Het weer
5 december 2020, 15:07
Zonnig
Zonnig
6°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 8 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for juni, 2016

Na een benauwde week waarin de duiven niet echt super trainden stond er voor de oude duiven een eendaagse fondvlucht op het programma . Omdat de duiven er goed opstonden heb ik besloten om 3 duiven in te korven.

Er werd van wege de verwachte regen al uitgeweken naar een westerlijker station waar zaterdagmorgen al om 8.3o gelost kon worden na buienradar bekeken te hebben leek het een mooie vlucht te kunnen worden.  Helaas veranderde het weerbeeld al snel en kwamen de duiven in constante regen. Het resultaat was een zeer slecht verlopen vlucht met avonds veel achterblijvers .Zelf hadden we 1 staartprijsje.

Door het benauwde weer afgelopen week zijn we alleen vrijdagmiddag nog even met de jongen weggeweest en dit was ook maar 5 km. We hebben dan ook besloten om de training van de afdeling aan ons voorbij te laten gaan. We hebben de jongen samen met een clubgenoot zaterdagmorgen nog even weggebracht met als resultaat dat ze alsnog tussen de afdelingsduiven zaten.

 

Gezondheid en zelfgekweekte tomaten ,beide zijn met geld niet te betalen.

Zoals ik van meerdere liefhebbers hoorde trainden de duiven ook hier afgelopen week boven verwachting. Ook werd maandag bij de maandelijkse controle door de duivenarts niets gevonden . Dit stelt je gerust na enkele onregelmatige vluchten waarop je duiven eigenlijk niet op kunt beoordelen.

Ondanks dat het weer een weekend was met mindere vooruitzichten zagen we op zaterdagmorgenvroeg of direct na de middag wel een kans op een lossing . Zodoende werden er vrijdag 13 duiven ingekorfd  voor de midfondvlucht vanuit Quievrain.

Nadat de eerste kans door slecht zicht verkeken was werden de duiven om 13.30 alsnog gelost.  Met buienradar in het achterhoofd gingen we van een vlot concours uit. Maar helaas regende het al toen de duiven verwacht werden.

Om 18.11 meld de 12-185 Libbe zich wat goed was voor 1249 mpm en daarmee pakte hij de overwinning van de duiven die in het verenigings stonden ook regionaal stond hij er mooi bij. Daarna volgen de duiven elkaar onregelmatig op. Er vlogen ook maar 5 van 13 prijs. Avonds misten er 2 waarvan er vanmorgen om 6.25 de eerste arriveerde  en voor 7 uur kon het klepje gesloten worden.  Wat wel opvalt bij zulke vluchten dat er weinig liefhebbers ver boven hun tal klokken. En dat iedereen wel een duifje heeft.

De jonge duiven hebben we afgelopen nog een keer weg gehad . We hopen de komende week op beter weer zodat ze alsnog een aantal keren weg kunnen.

Dýt net oplûkt as it byt rekket grif syn bearske kwyt.

Je bent als lossingscommissie deze weken ook niet te benijden. Hier ook afgelopen week constant het weer in de gaten gehouden  om de goede beslissing te nemen.

Met in het achterhoofd dat de belgen het hele vlucht weekend hadden verschoven. En het verloop van afgelopen weekend . Hebben we besloten om alle duiven mee te geven op de africhting vanuit Sittard met een inkorfing op vrijdagavond. In de loop van de vrijdag werd al duidelijk dat de fondduiven terug gingen en dat Sittard werd ingekort naar Deurne.

Vrijdagavond 13 duiven in Drachten ingekorfd voor de vlucht Deurne.

Zaterdagmorgen om 7.45 klok het startschot voor onze duiven. Om 10.25.24  arriveerde de 14-211 Nova op het hok wat goed was voor een snelheid van 1203 mpm.  Daarna volgen de duiven elkaar voor een vluchtje van 192 km onregelmatig op . Desondanks kon het klepje voor 12 uur gesloten worden.

We zijn inmiddels bij de jonge duiven gestopt met het verduisteren en afgelopen zaterdag hebben ze in clubverband de verplichte enting gehad.

 

Bekijk het van de zonnige kant de  meeste regen valt naast je.

Een paar dagen later dan gewend.

Afgelopen weekend stond er een midfondvlucht op het programma . De duiven trainden de voorgaande week goed  en stonden er vrijdagavond goed op toen er ingekorfd werd . Het leek een mooie vlucht te worden op een mooie dag.

Helaas waren de omstandigheden op de losplaats slecht zodat er uitgesteld werd naar zondag. Zondag waren de omstandigheden  nog zodanig dat er werd teruggereden naar Asse Zelik  waar de duiven om 13.40 gelost werden .

Het werd een een te zware vlucht voor een aantal duiven. Avonds ontbraken er nog 5 van de 17. Gisteren zijn er nog 4 nagekomen dus nog 1 absent.

We hebben de duiven inmiddels een geelpilletje  opgestoken en gedruppelt. Maar als je vanmorgen in het hok zijn er nog een aantal dat van voren niet weet dat ze vanachter nog leven. Vermoedelijk hebben ze verkeerd water gedronken onderweg .Onze best presterende duiven van dit jaar welke zondag al thuis was is er verschrikkelijk slecht aan toe  en is als het goed gaat voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

We zullen zien hoe de duiven er donderdag en vrijdag opstaan en maken dan de keuze voor het komende weekend.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.