Het weer
9 april 2020, 19:35
Zonnig
Zonnig
12°C
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 6 m/s NNO
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 06:50
zonsondergang: 20:26
Meer verwachtingen...
 

Archive for mei, 2016

Afgelopen week moest de keuze gemaakt worden ,welke duiven zetten we op de fond en welke op de vittesse. Dit blijft hier altijd een moeilijke keuze . Je kijkt niet alleen naar deze week maar betrekt ook de vluchten die nog gaan komen.  Na alles gewikt en gewogen te hebben  hebben een viertal van onze betere duiven uitgezocht voor de eerste fondvlucht dit jaar.

Na meerdere malen de verschillende weerberichten bekeken te hebben voor het weekend hebben we donderdagavond alsnog besloten om alle duiven in te korven op vrijdag voor Weert. De doorslag was dat als de duiven er zaterdag niet uit kwamen of een slechte vlucht kregen dat deze duiven het komend weekend ook niet op de midfond gespeeld konden worden.

Vrijdagavond dus 20 duiven ingekorfd voor de laatste vittesse vlucht vanuit Weert. De duiven werden om 10.00 gelost en om 12.55 melde zich de 15-318 uit Lieuwe X Lianne zich en haalde daarmee een snelheid van 1237mpm.  In de club was dit goed voor de 12e plaats waarna de duiven elkaar vlot opvolgden en er 11 van de 20 prijsvlogen.

Wat jammer was dat een doffer welke op de 3e vlucht gewond raakte en gehecht moest worden en we deze week voor het eerst weer mee deden weer zwaar gewond thuiskwam en voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Zowel in de vereniging alsook in het rayon werd het hokkampioenschap vittesse binnengehaald.

Onwetenheid en zelfvertrouwen, dan is je succes verzekerd.

Afgelopen week een weekje waar zowel de doffers en de duivinnen goed hebben getraind .

Vrijdagavond 18 duiven ingekorfd voor de 2e midfondvlucht vanuit Quievrain . Het viel vrijdag avond op de duivinnen er iets mooier opstonden dan de doffers.

Zaterdagmorgen kon er al gelost worden om 7.50 met een stevige zuidenwind  . Doordat we zaterdag met de kinderen moesten rijden voor het sporten heeft clubgenoot Geert de duiven opgewacht. Om 11.11.04 werd 14-211 Nova geklokt wat goed was voor een snelheid van 1815 mpm. Tegen 279 duiven was dit goed voor een 2e plaats . Er vlogen 9 van de 18 prijs voor een vlucht met deze snelheden viel de eerste en het prijspercentage niet tegen. Zoals we vrijdagavond wel verwacht hadden voerden de duivinnen de boventoon.

De jongen gaat hier momenteel zijn gangetje . Als we morgens vertrekken laten we ze los en middags roepen we de laatsten weer binnen. Wat opvalt bij de jongen dat we dit jaar weer veel veer vinden bij de duiven die aan het verduisteren zijn.

 

Op é wyn fan juster kinst hjoed net sile.

Bijna het zelfde verhaal als vorige week. Ondanks het warme weer werd er door de duiven deze week goed getraind. Dit zal ook komen doordat we de duiven pas tegen en in de avond kunnen laten trainen. Het is dan meestal wat frisser en afgelopen week stond er dan ook vaak een windje.

We hebben de duiven nog steeds 1 keer daags los dit bevalt prima. We hebben nu morgens nog wat tijd om aan de jongen te besteden en er staat wat minder druk op om alles klaar te krijgen voordat we naar het werk gaan.

Daar staat tegenover dat er avonds zowel door de doffers als de duivinnen getraind moet worden en dit een groot deel van de avond in beslag neemt.

Vrijdagavond hebben we 20 duiven ingekorfd voor de 1e midfondvlucht vanuit Quivrain met een afstand van 352 km .

Zaterdagmorgen kon er om 8.30 gelost worden .Om 13.19  meld de 12-185 Libbe zich en haalt daarmee een snelheid van 1217 mpm.  Dit was voor de zoon van Son of Golden Wing  X Evita  voor de tweede keer op rij dat hij een eerste in de club vliegt. Doordat we hem deze keer als aangewezenduif hadden werd de sneeuwbal met een leuk bedragje ook meegenomen.

Ook net als vorige week hadden we in de club het brons met een duivin. Er vlogen 12 van de 20 prijs ook in het rayon en groter verband doen we mooi mee.

 

Creatieve mensen hebben geen rommel, creatieve mensen hebben overal ideeën liggen.

Van herfst en winterweer naar zomerse tempraturen afgelopen week . Dit had aardig effect op de duivinnen afgelopen week.

Met nog een achterblijver van vorige week  en een paar gewonden konden er vrijdag 10 doffers en 10 duivinnen ingekorfd worden voor de vlucht vanuit Heusden Zolder.

Groot was onze verwondering vrijdag bij het vrachtauto laden toen bleek dat onze laatste duif van vorige week nog in een korf bleek te zitten. Deze duivin zag er nog goed uit na een weekje in een donkere vrachtwagen zonder eten en drinken. Bij thuiskomst werd er een beetje gegeten maar naar de drinkpot keek ze niet om.

De duiven werden zaterdagmorgen om 8.00 gelost met een zuidoosten wind bij voorbaad zijn we hier dan uitgeschakeld voor een mooie prestatie in groter verband en mogen we hopen op een mooie prestatie in de club en het rayon.

Net als vorige week meld de 12-185 Libbe zich als eerste. Maar deze keer werd hij niet geklokt zodat we hem om 10.51.15 handmatig over de antenne gehaald hebben. Dit was in de club nog goed voor de 1e plaats tegen 266 d.  De eerste duivin pakte het brons mee naar huis.

Er vlogen 10 van de 20 prijs .  Maar helaas nog 2 goede doffers onderweg.

Men stekt hiel wat op op sa’n jun ,sei de man , en hy krige de safolste sigaret ût it doaske.

Het was afgelopen week een echt herfst weekje . Door de regen hagel en de koude hebben we de duiven zelfs een paar keer niet losgehad. Desondanks moest er zaterdag weer gevlogen worden. Op het programma stond deze keer tilburg.

Vrijdagavond 22 duiven ingekorfd voor deze vlucht weer een doffer minder dan de vorige week .Vermoedelijk door een vechtpartijtje had deze donderdagavond een nat oogje zodat we hem voor de zekerheid maar hebben thuisgehouden.

Groot was de verwondering dat de duiven zaterdagmorgen in Zandvliet stonden haast tegen Zeeland aan. Ze werden aldaar gelost om 8.20.

Om 11.11 melde de 12-185 Libbe  uit son of golden wing X Evita zich wat goed was voor een snelheid van 1386 mpm. Wat opviel dat we deze vlucht al onze 7 oudere duiven bij onze eerste 10 duiven hadden. Vermoedelijk vliegen de jaarlingen met extreem westelijke lossing makkelijker met de meute mee door.

Er vlogen 11 van de 22 prijs en op 2 na waren ze er vlot weer. Waarvan 1 zich om 19.00 nog melde.

 

Dieren kunnen niet praten als ze zeggen dat ze dat wel kunnen,dan liegen ze.

Statistieken
  • 108858Totale Hits:
  • 25Hits vandaag:
  • 20Hits gisteren:
  • 57014Totaal aantal bezoekers:
  • 24Bezoekers vandaag:
  • 19Bezoekers gisteren:
  • 165Bezoekers vorige week:
  • 183Bezoekers per maand:
  • 20Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.