Het weer
11 juli 2020, 19:40
Deels zonning
Deels zonning
17°C
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 5 m/s NW
Windstoten: 9 m/s
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:59
Meer verwachtingen...
 

Archive for juli, 2016

Het lijkt momenteel wel dat het in het weekend geen duivenweer wil worden. Voor afgelopen week stond de jonge duivenvlucht van uit Weert op het programma . Maar helaas gooide het weer roet in het eten zodat er helemaal terug gereden werd naar Heino waaralsnog om 15.30 gelost kon worden.

Het is jammer dat het zo gaat , we hadden de jongen er goed staan dan hoop je natuurlijk dat ze gelost worden op de plek waar je ze voor ingekorfd hebt. Maar helaas het weer hebben we zelf niet in de hand.

Na een uur en 55 seconden na lossing wordt de 16-296 geklopt een jong uit onze vliegduiven  3 seconden later gevolgd door onze 2e duif . Daarna volgen ze elkaar redelijk vlot op zodat we precies 7 minuten later de helft thuis hebben .Deze vliegen ook allemaal prijs.   we doen ook deze week weer goed mee in verenigings en regionale uitslagen.

Hopen dat we komend weekend wat beter weer krijgen al lijken de berichten daar nog niet op. Maar is gelukkig niets veranderlijker dan het weer.

 

It is alleman net jûn sipels te skilen sûnder te trieneagen.

Afgelopen week door de warmte de duiven wat minder los gehad .  De duiven aten ook geweldig zodat ze er vrijdagavond ook een stuk beter opstonden dan een week eerder. We hebben dan ook met de hoop op een vroege lossing er 52 ingekorfd voor de vlucht vanuit Tilburg wat voor ons 197 km is.

Voor de 9e keer op rij was het zaterdag geen duivenweer zodat er pas om 13.15 gelost kon worden. De vele zwaluwen in de lucht voorspelden al niet veel goeds. Om 16.08.30 wordt de 16-279 geklokt hij komt uit de 11-678 Son of GoldenWing X 12-193 Lianne . Tegen de 358 duiven die in het verenigingconcours staan is het goed voor de 1e plaats ook regionaal doen we goed mee. Daarna volgen de duiven elkaar langzaam op met op dit moment nog teveel achterblijvers.  Er vliegen er 27 prijs in het concours dat 1,5 uur openstaat.

Hopelijk voor de een ieder dat er nog duiven nakomen vandaag al werkt het weer er niet aan mee.

 

Beginnen de hondsdagen heet ,dan 6 weken in het zweet.

Afgelopen week trainden de jongen goed hierdoor word het voer ook opgehamerd en hebben we grote hoeveelheden str…  . Maar toen we ze vrijdag moesten vangen kwamen we er achter dat het mischien wat te veel van het goed is de duiven waren aan de lichte kant.

We hebben ze vrijdagavond toch maar ingekorfd voor de 2e vlucht vanuit Duiven. Maar helaas waren de omstandigheden zo slecht dat er teruggereden werd naar Meppel wat voor ons maar een afstand van 52km is. Helaas telt de vlucht dan ook nergens voor mee.

Er werd om 13.30 gelost en om 14.09 zitten de eerste 4 in de klok als eerste werd net als vorige week de 16-290 geklokt. De duiven volgen elkaar boven verwachting goed op. In club waar we wel een uitslagje gemaakt hebben is het tegen 362 duiven goed voor de plaatsen 2,3,4,5  en hebben we er 23 van 52 in. Hopelijk volgend weekend eens wat beter weer.

 

Als je denkt dat alles tegenzit, denk dan opnieuw.

Afgelopen week morgens steeds mooi duivenweer zodat de jongen hun stijgende lijn in het wegtrekken en trainen door konden zetten.

We hebben vrijdagavond 52 duiven ingekorfd voor de eerste klokvlucht voor de jongen vanuit Deventer. Zaterdagmorgen om 8.00 klonk voor hen het startsein . Vanuit de eerste groep die recht uit het zuiden komt zakken er 5 duiven direct gevolgd door 3 uit het zuidwesten voor dat deze elkaar gevonden hadden waren we minimaal een halve minuut verder. Bij het binnenstormen worden er helaas maar 4 van de 8 geklokt. Omdat de volgende duiven ook alweer gearriveerd waren hebben we ze laten zitten. De eerste helft volgde elkaar mooi op  en in het begin van de middag kon er al afgesloten worden.

De duif die om 9,13,05 als eerste geklokt werd is de 16-290 welke we bij Kock en Kienhuis uit Geesteren vandaan hebben.  In het vereningsconcours tegen 345 duiven  werden de eerste 7 plaatsen ingenomen.  En vlogen er 23 geklokte duiven prijs.

 

Ryk wurde is altyd in miske sin, mar “t lok giet faak foar rykdom op é rin.

 

Afgelopen donderdag de oude duiven ingekorfd voor een midfondvlucht wat uiteindelijk Peronne is geworden. De duiven werden er al 0m 6.45 gelost . We klokten om 11.09 de 15 -208 wat iets wat aan de late kant was  voor een goede klassering (maar gelukkig nog wel de 1e van de B poule)  We hebben besloten om het oude duiven seizoen voor gezien te houden.  De gang is er wat uit door geblesseerden duiven  en duiven die niet wekelijks gespeeld worden. Overigens gaan we de duiven die in de loop van het  seizoen geblesseerd zijn geraakt nog wel meegeven als trainingsduif met de jongen zodat ze alsnog de benodigde ervaring op doen. De tweede reden is dat we het wat te druk hebben met oude en jonge duiven en dingen buiten de duiven.

De jonge duiven hebben we afgelopen week nog 1 keer weggehad . Ook begonnen ze iets weg te trekken als het morgens helder was. Voor mijn gevoel hadden ze te weinig ervaring maar de gezondheid lijkt oke. We hebben besloten om ze vrijdagavond in te korven voor de trainingsvlucht vanuit Heino. De eerste aankomsten waren redelijk  daarna haperde het wat met nu nog een paar lege plekken zoals verwacht was.

Statistieken
  • 112351Totale Hits:
  • 10Hits vandaag:
  • 17Hits gisteren:
  • 58893Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 16Bezoekers gisteren:
  • 121Bezoekers vorige week:
  • 171Bezoekers per maand:
  • 16Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.