze direct in het goede ritme zitten met de zomertijd.

Inmiddels komen de winterjongen alweer mooi in de veer en beginnen ook al leuk te vliegen.

Na enkele weekends van minder weer lijkt nu dat de lente is aangebroken. Het duivenseizoen begint zo ook al te lokken maar met de nachtvorst en de tempraturen overdag is het nog fris genoeg.

Maar uit de wind kunnen we toch genieten van de duiven als we ze los hebben.

Afgelopen week weer druk geweest met het ringen en noteren van de jonge duiven. Komende week komen de jongen van de 4e ronde van de kweekduiven uit dit zijn ook de laatste jongen die we zelf gaan houden.

 

Al wat men jouwt oan fee en lân, kriget men werom mij mielde hân.

Momenteel gaat het hier zijn gangetje. We proberen morgens de jongen eruit te hebben en middags de oude duiven. Helaas miste er afgelopen week al een jonge duif en zit er ook  1 tussen die een flinke wond onder de vleugels heeft vermoed dat er een roofvogel tussen gezeten heeft. Ze zijn verder niet schrikachtig en als we ze roepen lopen ze ook zo naar binnen.

De vliegduiven beginnen inmiddels ook al wat langer middags hun rondje te maken en we zijn hier begonnen met het ringen van de jongen.

 

De leukste grappen zijn die niet zijn bedacht als grap, maar bedenk die maar eens.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.