Het weer
5 december 2020, 16:39
Zonnig
Zonnig
4°C
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5 m/s ZZW
Windstoten: 10 m/s
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 16:20
Meer verwachtingen...
 

Archive for augustus, 2016

Afgelopen week in onze eerste vakantieweek is het het goed zomers geworden.  We hebben de duiven door warmte ook maar maar 1 keer daags laten trainen. Halverwege de week werd er beslist om Morlincourt af te lassen zodat we vrijdagavond zowel enkele ouden alsook de jongen ingekorfd hebben voor de eerste natourvlucht vanuit Gennep.

Na de ochtendproblemen die je in deze tijd van het jaar met zulke weersomstandigheden kunt verwachten werden de duiven om 9.30 gelost om aan de thuisreis van 166km te beginnen.   Uit een groep van ongeveer 50 duiven fluiten we onze eerste duif naar beneden .Waarna ze om 10.41 geklokt wordt het is de 16-309  uit de 9-101 Broer Evita X 11-923 Rechtstr P. Veenstra . daarna volgen de duiven elkaar redelijk vlot op. We eindigen in de clubuitslag tegen 327 duiven op plaats 3 en er vliegen 33 van 47 prijs. In het begin van de middag arriveerde de laatste zodat het klepje mooi op tijd gesloten kon worden.

Voor afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op het programma zodat de jongen voor Quievrain donderdag al ingekorfd moesten worden. Dezelfde 37 van een week eerder moesten het klusje klaren.

Vrijdagavond hebben we nog een aantal ouden en geblesseerde jongen jongen ingekorfd voor een africhting vanuit Heino.

De duiven van Heino werden om 8.00 gelost onze 1e duif arriveerde om 8.48 waarna ze elkaar vlot opvolgden.

De jongen werden 8.45 gelost er werden hoge snelheden verwacht. Dit werd toch nog getemperd door de aanwezige oostenwind . Onze eerste was de 16-318 uit Zoon Golden Wing.  Daarna kwamen de eerste duiven nog redelijk. Maar de laatsen zijn vermoedelijk door de oostenwind achter het ijselmeer beland. Hierdoor waren er hier en bij de meeste liefhebbers nog enkele lege plekken. Misschien in de toekomst maar meer naar het Oosten lossen om dit te voorkomen.

We begonnen in de clubuitslag tegen 195 op plaats 6 en 3 top 10 noteringen en er vlogen 16 prijs.

 

Spanning is wie je denkt te moeten zijn .Ontspanning is wie je bent.

Afgelopen week herfst met veel regen en donkere dagen. We konden de jongen tussen de buien door nog redelijk loshebben. Wat wel een probleem word met dit weer is dat de dagen extra snel gaan korten. Omdat we morgens ook gewoon op tijd op het werk moeten zijn word dit wel krap nu. Met een beetje hulp van de rest van het gezin lukte het afgelopen net allemaal.

Deze keer viel de mooiste dag van de week gelukkig op zaterdag. We hadden vrijdag 37 duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Tongeren waar ze zaterdagmorgen om 10.30 gelost werden. Om 13.34 melden zich 2 duiven welke zich in het verenigingsconcours tegen 267 duiven plaatsten als 7 en 8. Dit had wat eerder gemoeten maar het is niet alle weken feest.

Daarna volgde de rest goed en binnen 50 minuten kon er afgesloten worden. In clubverband vlogen er 31 prijs in de afdeling zelfs 32 van de 37.

 

Slut freonskip mei dyn buorman, mar brek it sket net of.

Afgelopen woensdag  zijn we met de duiven voor controle naar de man met de witte jas geweest. De uitslag was dat de duiven gezond waren.  We hebben daarom afgelopen vrijdag 39 jonge duiven ingekorfd voor de vlucht van uit Weert 217 km. De vooruitzichten leken goed voor zaterdag zodat we zo nu dan al hoorden zaterdag weer eens een goede vlucht.

Maar prijs de dag niet eerder dan het avond is .Een buiengebiedje gooide zaterdag nog een klein beetje roet in het eten zodat er pas om 11.30 gelost kon worden. Er melden net iets eerder dan verwacht  2 doffertjes die net voor de antenne elkaar willen laten zien wie de baas is. Met enige vertraging lopen ze om 14.10 alsnog over de antenne .In het verenigingsconcours tegen 281 duiven is het goed voor de plaatsen 6 en 7. Er vlogen er 19 van de 39 prijs. Daarna komen de duiven traag naar huis. Al met al kon het iets eerder en beter, maar we hadden bij het klokafslaan nog maar 1 absentie en dit was bij de meesten wel anders.

Hoe ouder de foto ,hoe jonger je eruit ziet.

Statistieken
  • 117009Totale Hits:
  • 14Hits vandaag:
  • 16Hits gisteren:
  • 61682Totaal aantal bezoekers:
  • 11Bezoekers vandaag:
  • 15Bezoekers gisteren:
  • 147Bezoekers vorige week:
  • 90Bezoekers per maand:
  • 19Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.