Het weer
29 oktober 2020, 08:29
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 7 m/s WZW
Windstoten: 12 m/s
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 

Archive for september, 2016

Afgelopen week liet de techniek ons in de steek zodat het niet mogelijk was om een stukje te plaatsen.

Vorig weekend de jaarlijkse BBQ om het seizoen af te sluiten dus vanaf nu in de winterrust.

Rustig is het thuis allerminst alle vliegduiven zitten nu in het jongeduivenhok waar we ze vermoedelijk tot de kerst laten zitten. De eertse week na de vluchten werd er nog aardig gevlogen dit is nu bijna afgelopen. De reden hiervoor zal zijn dat de veer er uitvliegt. We laten ze vanaf nu nog maar een paar keer per week los en geven enkele keren per week een bad.

We zijn ook al druk aan het verbouwen en het hok is inmiddels al een stukje verplaatst.

De laatste vlucht dit weekend  door de korter wordende dagen en het warme weer was het afgelopen week puzzelen om de duiven te laten trainen.

Vrijdagavond leek het er op dat het kantje boord zou worden met de regen in Belgie . Ondanks dat toch 46 duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Asse Zelik . We hadden 3 oude duivinnen minder doordat deze de veer al aardig lieten vallen. Ook bij de jongen lag er afgelopen week al wat veer in het hok wat we ook bij het inkorven konden vernemen.

De afdeling besloot om direct naar Duffel  258km te rijden waar om 10.15 gelost kon worden.  Om 13.34.05 wordt de 15-285 uit Lieuwe X Elzinga duivin geklokt wat goed is 1300mpm en de 2e plaats in de clubuitslag tegen203 duiven. Er vliegen er 25 van de 46 prijs.

De 15-285 kwam aan het begin van het seizoen zwaargewond thuis en hebben we door de dierenarts laten hechten .We hebben hem met jonge duiven enkele keren meegegeven als vrachtduif op de natour vloog hij alle keren prijs met als toetje op de laatste vlucht onze 1e duif.  Hiermee is hij ook verzekerd van een plekje voor volgend jaar.

Hiermee breekt ook het stille seizoen aan. We zijn van plan om de hokken drastisch te verbouwen om volgend jaar hopelijk meer plezier uit de hobby te halen.

 

Vraag wat je niet weet en herinder  het als men je het vraagt.

Na weer een zomers weekje stond er voor zaterdag Heusden zolder op het menu voor onze duiven.

We hebben afgelopen week alle nesten bij de jonge duiven geleegd . We hebben dit gedaan om het vuur weer een beetje in de jongen te krijgen . Het gewenste resultaat bereikten we hier helaas niet mee . Ik heb het gevoel dat de jongen er genoeg van hebben.

De oude duiven zitten op een jong van een week of drie en werden daar vrijdag op ingekorfd.

Er werd zaterdag om 8.30 gelost voor een vlucht van 244km . We zaten noch in huis toen het systeem piepte het was de 15-318 uit 12-148 Lieuwe X 12-193 Lisanne die als eerste over de antenne liep. De 15-318 hadden we vorige week als eerst getekende staan om dat hij er ver weg het mooist opstond maar arriveerde toen pas als laatse duif. Deze week stond hij er weer goed op maar durfden we hem het vertrouwen niet te geven.

De duiven volgden elkaar snel op en het concours sloot in de club in 10 minuten. We begonnen met de 3e prijs tegen 280 duiven en er vlogen 26 van de 49 prijs.

Volgende week de laatste vlucht van het vliegprogramma 2016.

 

Liever rijk leven dan rijk sterven.

Afgelopen week hadden we nog een weekje vakantie zodat we nog wat extra tijd aan de duiven konden besteden. Vooral morgens is dit wel lekker omdat je niet echt op tijd staat.

Nadat vorige week Morlincourt afgelast was trok het deze week niet echt om hiervoor in te korven. Nadat de jongen dinsdag goed getraind hadden en we enkele bekeken hadden hebben we toch besloten om aan Morlincourt deel te nemen.  Donderdagmiddag hebben we 10 van onze betere jongen uitgezocht die het klusje mochten klaren.  Er werd in Morlincourt om 9.30 gelost. Om 14.57  loopt de 16-324 over de antenne wat dan goed is voor een snelheid van 1399 mpm. Hij behaald hiermee de 1e plaats in het verenigingsconcours. De 324 heeft als vader Lieuwe en als moeder de 11-004 P.Veenstra uit Prima Donna. Er vlogen maar 2 prijs dus dat was onder de maat.

De rest van de jongen en de oude duiven hebben we vrijdagavond ingekorfd voor de 2e natourvlucht vanuit Tilburg totaal 38 stuks.  Er werd in Tilburg om 10.20 gelost  om 12.31 komen er 2 jonge en een oude duif vanuit het westen aangestormd. Het is de 15-308 uit Lieuwe  x de Elzinga duivin die als eerste het systeem laat piepen. Tegen 204 duiven is dit goed voor de plaatsen 1,2,3, er vliegen 23 van de 38 prijs.

Beide keren een kind van Lieuwe voorop.

Lieuwe hebben we vorig bewust naar het kweekhok verhuist nadat hij al enkele mooie prijzen had gevlogen. Lieuwe is een zoon van Son of Goldenwing X Evita.

 

Mei beide fuotten op é grûn komst ek gjin stap fierder.

Statistieken
  • 115614Totale Hits:
  • 9Hits vandaag:
  • 33Hits gisteren:
  • 60876Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 23Bezoekers gisteren:
  • 167Bezoekers vorige week:
  • 600Bezoekers per maand:
  • 23Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.